Τι είναι το αρχείο Theme Pack;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε τα αρχεία Theme Pack

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου Themepack είναι ένα αρχείο πακέτων Theme Pack των Windows. Δημιουργούνται από τα Windows 7 για να εφαρμόσουν παρόμοια θεματικά περιβάλλοντα επιφάνειας εργασίας, χρώματα παραθύρων, ήχους, εικονίδια, δρομείς και προφύλαξη οθόνης.

Ορισμένα θέματα των Windows χρησιμοποιούν την παλαιότερη επέκταση αρχείου .Theme, αλλά αυτά είναι απλά αρχεία απλού κειμένου . Περιγράφουν τα χρώματα και τα στυλ που πρέπει να έχει το θέμα, αλλά επειδή τα απλά αρχεία κειμένου δεν μπορούν να κρατήσουν εικόνες και ήχους, τα αρχεία .Theme αναφέρονται μόνο σε εικόνες / ήχους που αποθηκεύονται αλλού.

Τα Windows σταμάτησαν να χρησιμοποιούν τα αρχεία .themepack στα Windows 8 και τα αντικατέστησαν με θέματα που έχουν την επέκταση .deskthemepack.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο Themepack

Τα αρχεία Themepack ανοίγουν στα Windows 8 και τα Windows 10 όπως ακριβώς μπορούν στα Windows 7. Αυτό γίνεται με διπλό κλικ ή διπλό πάτημα του αρχείου - ένα άλλο πρόγραμμα ή πρόγραμμα εγκατάστασης δεν είναι απαραίτητο για την εκτέλεση των αρχείων.

Τα νεότερα αρχεία .deskthemepack δεν είναι συμβατά προς τα πίσω με τα Windows 7, πράγμα που σημαίνει ότι ενώ τα αρχεία .themepack μπορούν να ανοίξουν και στις τρεις εκδόσεις των Windows, μόνο τα Windows 8 και τα Windows 10 μπορούν να ανοίξουν αρχεία .deskthemepack.

Συμβουλή: Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν θέματα από τη Microsoft και στις δύο μορφές .themepack και .deskthemepack.

Τα Windows χρησιμοποιούν τη μορφή CAB για να αποθηκεύουν τα περιεχόμενα των αρχείων Themepack, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν επίσης να ανοίξουν με οποιοδήποτε δημοφιλές πρόγραμμα συμπίεσης / αποσυμπίεσης, το ελεύθερο εργαλείο 7-Zip είναι ένα παράδειγμα. Αυτό δεν θα ισχύει ή δεν τρέχει τίποτα μέσα στο αρχείο Themepack, αλλά θα εξάγει τις εικόνες ταπετσαρίας και άλλα στοιχεία που συνθέτουν το θέμα.

Σημείωση: Αν έχετε ένα αρχείο THEME που δεν είναι θέμα Windows, μπορεί να είναι ένα αρχείο θεμάτων Comodo που χρησιμοποιείται με το Comodo Internet Security και το Comodo Antivirus ή ένα αρχείο ευρετηρίου GTK Theme Index που χρησιμοποιείται στο GNOME.

Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο Themepack αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε τα αρχεία Themepack, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο ThemePack

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα αρχείο .themepack στα Windows 8 ή Windows 10, δεν υπάρχει λόγος να το μετατρέψετε επειδή είναι ήδη συμβατό με αυτές τις εκδόσεις των Windows όπως και με τα Windows 7.

Ωστόσο, μπορεί να θέλετε να μετατρέψετε ένα αρχείο .themepack σε ένα αρχείο .theme - μπορείτε να το κάνετε αυτό με το δωρεάν μετατροπέα θεμάτων Win7. Αφού φορτώσετε το αρχείο Themepack σε αυτό το πρόγραμμα, τοποθετήστε έναν έλεγχο στον τύπο εξόδου "Θέμα" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ ή πατήστε Μετατροπή για να αποθηκεύσετε το αρχείο Themepack ως αρχείο Θέματος.

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα νεότερα αρχεία .deskthemepack στα Windows 7, το πιο εύκολο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ανοίξετε το αρχείο .deskthemepack στα Windows 7 με το δωρεάν εργαλείο Deskthemepack Installer αντί να μετατρέψετε το .deskthemepack σε αρχείο .themepack.

Μια άλλη επιλογή είναι να ανοίξετε το αρχείο .deskthemepack στα Windows 7 με ένα αρχείο zip / unzip file, όπως το πρόγραμμα 7-Zip που ανέφερα παραπάνω. Αυτό θα σας επιτρέψει να αντιγράψετε τις ταπετσαρίες, τα αρχεία ήχου και οτιδήποτε άλλο θέλετε να χρησιμοποιήσετε στα Windows 7.

Σημείωση: Οι εικόνες φόντου σε ένα αρχείο .deskthemepack αποθηκεύονται στο φάκελο "DesktopBackground". Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις εικόνες στα Windows 7 ως wallpapers σαν να κάνατε οποιαδήποτε εικόνα - μέσω του μενού Personalization> Desktop Background .

Εάν πρέπει να μετατρέψετε τις εικόνες ταπετσαρίας ή τα αρχεία ήχου σε διαφορετική μορφή αρχείου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν δωρεάν μετατροπέα αρχείων .

Περισσότερες Βοήθεια με τα αρχεία Themepack

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου Themepack και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.