Πώς να εξαγάγετε CD ή DVD από το Mac σας

4 τρόποι να εξαγάγετε ένα CD / DVD από το Mac σας

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι οι παλαιότεροι Mac που έχουν ενσωματωμένες μονάδες οπτικού δίσκου για ανάγνωση και εγγραφή CD ή DVD φαίνεται να στερούνται μερικά πράγματα που είναι πολύ κοινά για τους οπτικούς δίσκους που χρησιμοποιούνται σε υπολογιστές: ένα εξωτερικό κουμπί εξαγωγής και ένα σύστημα έκτακτης έκτακτης ανάγκης .

Εάν χρησιμοποιείτε ένα εξωτερικό Apple USB SuperDrive, θα διαπιστώσετε ότι δεν διαθέτει επίσης μηχανικές δυνατότητες εκτίναξης. Εκείνοι από εσάς με εξωτερικούς CD / DVD players από άλλους κατασκευαστές θα βρουν τα συνηθισμένα συστήματα εκτίναξης στη θέση τους και θα είναι έτοιμα για χρήση αν χρειαστεί.

Το κουμπί εξαγωγής σε μια μονάδα οπτικού δίσκου στέλνει ένα σήμα στη συσκευή που προκαλεί το άνοιγμα του δίσκου ή στην υποδοχή για να φτύσει το CD ή το DVD. Σε περίπτωση που ο κινητήρας του οπτικού δίσκου πυροβοληθεί και η τροφοδοσία δεν φτάσει στο CD / DVD player, υπάρχει και μια τρύπα εκτόξευσης έκτακτης ανάγκης. Η οπή επιτρέπει να πιέζεται μέσα στην οπή ένα λεπτό χαλύβδινο σύρμα, συνήθως ένα εύχρηστο συνδετήρα. Αυτό αναγκάζει το σύστημα εκτίναξης στη μονάδα οπτικού δίσκου να ενεργοποιήσει και να εξαναγκάσει το CD ή το DVD από τη μονάδα δίσκου.

Οι οπτικοί δίσκοι σε ένα Mac δεν έχουν αυτά τα δύο βασικά χαρακτηριστικά ή εάν είναι παρόντες, κρυμμένα προσεκτικά μακριά από τους σχεδιαστές της Apple, προκειμένου να εξασφαλιστεί μια ομοιόμορφη ματιά στο Mac. Με άλλα λόγια, μια περίπτωση σχεδιασμού trumping λειτουργία.

Ενώ οι σχεδιαστές ήταν πρόθυμοι να κλείνουν τα μάτια στο πρόβλημα της εκτόξευσης ενός κολλημένου δίσκου, οι ηλεκτρικοί και μηχανικοί μηχανικοί προσέφεραν εναλλακτικές μεθόδους για να βάλουν ένα κολλημένο δίσκο CD ή DVD από τη μονάδα οπτικού δίσκου της Mac.

Αυτός ο οδηγός εξετάζει τέσσερις διαφορετικούς τρόπους εξαναγκασμού του Mac σας να βγάλει ένα οπτικό δίσκο κολλημένο. Με κάποια τύχη, τουλάχιστον μία από αυτές τις μεθόδους θα λειτουργήσει για σας.

Δημοσιεύθηκε: 3/8/2011

Ενημερώθηκε: 2/25/2016

Πώς εξάγω ένα CD από το Mac μου;

Tom Grill / Επιλογή Φωτογράφων RF / Getty Images

Έβαλα ένα CD στο Mac μου και τώρα δεν μπορώ να καταλάβω πώς να το βγάλω. Πού είναι το κουμπί εξαγωγής;

Οι σχεδιαστές της Apple έχουν ενσωματώσει τη λειτουργία εξαγωγής στο ίδιο το Mac και το OS X, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιήσετε διάφορες μεθόδους εκτόξευσης ενός οπτικού δίσκου χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε κουμπιά ή, στην χειρότερη περίπτωση, ένα συνδετήρα για πρόσβαση στην οπή εξαγωγής έκτακτης ανάγκης.

Οι περισσότερες από τις μεθόδους για την εξαγωγή ενός δίσκου βασίζονται στο λογισμικό και μία από αυτές μπορεί να σας βοηθήσει να απομακρύνετε έναν επίμονο οπτικό δίσκο ... Περισσότερα »

Eject Stuck CD / DVD - Χρησιμοποιήστε το τερματικό για να εξάγετε ένα CD / DVD Stuck

Εποξείδιο / Getty Images

Μία από τις λιγότερο χρησιμοποιούμενες μεθόδους για την εξαγωγή ενός οπτικού δίσκου είναι μέσω της εφαρμογής Terminal . Αυτό είναι πολύ κακό επειδή το Terminal προσφέρει λίγες δυνατότητες που λείπουν από άλλες μεθόδους. Εάν διαθέτετε πολλαπλές μονάδες οπτικού δίσκου, μια διαθέσιμη διαμόρφωση για τον παλαιότερο Mac Pro, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τερματικό για να εκτοξεύσετε το ένα ή το άλλο ή και τα δύο.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Terminal για να καθορίσετε μια εσωτερική ή εξωτερική μονάδα οπτικού δίσκου ως στόχο για την εντολή εξαγωγής.

Το άλλο πλεονέκτημα του Terminal είναι ότι σε αντίθεση με κάποιες από τις άλλες επιλογές εξαγωγής για να πάρει ένα κολλημένο δίσκο που εξωθήθηκε, το Terminal δεν απαιτεί να κλείσετε και να επανεκκινήσετε το Mac σας ... Περισσότερα »

Eject Stuck CD / DVD - Χρησιμοποιήστε το διαχειριστή εκκίνησης OS X για να εξάγετε ένα CD / DVD Stuck

Ευγενική προσφορά της Apple

Οι οπτικές μονάδες φόρτωσης υποδοχής έχουν ένα μοναδικό πρόβλημα που μπορεί να παρουσιαστεί, μια αποτυχημένη εκτόξευση μπορεί να αφήσει το Mac σας να σκεφτεί ότι δεν υπάρχει οπτικός δίσκος μέσα στη μονάδα, προκαλώντας να μην είναι διαθέσιμες οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες εντολές εξαγωγής.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν επιλέγετε να εξαγάγετε ένα δίσκο σε μια υποδοχή φόρτωσης της μονάδας οπτικού δίσκου, ο υπολογιστής σας Mac ελέγχει πρώτα για να διαπιστώσει εάν η μονάδα έχει πραγματικά τοποθετηθεί δίσκο. Αν πιστεύει ότι δεν υπάρχει δίσκος, δεν θα εκτελέσει την εντολή εξαγωγής.

Αν αυτό συμβεί σε σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το έξυπνο κόλπο που περιλαμβάνει το Boot Manager για να πιέσετε εύκολα τα οπτικά μέσα που θα εκτοξευθούν ... Περισσότερα »

Εξαγωγή CD - Προσθέστε ένα στοιχείο γραμμής μενού για να εξάγετε ένα CD ή DVD

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Η τελευταία συμβουλή μας για την εξαγωγή μέσων που έχουν κολλήσει σε μια μονάδα οπτικού δίσκου είναι επίσης πολύ χρήσιμη ως τυπικός τρόπος εισαγωγής και εξαγωγής δίσκων. Η προσθήκη ενός μενού εξαγωγής CD / DVD στη γραμμή μενού του Mac σας επιτρέπει να εξάγετε γρήγορα οποιαδήποτε οπτική μονάδα που είναι συνδεδεμένη στο Mac σας. Αυτό περιλαμβάνει πολλούς εσωτερικούς ή εξωτερικούς δίσκους.

Και επειδή η εντολή είναι πάντα διαθέσιμη από τη γραμμή μενού, μπορείτε πάντα να έχετε πρόσβαση σε αυτήν την εντολή, ανεξάρτητα από το πόσα παράθυρα και εφαρμογές είναι γεμάτα από την επιφάνεια εργασίας σας ... Περισσότερα »