Πώς να αποκτήσετε την Ενημερωμένη Επέτειος των Windows 10 και τι να κάνετε στη συνέχεια

Αφού έχετε την Ενημερωμένη Επέτειος, ελέγξτε πρώτα αυτά τα χαρακτηριστικά

Μετά από μήνες δοκιμών ως δημόσια beta, η Ενημειακή Ενημέρωση για Windows 10 φθάνει την Τρίτη 2 Αυγούστου. Η δεύτερη σημαντική ενημέρωση για τα Windows 10 περιλαμβάνει πολλά ενδιαφέροντα νέα χαρακτηριστικά, όπως πιο προωθημένη Cortana, πιο έξυπνες δυνατότητες μελάνης για τους οπαδούς της γραφίδας, και τους τόνους των μικρότερων βελτιώσεων.

Μπορείτε να διαβάσετε τις προηγούμενες αναφορές μου σχετικά με τις λειτουργίες που έρχονται στην Ενημερωμένη Επέτειος για περισσότερες λεπτομέρειες. Προς το παρόν, ας δούμε πώς θα φτάσει η τελευταία έκδοση των Windows 10 στον υπολογιστή σας και μερικά από τα πρώτα νέα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά μόλις ενημερώσετε.

Αλλά πρώτα μια προειδοποίηση ...

Δεν μπορώ να τονίσω αυτό αρκετά. Πριν αναβαθμίσετε τον υπολογιστή σας με την Επέτειος της Ενημέρωσης συνιστάται ιδιαίτερα να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των προσωπικών σας αρχείων. Με αυτόν τον τρόπο, εάν κάτι πάει στραβά με τη διαδικασία αναβάθμισης, όλα τα πολύτιμα έγγραφα, τα βίντεο και οι εικόνες σας θα σωθούν από πιθανή καταστροφή. Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τώρα μπορεί να καθυστερήσει τον χρόνο αναβάθμισης, αλλά αξίζει τον κόπο να βεβαιωθείτε ότι τα αρχεία σας είναι ασφαλή.

Ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας είναι να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο πρόγραμμα ιστορικού αρχείων των Windows 10 . Μπορείτε επίσης να δείτε την εξέταση του Tim Fisher για δωρεάν εργαλεία λογισμικού δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και για υπηρεσίες online backup για άλλους τρόπους αποθήκευσης των αρχείων σας.

Μην υπολογίζετε σε μια υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο ως κύριο εργαλείο σας πριν από την Επέτειος Ενημέρωσης, ωστόσο. Τα ηλεκτρονικά αντίγραφα ασφαλείας είναι εξαιρετικά χρήσιμα για πλεονασμό, αλλά η αρχική υποστήριξη απαιτεί ημέρες ή εβδομάδες για να ολοκληρωθεί.

Τώρα που έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας, προχωρήστε στην αναβάθμιση στην Ενημέρωση Επέτειος.

Αναβάθμιση στην επετειακή ενημέρωση Ενημέρωση του Easy Way

Αν δεν είστε βιαστικά για να δείτε την ενημέρωση του υπολογιστή σας, τότε δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν διαμορφώσει τους υπολογιστές τους για αυτόματη λήψη ενημερώσεων από προεπιλογή. Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη της ενημερωμένης έκδοσης στον υπολογιστή σας, τα Windows θα επανεκκινηθούν όταν δεν τη χρησιμοποιείτε και να εγκαταστήσετε τις ενημερώσεις.

Εάν θέλετε να προσπαθήσετε να επιταχύνετε τη διαδικασία (ή απενεργοποιήσατε τις αυτόματες ενημερώσεις), κάντε κλικ στο Έναρξη> Ρυθμίσεις> Ενημέρωση και ασφάλεια> Windows Update> Έλεγχος για ενημερώσεις . Εάν η Ενημέρωση Επέτειος είναι έτοιμη για τον υπολογιστή σας, τότε θα ξεκινήσει η λήψη. Αφού γίνει, μπορείτε να επιλέξετε πότε θα ξεκινήσετε πάλι τον υπολογιστή σας για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση.

Το εργαλείο δημιουργίας μέσων: η ενδιάμεση μέθοδος

Εάν το Windows Update δεν είναι έτοιμο, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε την αναβάθμιση με το Εργαλείο δημιουργίας μέσων των Windows 10. Αυτό το εργαλείο που μπορείτε να κατεβάσετε σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα αρχείο ISO των Windows για μεταγενέστερη εγκατάσταση ή να κάνετε άμεση αναβάθμιση επιτόπου. Το εργαλείο δημιουργίας μέσων συνήθως προσφέρει την πιο πρόσφατη έκδοση των Windows νωρίτερα από το Windows Update, γι 'αυτό και οι χρήστες ενέργειας προτιμούν να το χρησιμοποιούν.

Αφού κατεβάσετε το εργαλείο δημιουργίας μέσων, κάντε διπλό κλικ για να εκτελέσετε και να εγκαταστήσετε όπως και σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα. Μόλις τρέξει το MCT ακολουθήστε απλώς τις εύχρηστες οδηγίες. Το βασικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας είναι ότι θέλετε να κάνετε αναβάθμιση με όλα τα αρχεία και τις εφαρμογές σας ανέπαφα.

Όταν φτάσετε στην οθόνη που ζητάει τι θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει να διατηρείτε προσωπικά αρχεία και εφαρμογές. Αυτή η επιλογή θα πρέπει να είναι η προεπιλογή, αλλά πληρώνει για να βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένη πριν ξεκινήσετε την αναβάθμιση. Διαφορετικά, μπορεί να χάσετε όλα τα αρχεία σας. Αν και θα πρέπει να έχετε ένα αντίγραφο ασφαλείας των σημαντικών αρχείων σας, έτσι ώστε να μην έχει σημασία, έτσι;

Ποιο είναι το επόμενο?

Τώρα λοιπόν είμαστε πίσω και τρέχετε την Ενημέρωση Επέτειος, τώρα τι; Λοιπόν, θα πρότεινα το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποφασίσετε εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το σκοτεινό νέο θέμα των Windows 10.

Το σκοτεινό θέμα αλλάζει τις υποστηριζόμενες εφαρμογές των Windows Store από την εμφάνιση ενός λευκού φόντου σε ένα μαύρο. Αυτό περιλαμβάνει τις περισσότερες ενσωματωμένες εφαρμογές από τη Microsoft, όπως το Store, την αριθμομηχανή και τις ρυθμίσεις. Μια συντριβή εφαρμογών τρίτων υποστηρίζει το σκοτεινό θέμα επίσης, και πιθανόν να το υποστηρίξουν τους επόμενους μήνες τώρα που το σκοτεινό θέμα είναι διαθέσιμο στο κοινό.

Για να το ενεργοποιήσετε, μεταβείτε στην επιλογή Έναρξη> Ρυθμίσεις> Προσωποποίηση> Χρώματα . Στη συνέχεια, αναζητήστε τη ρύθμιση με την ένδειξη "Επιλέξτε τη λειτουργία της εφαρμογής σας" και επιλέξτε Σκούρο .

Cortana μπροστά

Ένα ενδιαφέρον νέο μέρος της Ενημέρωσης Επέτειος είναι η δυνατότητα πρόσβασης στην Cortana από την οθόνη κλειδώματος. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο πλαίσιο αναζήτησης Cortana στη γραμμή εργασιών σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο cog-settings στις κάτω αριστερή γωνία.

Στις ρυθμίσεις της Cortana, μετακινήστε το ρυθμιστικό με τον τίτλο "Χρήση Cortana ακόμα και όταν η συσκευή μου είναι κλειδωμένη" στο On . Επίσης, κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου που βρίσκεται ακριβώς κάτω από αυτό, με την ένδειξη "Αφήστε την Cortana να έχει πρόσβαση στο ημερολόγιό μου, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα μηνύματά μου και τα δεδομένα του Power BI όταν είναι κλειδωμένη η συσκευή μου". Τέλος, βεβαιωθείτε ότι η επιλογή "Hey, Cortana" είναι επίσης ενεργοποιημένη.

Τώρα που η Cortana είναι διαθέσιμη από την οθόνη κλειδώματος με πρόσβαση σε κάθε είδους πληροφορίες, τι μπορείτε να κάνετε με αυτήν; Κάτι πολύ που δεν απαιτεί από τον προσωπικό ψηφιακό βοηθό να σας ρίξει σε άλλη εφαρμογή. Με άλλα λόγια, μπορείτε να λάβετε απαντήσεις σε γρήγορες ερωτήσεις όπως υπολογισμοί, να ορίσετε υπενθυμίσεις και να στείλετε ένα μήνυμα SMS ή ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εάν το ερώτημά σας στην Cortana απαιτεί αναζήτηση στο Web ή ζητάτε να ανοίξετε μια εφαρμογή, θα πρέπει να εισαγάγετε τον κωδικό PIN ή τον κωδικό πρόσβασης οθόνης κλειδώματος.

Βάλτε την Cortana στο τηλέφωνό σας

Εάν διαθέτετε smartphone Android ή iOS, θα πρέπει επίσης να κάνετε λήψη της τελευταίας έκδοσης της εφαρμογής Cortana (οι χρήστες Windows Mobile 10 έχουν ενσωματωμένη τη Cortana). Αυτό θα σας επιτρέψει να λαμβάνετε ενημερώσεις εφαρμογών που αποστέλλονται από το τηλέφωνό σας στο Κέντρο Δράσης του υπολογιστή σας. Μπορεί να ακούγεται σαν ένας εφιάλτης για μερικούς, αλλά εάν κρατάτε το τηλέφωνό σας μακριά από την εργάσιμη ημέρα, μπορεί να είναι πολύ βολικό να βλέπετε τις ενημερώσεις σας σε μία συσκευή.

Μπορείτε επίσης να διαχειριστείτε ποιες εφαρμογές μπορούν να σας στείλουν ειδοποιήσεις στον υπολογιστή σας και ποιες δεν μπορούν. Θα καλύψουμε τις βελτιώσεις στην Cortana σε βάθος τις επόμενες εβδομάδες.

Κατεβάστε μερικές επεκτάσεις Edge

Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε μερικές από τις νέες επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης για το Microsoft Edge. Ανοίξτε την άκρη, κάντε κλικ στις τρεις οριζόντιες κουκίδες στην επάνω δεξιά πλευρά και επιλέξτε Επεκτάσεις από το αναπτυσσόμενο μενού.

Στην επόμενη οθόνη, κάντε κλικ στην επιλογή Λήψη επεκτάσεων από το Κατάστημα . Αυτό θα ανοίξει το Windows Store όπου μπορείτε να εγκαταστήσετε οποιαδήποτε από τις διαθέσιμες επεκτάσεις με τον ίδιο τρόπο που θα εγκαταστήσετε μια εφαρμογή των Windows Store.

Η Ενημερωμένη Επέτειος αναμένεται να ξεκινήσει από τις 10 π.μ. Ειρηνικού την Τρίτη 2 Αυγούστου 2016.