Οι κορυφαίες 5 δεξιότητες επεξεργασίας φωτογραφιών στο Master

Μοιάζει με επαγγελματίας με κάθε φωτογραφία

Είναι ασυνήθιστο να έχετε μια φωτογραφία να τραβήξει μια σκηνή ακριβώς όπως προορίζεται. Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, όπως φωτογραφίες πορτραίτων που έχουν ληφθεί μέσα σε ένα στούντιο, όπου ο φωτισμός, το φόντο, η τοποθέτηση κάμερας και ακόμα και οι θέσεις είναι υπό εξαιρετικό έλεγχο. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά προγράμματα επεξεργασίας εικόνας και εφαρμογές για κινητά, εξοπλισμένα με εργαλεία που σας βοηθούν να βελτιώσετε τις φωτογραφίες σας.

Οι δεξιότητες / τεχνικές επεξεργασίας φωτογραφιών που θέλετε να μάθετε είναι:

Τα καλύτερα αποτελέσματα θα προκύψουν από το λογισμικό για επιτραπέζιους υπολογιστές / φορητούς υπολογιστές (π.χ. Adobe Photoshop CS / Elements και εναλλακτικές λύσεις στο Photoshop ), παρόλο που μερικές εφαρμογές για Android / iOS είναι επίσης ικανές. Πριν ξεκινήσετε, φροντίστε να δουλεύετε σε αντίγραφα των φωτογραφιών και όχι στα πρωτότυπα . Δεν θέλετε να αντικαταστήσετε τυχαία και / ή να διαγράψετε / να χάσετε τα αρχικά δεδομένα!

01 από 05

Περικοπή και κανόνας τρίτων

Το εργαλείο καλλιέργειας είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να κατευθύνετε την προσοχή των θεατών στην τοποθεσία που θέλετε να πάει. Mark Desmond / Getty Images

Εκτός αν σχεδιάζετε ειδικά και τραβάτε τέλειες λήψεις κάθε φορά, υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι πολλές από τις φωτογραφίες σας μπορούν να βελτιωθούν με κάποια περικοπή. Παρότι θεωρείται βασική δεξιότητα χειρισμού εικόνας, η χρήση του εργαλείου καλλιέργειας είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να κατευθύνετε την προσοχή των θεατών στο σημείο που θέλετε να πάει.

Η περικοπή μιας φωτογραφίας περιλαμβάνει την αφαίρεση ανεπιθύμητων (συνήθως εξωτερικών) τμημάτων μιας εικόνας. Είναι γρήγορο και εύκολο να γίνει και τα αποτελέσματα μπορούν να μετατρέψουν τις εξαιρετικές φωτογραφίες σε επαγγελματικά. Σκεφτείτε:

Ένας από τους συνηθέστερους όρους που ακούγονται στη φωτογραφία είναι ο Κανόνας των Τρίτων , ο οποίος σχετίζεται με τη σύνθεση. Σκεφτείτε το κανόνα των τρίτων όπως το να τοποθετήσετε ένα πλέγμα 3x3 (δηλαδή γραμμές tic-tac-toe) πάνω από μια εικόνα - πολλές ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και προγράμματα επεξεργασίας λογισμικού το έχουν ως στάνταρ χαρακτηριστικό. Μελέτες έχουν δείξει ότι, όταν κοιτάζουμε μια εικόνα, τα μάτια μας φυσικά θα κινούνται προς τα σημεία διασταύρωσης του πλέγματος. Ωστόσο, πολλοί από εμάς συνήθως τραβάνε φωτογραφίες με αντικείμενα νεκρού κέντρου στο πλαίσιο.

Ενεργοποιώντας την επικάλυψη Rule of Thirds, μπορείτε να προσαρμόσετε μια καλλιέργεια έτσι ώστε τα θέματα / στοιχεία να είναι σκόπιμα τοποθετημένα κατά μήκος των γραμμών και / ή στα σημεία διασταύρωσης. Για παράδειγμα, στη φωτογραφία τοπίου , ίσως θέλετε να περικόψετε μια εικόνα, έτσι ώστε ο ορίζοντας ή το προσκήνιο να είναι τοποθετημένο κατά μήκος μιας από τις οριζόντιες γραμμές. Για πορτρέτα, ίσως θελήσετε να τοποθετήσετε το κεφάλι ή ένα μάτι σε ένα σημείο τομής.

02 του 05

Περιστροφικός

Η περιστροφή μιας φωτογραφίας ακριβώς για να ρυθμίσετε τη σωστή προοπτική και να απαλλαγείτε από οποιαδήποτε υποσυνείδητα περισπασμούς. Plume Creative / Getty Images

Η περιστροφή φωτογραφιών είναι μια άλλη βασική, εύκολη, αλλά κρίσιμη δεξιότητα που πρέπει να εφαρμόσετε κατά την επεξεργασία των εικόνων. Σκεφτείτε όταν βλέπετε κορνίζες ή κινούμενα ράφια κρεμασμένα στραμμένα σε έναν τοίχο. Ή ένα τραπέζι με ανόμοια πόδια που κινείται λίγο, όποτε κάποιος κλίνει πάνω του. Πολύ αποσπασματικό, σωστά; Είναι δύσκολο για πολλούς να μην επιμείνουν σε τέτοιου είδους ζητήματα όταν γίνουν ενήμεροι για αυτούς.

Η ίδια έννοια σχετίζεται επίσης με τη φωτογραφία - τα πλάνα μπορεί να μην είναι πάντα ευθυγραμμισμένα όπως προβλέπεται, ακόμη και όταν χρησιμοποιείτε τρίποδο. Η περιστροφή μιας φωτογραφίας ακριβώς για να ρυθμίσετε τη σωστή προοπτική και να απαλλαγείτε από οποιαδήποτε υποσυνείδητα περισπασμούς. Απλά μην ξεχάσετε να περικόψετε άλλη μια φορά (για καλαθοσφαίριση) μετά την περιστροφή. Σκεφτείτε:

Συμβουλή: Η προσθήκη γραμμών πλέγματος (π.χ. κάντε κλικ στην επιλογή Προβολή στη γραμμή μενού του Photoshop και, στη συνέχεια, επιλέξτε Πλέγμα ) μπορεί να βοηθήσει σημαντικά με την ακριβή ευθυγράμμιση

Αλλά γνωρίζετε ότι οι φωτογραφίες δεν πρέπει πάντα να περιστρέφονται έτσι ώστε τα στοιχεία να είναι τέλεια ευθυγραμμισμένα κάθετα ή οριζόντια. Μερικές φορές, ίσως θέλετε να περιστρέψετε τις εικόνες (και στη συνέχεια να τις περικόψετε) για να τους δώσετε μια δημιουργική, απροσδόκητη κλίση!

03 του 05

Εφαρμογή επιπέδων προσαρμογής και μάσκες

Τα στρώματα προσαρμογής επιτρέπουν τροποποιήσεις χωρίς να επηρεάζονται μόνιμα η αρχική εικόνα. Mark Desmond / Getty Images

Αν θέλετε να ρυθμίσετε τα επίπεδα (ηχητικές τιμές), τη φωτεινότητα / την αντίθεση, την απόχρωση / κορεσμό και άλλα με μη καταστρεπτικό τρόπο (π.χ. πραγματοποιώντας τροποποιήσεις χωρίς να επηρεάζετε μόνιμα την αρχική εικόνα) να πάω. Σκεφτείτε τα επίπεδα προσαρμογής όπως οι διαφάνειες των προβολέων. μπορείτε να γράψετε / να χρωματίσετε σε αυτά όσο θέλετε να αλλάξετε αυτό που βλέπετε , αλλά ό, τι είναι κάτω από αυτό παραμένει ανέγγιχτο . Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα στρώμα προσαρμογής χρησιμοποιώντας το Photoshop CS / Elements:

  1. Πατήστε ' D ' για να επαναφέρετε τα χρώματα του προσκηνίου / φόντου.

  2. Κάντε κλικ στο Layer στη γραμμή μενού.

  3. Επιλέξτε νέο επίπεδο προσαρμογής .

  4. Επιλέξτε τον επιθυμητό τύπο στρώματος.

  5. Κάντε κλικ στο κουμπί OK (ή πατήστε το πλήκτρο Enter).

Όταν επιλέγετε ένα στρώμα προσαρμογής, ο πίνακας προσαρμογών (συνήθως εμφανίζεται κάτω από τον πίνακα επιπέδων ) προσφέρει τα κατάλληλα στοιχεία ελέγχου. Οι αλλαγές αντικατοπτρίζονται αμέσως. Αν θέλετε να δείτε ένα πριν / μετά, απλά εναλλαγή της ορατότητας του επιπέδου ρύθμισης (εικονίδιο ματιού). Μπορείτε να έχετε πολλαπλά επίπεδα ρύθμισης ταυτόχρονα, είτε για να συγκρίνετε (π.χ. βλέπετε αν προτιμάτε τον άσπρο σε σχέση με τους τόνους της σέπιας) ή / και να συνδυάσετε εφέ.

Κάθε στρώμα προσαρμογής έρχεται με τη δική του μάσκα επιπέδου (που αναπαριστάται από το λευκό πλαίσιο δίπλα στο όνομα του επιπέδου ρύθμισης). Η μάσκα στρώματος ελέγχει την ορατότητα των επιλεγμένων τμημάτων αυτού του στρώματος προσαρμογής - οι λευκές περιοχές είναι ορατές, οι μαύρες είναι κρυμμένες.

Ας πούμε ότι έχετε μια φωτογραφία που θέλετε να κάνετε ασπρόμαυρη εκτός από όλα τα πράσινα. Όταν δημιουργείτε ένα στρώμα ρύθμισης, μετακινήστε τη γραμμή ρυθμιστή Saturation προς τα αριστερά (-100) και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το εργαλείο βούρτσας για να βουρτσίζετε τις πράσινες περιοχές (μπορείτε να κρύψετε / αποκρύψετε το στρώμα ρύθμισης ρίξτε μια ματιά στα χρώματα που ψάχνετε). Βρέθηκε λίγο pixels; Απλά χρησιμοποιήστε το εργαλείο γόμας για να "διαγράψετε" αυτά τα σημάδια μαύρης βούρτσας. Το λευκό πλαίσιο της μάσκας στρώματος θα αντικατοπτρίζει τις αλλαγές σας και θα δείξει τι είναι ορατό και όχι.

Εάν τελειώσετε με ή δεν σας αρέσει ένα στρώμα προσαρμογής, απλά διαγράψτε το! Η αρχική εικόνα παραμένει άθικτη.

04 του 05

Διόρθωση χρώματος και κορεσμού

Για να διατηρήσετε την ισορροπία και τον ρεαλισμό των φωτογραφιών, φροντίστε να μην υπερχειλίσετε ή να μην κορεστείτε μια εικόνα. Burzain / Getty Images

Οι σύγχρονες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές είναι αρκετά ικανές, αλλά μερικές φορές (π.χ. λόγω φωτισμού / περιβάλλοντος, του τρόπου με τον οποίο ο αισθητήρας επεξεργάζεται δεδομένα κ.λπ.), τα χρώματα στις φωτογραφίες μπορεί να είναι ελαφρώς μειωμένα. Ένας γρήγορος τρόπος να ξεχωρίσετε είναι να εξετάσετε:

Η θερμοκρασία φωτός (π.χ. ψυγείο από τον φωτεινό μπλε ουρανό, θερμότερο κατά την ανατολή / δύση του ήλιου, το άσπρο υπό λαμπτήρες φθορισμού κλπ.) Κατά τη διάρκεια της λήψης μπορεί να επηρεάσει τους τόνους του δέρματος και τα λευκά στοιχεία με χρωματική χροιά. Ευτυχώς, τα μικρά τσιμπήματα - ειδικά με τα προαναφερθέντα επίπεδα ρύθμισης - μπορούν να διορθώσουν τα χρώματα.

Πολλά προγράμματα επεξεργασίας εικόνας (και ορισμένες εφαρμογές) προσφέρουν μια λειτουργία αυτόματης διόρθωσης χρωμάτων , η οποία λειτουργεί γενικά καλά (αλλά όχι πάντα τέλεια). Διαφορετικά, τα χρώματα μπορούν να χειριστούν χειροκίνητα προσαρμόζοντας:

Τα προαναφερθέντα είναι διαθέσιμα ως επίπεδα προσαρμογής του Photoshop CS / Elements, τα οποία προσφέρουν μεγαλύτερο έλεγχο στην αφαίρεση χρωμάτων και τη βελτίωση του κορεσμού.

Για να διατηρήσετε την ισορροπία και τον ρεαλισμό των φωτογραφιών, προσέξτε να μην υπερεκρύψετε ή υπο-κορεστεί μια εικόνα - ή τουλάχιστον τα χρώματα που θα πρέπει να παραμείνουν πιο φυσικά. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε ρυθμίσεις για να επιλέξετε περιοχές μιας εικόνας (όπως με τις προαναφερθείσες μάσκες στρώματος) για να κορεσμένα συγκεκριμένα χρώματα για ένα κομμάτι δημιουργικής δραματοποίησης. Απλά μην ξεχάσετε να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα, την αντίθεση, τα highlights και τις σκιές, αφού αυτές μπορούν να βοηθήσουν με το βάθος και τον διαχωρισμό των χρωμάτων για να φτιάξουν πραγματικά εικόνες!

05 του 05

Ακόνισμα

Πολλά προγράμματα επεξεργασίας εικόνας προσφέρουν μια λειτουργία αυτόματης ακονίσματος καθώς και διάφορα εργαλεία ακονίσματος. Fernando Trabanco Φωτογραφίες / Getty Images

Η ακόνισμα θα πρέπει να είναι πάντα το τελευταίο βήμα της διαδικασίας επεξεργασίας φωτογραφιών. Το αποτέλεσμα είναι ακριβώς όπως ακούγεται - η ακόνισμα βελτιώνει τις άκρες και τις μικρές λεπτομέρειες, γεγονός που συμβάλλει στη βελτίωση της συνολικής αντίθεσης και στη βελτίωση της εικόνας. Η επίδραση εκδηλώνεται περαιτέρω εάν η εικόνα έχει μαλακές και / ή θολές περιοχές.

Πολλά προγράμματα επεξεργασίας εικόνας και εφαρμογές προσφέρουν μια λειτουργία αυτόματης ακονίσματος ή / και ρυθμιστικά, τα οποία επιτρέπουν στους χρήστες να προσαρμόζουν την ποσότητα ακονίσματος που εφαρμόζεται σε ολόκληρη τη φωτογραφία. Υπάρχουν επίσης εργαλεία ακονίσματος (παρόμοια με τη χρήση βούρτσας) που σας επιτρέπουν να ακονίζετε χειροκίνητα μόνο τις επιλεγμένες περιοχές μιας εικόνας.

Για ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια και έλεγχο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Unsharp Mask (παρά το πώς ακούγεται, αλλάζει) στο Photoshop CS / Elements:

  1. Κάντε κλικ στην επιλογή Βελτίωση στη γραμμή μενού.

  2. Επιλέξτε Unsharp Mask . Θα εμφανιστεί ένας πίνακας, ο οποίος δείχνει ένα τμήμα μεγέθυνσης της εικόνας (το οποίο μπορείτε να μετακινήσετε για να βρείτε λεπτομέρειες για να εστιάσετε) και τρία ρυθμιστικά για να προσαρμόσετε την ακονισμένη εικόνα.

  3. Ρυθμίστε το ρυθμιστικό ακτίνας (αυτό ελέγχει το πλάτος των γραμμών ευκρίνειας, υψηλότερο σημαίνει περισσότερο αποτέλεσμα) στα 0,7 pixel (οπουδήποτε μεταξύ 0,4 και 1,0 είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε).

  4. Ορίστε το ρυθμιστικό κατωφλιού (αυτό καθορίζει τον τρόπο καθορισμού των άκρων καθορίζοντας τον τρόπο με τον οποίο διαφορετικά δύο εικονοστοιχεία πρέπει να είναι για ακονίσματος που πρέπει να εφαρμοστεί, χαμηλότερο σημαίνει περισσότερες περιοχές / λεπτομέρειες είναι ακονισμένο) σε 7 επίπεδα (οπουδήποτε μεταξύ 1 και 16 είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε ).

  5. Ρυθμίστε τον ρυθμιστή ποσότητας (αυτό ελέγχει την αντίθεση που προστέθηκε στις άκρες, υψηλότερες τιμές σημαίνει μεγαλύτερη ακόνισμα) στο 100% (οπουδήποτε μεταξύ 50 και 400 είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε).

  6. Σπρώξτε τα ρυθμιστικά λίγο, ενώ παρατηρείτε ολόκληρη την εικόνα για να βρείτε τη σωστή ποσότητα ακονίσματος (δηλαδή προτιμά τις προθέσεις χωρίς να το παρακάνετε).

Μην ξεχνάτε να βλέπετε εικόνες σε μέγεθος 100% στην οθόνη, ώστε οι επιπτώσεις ακονίσματος να είναι ευκολότερο να αξιολογηθούν (τα εικονοστοιχεία αντιπροσωπεύονται με μεγαλύτερη ακρίβεια). Οι περιοχές μελέτης με περισσότερα ή / και λεπτότερα κομμάτια λεπτομέρειας θα σας βοηθήσουν. Και να θυμάστε ότι τα περισσότερα δεν είναι πάντοτε καλύτερα - η υπερβολική όξυνση θα προσθέσει ανεπιθύμητο θόρυβο, halos και / ή υπερβολικές / αφύσικες γραμμές. Ακριβής ακόνισμα είναι μια τέχνη, έτσι πρακτική συχνά!