Οδηγός για τις τιμές πλαισίων βιντεοκάμερας

Πώς η ταχύτητα καρέ μιας βιντεοκάμερας επηρεάζει την ποιότητα του βίντεο.

Κατά την ανασκόπηση των προδιαγραφών της βιντεοκάμερας, θα δείτε συχνά τον όρο καρέ πλαισίου. Εκφράζεται ως ο αριθμός των λήψεων ανά δευτερόλεπτο ή "fps" για "καρέ ανά δευτερόλεπτο".

Τι είναι τα πλαίσια;

Ένα πλαίσιο είναι βασικά μια φωτογραφία ακόμα. Πάρτε αρκετά από αυτά σε γρήγορη διαδοχή και έχετε πλήρη κίνηση βίντεο.

Τι είναι οι τιμές πλαισίου;

Ο ρυθμός καρέ αναφέρεται σε πόσες καρέ που θα τραβήξει μια βιντεοκάμερα ανά δευτερόλεπτο. Αυτό καθορίζει πόσο θα είναι ομαλή η εμφάνιση ενός βίντεο.

Ποιο ποσοστό καρέ πρέπει να έχει η βιντεοκάμερά σας;

Συνήθως, οι βιντεοκάμερες καταγράφουν σε 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) για να δώσουν την εμφάνιση της απρόσκοπτης κίνησης. Οι κινηματογραφικές ταινίες καταγράφονται σε 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο και ορισμένα μοντέλα βιντεοκάμερας διαθέτουν λειτουργία "24p" για να μιμούνται ταινίες μεγάλου μήκους. Η εγγραφή με χαμηλότερο ρυθμό καρέ από 24 καρέ / δευτ. Θα έχει ως αποτέλεσμα βίντεο που φαίνονται χαλασμένα και αποσυνδεδεμένα.

Πολλές βιντεοκάμερες προσφέρουν τη δυνατότητα λήψης σε ταχύτερους ρυθμούς καρέ από 30fps, συνήθως 60fps. Αυτό είναι χρήσιμο για τη λήψη αθλημάτων ή οτιδήποτε αφορά γρήγορη κίνηση.

Τιμές καρέ & amp; Εγγραφή αργής κίνησης

Εάν πραγματικά επιταχύνετε το ρυθμό καρέ, έως 120fps ή υψηλότερο, μπορείτε να κάνετε εγγραφή βίντεο σε αργή κίνηση. Αυτό μπορεί να ακούγεται αντίθετα-διαισθητικό: για ποιο λόγο θα σας έδινε πιο αργή κίνηση; Αυτό συμβαίνει επειδή σε υψηλότερο ρυθμό καρέ, τραβάτε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες της κίνησης σε κάθε δευτερόλεπτο. Στα 120fps, έχετε τέσσερις φορές το ποσό των πληροφοριών βίντεο από ό, τι κάνετε σε 30fps. Επομένως, οι βιντεοκάμερες μπορούν να επιβραδύνουν την αναπαραγωγή αυτού του βίντεο για να σας παρέχουν βίντεο με αργή κίνηση.