Τι είναι ένα αρχείο XAML;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία XAML

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου XAML (προφέρεται ως "zammel") είναι ένα αρχείο γλώσσας Extensible Application Markup Language που δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας τη γλώσσα σήμανσης της Microsoft που ακολουθεί το ίδιο όνομα.

Το XAML είναι μια γλώσσα βασισμένη σε XML , οπότε τα αρχεία .XAML είναι βασικά μόνο αρχεία κειμένου . Παρόμοια με το πώς τα αρχεία HTML χρησιμοποιούνται για την αναπαραγωγή ιστοσελίδων, τα αρχεία XAML περιγράφουν στοιχεία διεπαφής χρήστη σε εφαρμογές λογισμικού για εφαρμογές Windows Phone, εφαρμογές των Windows Store και πολλά άλλα.

Ενώ το περιεχόμενο XAML μπορεί να εκφραστεί σε άλλες γλώσσες, όπως το C #, το XAML δεν χρειάζεται να καταρτιστεί, αφού βασίζεται σε XML, και έτσι είναι ευκολότερο για τους προγραμματιστές να δουλέψουν μαζί του.

Ένα αρχείο XAML μπορεί να χρησιμοποιήσει την επέκταση αρχείου .XOML.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο XAML

Τα αρχεία XAML χρησιμοποιούνται στον προγραμματισμό .NET, έτσι ώστε να μπορούν να ανοίξουν και με το Visual Studio της Microsoft.

Ωστόσο, δεδομένου ότι είναι αρχεία XML που βασίζονται σε κείμενο, τα αρχεία XAML μπορούν επίσης να ανοίγουν και να επεξεργάζονται με το Σημειωματάριο των Windows ή οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου . Αυτό σημαίνει επίσης ότι οποιοσδήποτε επεξεργαστής XML μπορεί να ανοίξει ένα αρχείο XAML, καθώς το Liquid XML Studio είναι ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα.

Σημείωση: Ορισμένα αρχεία XAML μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με αυτά τα προγράμματα ή με μια γλώσσα σήμανσης καθόλου. Αν δεν λειτουργεί κανένας από το παραπάνω λογισμικό (όπως και αν βλέπετε μόνο ένα αναδυόμενο κείμενο στον επεξεργαστή κειμένου), προσπαθήστε να δείτε το κείμενο για να δείτε αν υπάρχει κάτι χρήσιμο που θα μπορούσε να σας βοηθήσει να μάθετε σε ποια μορφή βρίσκεται το αρχείο ή ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργήσετε αυτό το συγκεκριμένο αρχείο XAML.

Συμβουλή: Ορισμένα αρχεία ενδέχεται να έχουν επέκταση αρχείου που μοιάζει πολύ με το .XAML, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι το ίδιο είδος αρχείου ή ότι μπορούν να ανοιχτούν, να επεξεργαστούν ή να μετατραπούν χρησιμοποιώντας τα ίδια εργαλεία. Αυτό ισχύει για αρχεία όπως τα αρχεία βάσης δεδομένων XLAM του Microsoft Excel και XAIML Chatterbot.

Τέλος, εάν ένα πρόγραμμα ανοίγει τα αρχεία XAML στον υπολογιστή σας από προεπιλογή, αλλά θέλετε πραγματικά διαφορετικό να το κάνετε, ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος αλλαγής σύνδεσης αρχείων στα Windows για βοήθεια.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο XAML

Μπορείτε να μετατρέψετε το XAML σε HTML χειροκίνητα αντικαθιστώντας τα στοιχεία XML με τα σωστά HTML ισοδύναμα. Αυτό μπορεί να γίνει σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου. Η υπερχείλιση στοίβας έχει λίγες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό, κάτι που μπορεί να είναι χρήσιμο. Επίσης, δείτε την επίδειξη μετατροπής XAML σε HTML της Microsoft.

Εάν θέλετε να μετατρέψετε το αρχείο XAML σε PDF , δείτε αυτή τη λίστα ελεύθερων δημιουργών PDF για ορισμένα προγράμματα που σας επιτρέπουν να "εκτυπώσετε" το αρχείο XAML σε ένα αρχείο σε μορφή PDF. Το doPDF είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα.

Το Visual Studio θα πρέπει να είναι σε θέση να αποθηκεύσει ένα αρχείο XAML σε πολλές άλλες μορφές που βασίζονται σε κείμενο. Υπάρχει επίσης η επέκταση HTML / XAML για HTML5 για το Visual Studio που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία εφαρμογών HTML5 χρησιμοποιώντας αρχεία γραμμένα στις γλώσσες C Sharp και XAML.

Περισσότερες Βοήθεια με τα αρχεία XAML

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου XAML και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.

Η Microsoft διαθέτει επίσης ορισμένες πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το XAML.