Πώς να καθαρίσετε την οθόνη Mac

Βήμα μακριά από τον καθαριστή γυαλιού!

Ο καθαρισμός της οθόνης του Mac είναι μια εύκολη διαδικασία, με λίγα μόνο λάθη, αλλά πολλά που πρέπει να εξετάσετε. Θα μιλήσουμε ειδικά για τις οθόνες της Apple, αλλά αυτές οι οδηγίες καθαρισμού θα λειτουργήσουν για τις περισσότερες οθόνες LCD. Για γενικές οδηγίες για τον καθαρισμό των οθονών LCD , ο Tim Fisher, ο Οδηγός για την Υποστήριξη του Υπολογιστή, έχει μια μεγάλη εγγραφή που ονομάζεται αρκετά κατάλληλα, πώς να καθαρίσετε μια οθόνη επίπεδης οθόνης . Συστήνω ιδιαίτερα τον οδηγό του Tim για γενικές οδηγίες καθαρισμού.

Πρόκειται να σπάσουμε τις οθόνες Mac σε δύο κατηγορίες: γυμνές οθόνες LCD και οθόνες LCD γυαλιού.

Οι γυμνές οθόνες LCD δεν είναι πραγματικά γυμνές. έχουν πλαστική οθόνη που προστατεύει τα υποκείμενα στοιχεία LCD. Ωστόσο, η οθόνη είναι πολύ ευέλικτη και ευαίσθητη σε πολλά κοινά είδη καθαρισμού. Μερικά κοινά προϊόντα καθαρισμού μπορούν να χαράξουν ή να προκαλέσουν βλάβη στην πλαστική οθόνη. άλλοι μπορούν να αφήσουν ραβδώσεις που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι χειρότερες από τη βρωμιά που προσπαθείτε να εξαλείψετε.

Για το λόγο αυτό, δεν πρέπει ποτέ να καθαρίσετε γυμνό LCD με οτιδήποτε άλλο εκτός από καθαριστικά ειδικά σχεδιασμένα για οθόνες LCD. Εναλλακτικά, αν είστε σαν εμένα και δεν θέλετε να ξοδέψετε περισσότερα μετρητά για την προμήθεια καθαρισμού από ό, τι είναι απαραίτητο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το προτεινόμενο μίγμα καθαρισμού του αποσταγμένου λευκού ξιδιού και του αποσταγμένου νερού. Αυτό λειτουργεί πολύ για μένα, γιατί έχουμε πάντα απεσταγμένο λευκό ξύδι στην κουζίνα για το μαγείρεμα, και ένα μικρό δοχείο απεσταγμένου νερού διαρκεί πολύ καιρό.

Οι γυμνές οθόνες LCD χρησιμοποιούνται σε πολλούς από τους παλαιότερους φορητούς υπολογιστές Mac και τις περισσότερες οθόνες επιτραπέζιων υπολογιστών τρίτου μέρους.

Οι γυάλινες οθόνες LCD, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται στα πρόσφατα iMac, είναι πραγματικά γυμνές οθόνες LCD με γυάλινο πλαίσιο μπροστά τους. Επειδή ο πίνακας LCD είναι προστατευμένος, μπορεί να νομίζετε ότι είναι εντάξει να χρησιμοποιείτε κανονικά καθαριστικά γυαλιού στο iMac . Λοιπόν, η απάντηση είναι όχι, δεν είναι. Η Apple συνιστά απεσταγμένο νερό για τον καθαρισμό αυτών των οθονών. Μέχρι στιγμής, δεν έχω βρει τυχόν ακαθαρσίες, μουτζούρες ή εκτυπώσεις μύτης γάτας ή σκύλου που δεν μπορούν να καθαριστούν από το iMac με απλώς απεσταγμένο νερό. Εάν είχα μια πεισματική θέση, θα δοκιμάσω τον αποσταγμένο λευκό ξύδι / αποσταγμένο νερό συνδυασμό.

Καθαρισμός της οθόνης των Mac σας

Τι θα χρειαστείτε:

Συνιστώ δύο πανιά μικροϊνών, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα για στεγνό καθάρισμα της οθόνης και να απορροφήσετε το δεύτερο με αποσταγμένο νερό για τυχόν επίμονα σημεία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μονό πανί μικροϊνών, απλά να είστε προσεκτικοί για να αποσβέσετε μόνο μια μικρή περιοχή.

  1. Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας ένα στεγνό πανί μικροϊνών για να σκουπίσετε απαλά την οθόνη. Μην πιέζετε σκληρά στην οθόνη LCD, γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με τα μεμονωμένα pixel που συνθέτουν την οθόνη. Εάν καθαρίζετε ένα γυάλινο πλαίσιο, μπορείτε να εφαρμόσετε λίγο περισσότερη πίεση, αλλά θα πρέπει να συνεχίσετε ελαφρά.
  2. Μόλις ολοκληρωθεί ο στεγνός καθαρισμός, ελέγξτε την οθόνη για τυχόν εναπομείναντα σημεία ή βρώμικες περιοχές. Στις περισσότερες περιπτώσεις, απαιτείται ελαφρύς καθαρισμός με το πανί μικροϊνών.
  3. Εάν εξακολουθείτε να έχετε περιοχές που χρειάζονται καθαρισμό, απλώστε το δεύτερο πανί μικροϊνών με αποσταγμένο νερό και γυρίστε απαλά πίσω από τις περιοχές που είναι ακόμα βρώμικες. Σκουπίστε με το πρώτο πανί και στη συνέχεια επιθεωρήστε την οθόνη.
  4. Εάν υπάρχει βρωμιές που εξακολουθούν να είναι ανθεκτικές, χρησιμοποιήστε ένα εμπορικό καθαριστικό LCD ή αναμίξτε το μείγμα αποσταγμένου λευκού ξιδιού / αποσταγμένου νερού. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε μίγμα που είναι περισσότερο από 50% ξίδι. Είχα καλά αποτελέσματα με ένα μείγμα που είναι 25/75 (ένα μέρος ξύδι σε τρία μέρη νερού).
  5. Βυθίστε το δεύτερο πανί μικροϊνών στο μίγμα καθαρισμού και σκουπίστε την οθόνη, συγκεντρώνοντας τις περιοχές που είναι ακόμη βρώμικες.
  1. Σκουπίστε την οθόνη με το στεγνό πανί και στη συνέχεια επιθεωρήστε την οθόνη. Θα πρέπει να είναι καθαρό μέχρι τώρα, αλλά μπορείτε να το περάσετε ξανά με το υγρό πανί μικροϊνών εάν είναι απαραίτητο. Φροντίστε να τελειώσετε με το στεγνό πανί.

Καθαρισμός πίσω από τη γυάλινη οθόνη LCD του iMac (μοντέλα 2011 ή νωρίτερα)

Είναι πιθανό, αν και απίθανο, ότι μια μουντζούρα ή κηλίδα στο γυάλινο πλαίσιο στην οθόνη του iMac βρίσκεται στην εσωτερική επιφάνεια. Αν συμβαίνει αυτό, τότε το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να πάρετε την οθόνη σε ένα κατάστημα της Apple για καθαρισμό. Θα τραβήξουν τον πίνακα γυαλιού, θα καθαρίσουν και τις δύο επιφάνειες της γυάλινης επιφάνειας, καθώς και τον κάτω πίνακα LCD και στη συνέχεια θα σφραγίσουν όλα τα πίσω.

Αν δεν έχετε ένα κατάστημα της Apple ή εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της Apple κοντά σας που θα το κάνει αυτό, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Ο γυάλινος πίνακας διατηρείται στη θέση του με μαγνήτες. Δεν είναι ειδικοί μαγνητικοί υαλοπίνακες. μόνο δύο μαγνήτες ενσωματωμένους στο γυάλινο πλαίσιο κατά μήκος της άκρης του πίνακα. Αυτό που θα χρειαστεί να τραβήξετε αυτό το κομμάτι είναι ένα ζευγάρι καλαμών βεντούζης καλής ποιότητας, ένα ζευγάρι γάντια, έτσι ώστε να μην αφήσετε δακτυλικά αποτυπώματα σε όλο το γυαλί και ένα ζευγάρι από μεγάλα πανιά μικροϊνών για να στηρίξετε το γυαλί στην οθόνη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το ύφασμα από φυτικές ίνες που στεγάστηκε το iMac σας όταν το λάβατε για πρώτη φορά.

Πριν προχωρήσετε, λάβετε υπόψη ότι η αφαίρεση της γυάλινης επιφάνειας ενδέχεται να ακυρώσει την εγγύηση της Apple .

  1. Καθαρίστε την εξωτερική επιφάνεια γυαλιού χρησιμοποιώντας τη μέθοδο που περιγράφεται παραπάνω, για να εξασφαλίσετε καλή πρόσφυση από τις βεντούζες.
  2. Βάλτε τα γάντια. Τοποθετήστε ένα ζευγάρι βεντούζες στις δύο κορυφαίες γωνίες της οθόνης. Βεβαιωθείτε ότι έχουν κολλήσει καλά στο γυαλί. Μικρές βεντούζες έλξης που τροφοδοτούνται από τα καταστήματα αυτόματης τροφοδοσίας θα λειτουργούν καλύτερα. Αυτός ο τύπος βεντούζας έχει μια λαβή που χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει το κενό που συγκρατεί την βεντούζα στο γυαλί. Αυτό είναι πολύ προτιμότερο από τις κοινές βεντούζες, κάτι που θα απαιτούσε να τις πιέζετε δυνατά στο γυαλί.
  3. Ανασηκώστε απαλά το γυαλί από τις δύο βεντούζες. Εάν στέκεστε μπροστά από το iMac, σηκώστε το γυαλί προς το μέρος σας, αφήνοντας το κάτω μέρος της γυάλινης πλάκας να στρέφεται προς το iMac. Προσέχετε όταν ανεβάζετε το γυαλί, καθώς υπάρχουν δύο ατσάλινες καρφίδες κατά μήκος της κορυφής του iMac. Πρέπει να σηκώσετε το ποτήρι αρκετά μακριά για να καθαρίσετε αυτές τις καρφίτσες.
  4. Αφού ο γυάλινος πίνακας είναι ελεύθερος από τις χαλύβδινες καρφίτσες, τραβήξτε το κατά μήκος των πλευρών με τα χέρια σας με τα γάντια και ανασηκώστε τα από το iMac.
  1. Τοποθετήστε το γυάλινο πλαίσιο σε ένα ή περισσότερα μεγάλα πανιά μικροϊνών ή στο ύφασμα από φυτικές ίνες.
  2. Καθαρίστε την εσωτερική επιφάνεια γυαλιού χρησιμοποιώντας τα βήματα καθαρισμού που περιγράφονται παραπάνω.
  3. Αφήστε το γυαλί να στεγνώσει τελείως πριν επανατοποθετήσετε το γυάλινο πλαίσιο.
  4. Αφού στεγνώσει το ποτήρι, χρησιμοποιήστε ένα αερογράφο ή παρόμοια συσκευή για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σωματίδια σκόνης.
  5. Επανατοποθετήστε το γυάλινο πλαίσιο.

Αυτό είναι! Θα πρέπει τώρα να έχετε μια αφρώδη καθαρή οθόνη Mac.