Αντιμετώπιση προβλημάτων φωτογραφικών μηχανών Casio

Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να διορθώσετε προβλήματα με τη φωτογραφική σας μηχανή Casio

Ενώ η Casio δεν είναι πλέον στην επιχείρηση κατασκευής ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών Exilim, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν αυτή τη μάρκα φωτογραφικής μηχανής. Έτσι φυσικά, θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μια φωτογραφική μηχανή Casio μερικές φορές.

Μπορεί να αντιμετωπίζετε προβλήματα με την κάμερά σας Casio κατά καιρούς, τα οποία δεν έχουν ως αποτέλεσμα μηνύματα σφάλματος ή άλλες εύκολες στη χρήση ενδείξεις σχετικά με το πρόβλημα. Η αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων μπορεί να είναι λίγο δύσκολη. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να δώσετε στον εαυτό σας περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσετε μια φωτογραφική μηχανή Casio.

Η κάμερα δεν θα ενεργοποιηθεί ή θα απενεργοποιηθεί απροσδόκητα

Με τις περισσότερες κάμερες Casio, η κάμερα θα σβήσει αυτόματα μετά από ένα ορισμένο χρόνο ανενεργού χρόνου, συνήθως μερικά λεπτά. Μέσα από το μενού της κάμερας, ανάλογα με το μοντέλο, θα πρέπει να μπορείτε να παρατείνετε το χρονικό διάστημα ή ακόμα και να απενεργοποιήσετε αυτό το χαρακτηριστικό. Αν η κάμερα εξακολουθεί να μην παραμένει ενεργοποιημένη ή να ανάβει όπως θέλετε, ελέγξτε την μπαταρία. Εάν έχει τοποθετηθεί εσφαλμένα, έχει στραγγίσει ή έχει βρώμικα σημεία επαφής, η κάμερα μπορεί να μην λειτουργεί σωστά. Τέλος, η Casio λέει ότι μια σπάνια αιτία αυτού του προβλήματος μπορεί να είναι μια υπερθερμανθείσα κάμερα. Αφήστε την κάμερα να κρυώσει για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν προσπαθήσετε να την χρησιμοποιήσετε ξανά.

Η κάμερα δεν θα σβήσει

Με αυτό το πρόβλημα, η καλύτερη λύση είναι να αφαιρέσετε την μπαταρία για τουλάχιστον 15 λεπτά και στη συνέχεια να την τοποθετήσετε ξανά. Η φωτογραφική μηχανή πρέπει να αρχίσει να συμπεριφέρεται κανονικά ξανά.

Η κάμερα δεν εστιάζεται σωστά

Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι το θέμα βρίσκεται στο κέντρο του πλαισίου (συνήθως σημειώνεται με ένα μικρό ορθογώνιο καθώς προεπισκόπηση της φωτογραφίας πριν από τη λήψη). Βεβαιωθείτε ότι ο φακός είναι καθαρός . αν ο φακός είναι λερωμένος, ενδέχεται να δημιουργηθούν φωτογραφίες εκτός εστίασης. Τέλος, η Casio λέει κάποιες φορές ότι οι κάμερες δυσκολεύονται να επικεντρωθούν σε πολύ λαμπερά θέματα, θέματα χαμηλής αντίθεσης ή θέματα με έντονο οπίσθιο φωτισμό. Τραβήξτε τέτοια θέματα με προσοχή.

Φωτογραφίες έχουν μια κάθετη γραμμή σε τους

Αν το θέμα φωτίζεται έντονα, η Casio λέει ότι οι κάμερές του έχουν μερικές φορές ένα ζήτημα αισθητήρα εικόνας CCD που προκαλεί την κάθετη γραμμή. Προσπαθήστε να τοποθετήσετε το θέμα έτσι ώστε το φως να μην είναι τόσο φωτεινό.

Τα χρώματα δεν είναι ρεαλιστικά

Η Casio λέει ότι κάμερες της έχουν μερικές φορές προβλήματα αναπαραγωγής του χρώματος με ακρίβεια όταν ένα λαμπρό φως λάμπει απευθείας στον φακό. Αλλάξτε τη γωνία φωτογραφίας για να αποφύγετε τη λάμψη του φωτεινού φωτός απευθείας στον φακό. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι έχετε τη σωστή ρύθμιση λειτουργίας σκηνής για τον τύπο φωτογραφίας που φωτογραφίζετε.

Εάν καμία από αυτές τις συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλημάτων με τις κάμερες Casio φαίνεται να λειτουργεί για το μοντέλο σας, ίσως χρειαστεί να στείλετε την κάμερα σε ένα κέντρο επισκευών. Απλά φροντίστε να ζυγίζετε το κόστος μιας επισκευής σε σχέση με το κόστος αντικατάστασης της παλιάς φωτογραφικής μηχανής Casio με μια νέα μάρκα και μοντέλο!