Αντιμετώπιση προβλημάτων μιας κατειλημμένης κάμερας

Η φωτογραφική μηχανή γλιστράει μέσα από τα δάχτυλά σας; Δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε - δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές

Έχετε υποφέρει ποτέ από μια κάμερα που έπεσε; Λιγότερα αισθήματα στον κόσμο είναι πιο αποτρόπαια. Ο φόβος είναι συντριπτικός και φαίνεται ότι τα λίγα δευτερόλεπτα που χρειάζεται για να πέσει η κάμερα στο έδαφος παίρνει για πάντα, αλλά είστε αβοήθητοι για να την αποτρέψετε. Και γνωρίζετε ήδη ότι κανένα χρονικό διάστημα που αφιερώνεται στο Photoshop δεν μπορεί να διορθώσει μια σπασμένη κάμερα.

Παρόλο που φοβάστε να το κάνετε, θα πρέπει να σηκώσετε τη κάμερα σε κάποια στιγμή. Και το φυσικό σας ένστικτο είναι να πιέζετε αμέσως το κουμπί τροφοδοσίας, ελέγχοντας για να δείτε αν η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή επέζησε από την πτώση. Εάν η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή δεν λειτουργεί ή αν φαίνεται να λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο από ό, τι συνηθίζετε να βλέπετε, κρατήστε τον πανικό σε απόσταση βραχίονα για μερικά ακόμη δευτερόλεπτα και κοιτάξτε αυτά τα στοιχεία για πιθανή εύκολη -fix προβλήματα .

Χαλαρή πόρτα διαμερίσματος μπαταρίας

Ελέγξτε τη θήκη μπαταριών. Είναι σύνηθες όταν ρίχνετε μια κάμερα που το πιο αδύναμο σημείο του σώματος της φωτογραφικής μηχανής θα απορροφήσει μεγάλο μέρος της πρόσκρουσης. Για πολλές κάμερες, αυτή είναι η θύρα του χώρου μπαταριών, η οποία μπορεί να ανοίξει κατά τη διάρκεια της πτώσης. Ορισμένες κάμερες δεν θα λειτουργήσουν σωστά εάν είναι ανοιχτή η θήκη μπαταριών.

Χαλαρή μπαταρία

Με τις ίδιες γραμμές με την παραπάνω άκρη, είναι η μπαταρία ακόμα στη θέση της; Η κάμερα δεν θα λειτουργήσει αν η μπαταρία έχει πέσει χαλαρά κατά την πτώση, η οποία μπορεί να συμβεί.

Χαλαρή κάρτα μνήμης

Είναι σφιχτά τοποθετημένη η κάρτα μνήμης; Όπως και με την μπαταρία, το τράνταγμα στην κάμερα μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση της κάρτας, αν και αυτό είναι λιγότερο κοινό από μια χαλαρή μπαταρία. Και ενώ οι περισσότερες κάμερες θα ενεργοποιηθούν τουλάχιστον όταν η κάρτα μνήμης είναι χαλαρή ή λείπει, μερικοί δεν θα είναι, οπότε φροντίστε να ελέγξετε αυτή την πιθανή αιτία.

Ελέγξτε τα Κουμπιά της Κάμερας

Κοιτάξτε προσεκτικά τα κουμπιά και τα κουμπιά της κάμερας. Ορίζονται ως συνήθως; Ένα χτύπημα στη φωτογραφική μηχανή θα μπορούσε να περιστρέψει έναν επιλογέα σε μια ρύθμιση που δεν χρησιμοποιείτε ποτέ, καθιστώντας την σαν να μην λειτουργεί σωστά η κάμερα. Εξετάζει προσεκτικά τα κουμπιά για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει μπλοκαριστεί στο σημείο που είναι πάντα ενεργοποιημένο.

Ελέγξτε το σώμα της κάμερας

Είναι το σώμα της φωτογραφικής μηχανής ξεκλειδωμένο; Ορισμένα μοντέλα έχουν σχεδιαστεί για να απορροφούν ένα μεγάλο κλονισμό, δημιουργώντας ένα εξωτερικό πάνελ ελαφρώς χαλαρό. Η κάμερα μπορεί να μην λειτουργεί σωστά εάν ένα μέρος του σώματος της φωτογραφικής μηχανής είναι χαλαρό. Τις περισσότερες φορές, μπορείτε να σπάσετε αυτό το χαλαρό κομμάτι πίσω στη θέση του, αν το κάνετε τόσο προσεκτικά. Ένας χαλαρός πίνακας στο σώμα της φωτογραφικής μηχανής είναι διαφορετικός από ένα ραγισμένο πάνελ, το οποίο μπορεί να προκαλέσει διαρροή φωτός στο εσωτερικό της κάμερας, προκαλώντας εσφαλμένες φωτογραφίες.

Μόλις ελέγξετε για κοινά προβλήματα μετά από πτώση της φωτογραφικής μηχανής, προχωρήστε και δοκιμάστε πάλι το κουμπί λειτουργίας. . . με τα δάχτυλά σας να διασχίζουν, διατηρώντας ακόμα την κάμερα σωστά , φυσικά!

Αν φαίνεται να έχετε πολλά προβλήματα με την πτώση της φωτογραφικής μηχανής σας, ίσως θελήσετε να εξετάσετε μία από τις καλύτερες αδιάβροχες φωτογραφικές μηχανές , οι οποίες επίσης σχεδόν πάντα έχουν σκληρό εξωτερικό χώρο, επιτρέποντάς τους να επιβιώσουν σε μια σταγόνα μερικών ποδιών. Αυτές οι κάμερες δεν ξεχωρίζουν από την άποψη της ποιότητας της εικόνας, αλλά δεν θα σας αφήσουν με το αίσθημα αηδιασμού εάν γλιστρήσουν μέσα από τα δάχτυλά σας.