Μια περιεκτική λίστα των δεξιοτήτων Alexa

Δεκάδες χρήσιμες Amazon Echo και Fire TV Alexa εντολές

Ενεργώντας ως προσωπικός σας βοηθός, το Amazon Alexa σας επιτρέπει να ρωτήσετε ένα ευρύ φάσμα ερωτήσεων ( Μερικές με μερικές διασκεδαστικές απαντήσεις! ) Καθώς και πρόσβαση σε έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό χαρακτηριστικών χρησιμοποιώντας μόνο τον ήχο της φωνής σας. Ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε αυτές τις εντολές αμέσως μόλις ρυθμίσετε τη συσκευή σας Alexa!

Τι είναι η Alexa και τι μπορεί να κάνει;

Η Alexa είναι η ιδιόκτητη υπηρεσία της Amazon που βασίζεται στην ομιλία, παρόμοια με αυτή του Siri για το iPhone. Οι εντολές στην υπηρεσία είναι γνωστές ως δεξιότητες. αυτές οι δυνατότητες εκτελούν τη γκάμα από το να παίζουν ένα συγκεκριμένο τραγούδι στην αύξηση της θερμοκρασίας στον θερμοστάτη σας.

Η πιο δημοφιλής συσκευή με δυνατότητα Alexa είναι η Amazon Echo , αλλά η φωνητική υπηρεσία είναι επίσης διαθέσιμη στην Fire TV και σε άλλες επιλεγμένες Amazon και προϊόντα τρίτων όπως η παρακολούθηση μωρού Aristotle και το Robot Hub της LG.

Ενώ η Alexa μπορεί να χρησιμοποιήσει χιλιάδες και χιλιάδες δεξιότητες που είναι διαθέσιμες, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε.

Αυτό όμως δεν πρέπει να σας τρομάζει. Οι συσκευές με δυνατότητα Alexa είναι τέλεια για να έχουν στο σπίτι σας και, με λίγο μικροαλλαγές, μπορούν να αποδειχθούν πολύ καλοί σύντροφοι. Έχω επιλέξει μερικές από τις πιο χρήσιμες και μοναδικές δεξιότητες Alexa από τις χιλιάδες που είναι εκεί έξω. Πολλές από αυτές τις δεξιότητες δεν θα ενεργοποιηθούν από προεπιλογή , οπότε μπορεί να χρειαστεί να ακολουθήσετε τα κατάλληλα βήματα ενεργοποίησης, πριν χρησιμοποιήσετε το καθένα για πρώτη φορά.

Πως να ξεκινήσεις

Για τους περισσότερους, απλώς λέγοντας Alexa, επιτρέψτε [όνομα δεξιοτήτων] θα κάνει το τέχνασμα. Παρόλο που ορισμένες δεξιότητες μπορούν να δημιουργηθούν ακολουθώντας τις οδηγίες φωνής της Alexa, άλλες πρέπει να ενεργοποιηθούν μέσω της εφαρμογής Alexa ή στην ιστοσελίδα του Amazon.

Θα παρατηρήσετε στις παρακάτω λίστες ότι πολλές δεξιότητες Alexa ονομάζονται χρησιμοποιώντας λέξεις ενεργοποίησης όπως ανοιχτό , ξεκινήστε , παίξτε και ρωτήστε . Παρόλο που οι επιλεγμένες δεξιότητες απαιτούν να χρησιμοποιείτε συγκεκριμένους όρους, άλλοι θεωρούν ότι είναι εναλλάξιμοι και θα λειτουργούν με μερικές ή όλες αυτές τις φράσεις. Με την πάροδο του χρόνου θα ξεκινήσετε να ρίχνετε τις αγαπημένες σας δεξιότητες με τις λέξεις που αισθάνεστε πιο άνετα χρησιμοποιώντας. Αρχικά, όμως, μπορεί να είναι διασκεδαστικό να παίζεις με κάθε ένα.

Σας συνιστώ να διαβάσετε Πώς να κάνετε το Alexa το κέντρο της έξυπνης οικίας σας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η υπηρεσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συσκευές.

Διασκέδαση και σχετικές με το χιούμορ ικανότητες

Οι ακόλουθες δεξιότητες της Alexa θα σας κρατήσουν διασκεδαστικές για ώρες στο τέλος. Παρατηρήστε ότι κάθε εντολή είναι σαφώς δηλωμένη με μια ενέργεια, όπως ανοιχτή ή ρωτήσιμη.

Ειδήσεις, κυκλοφοριακές και καιρικές δεξιότητες

Ενώ είπε Alexa, ποιος είναι ο καιρός; θα επιστρέψει τις τρέχουσες συνθήκες στην περιοχή σας, η πλειοψηφία των ειδήσεων και των καιρικών πληροφοριών που διαδίδονται από την Alexa γίνεται μέσω Flash Briefings. Περιλαμβάνει τους τελευταίους τίτλους σε δεκάδες ευρύτατα θέματα από περισσότερες από 2.000 διαθέσιμες πηγές.

Κάθε φορά που λέτε Alexa, ποιο είναι το Flash Briefing μου; ή Alexa, τι γίνεται στις ειδήσεις; θα προβάλλονται ενημερώσεις από κάθε ενεργό πάροχο Flash Briefing. Για να προχωρήσετε στην επόμενη πηγή, απλά πείτε Alexa, παραλείψτε .

Οι δεξιότητες Flash Briefing σας μπορούν να διαχειριστούν μέσω της εφαρμογής Alexa ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

  1. Επιλέξτε το κουμπί ρυθμίσεων που αντιπροσωπεύεται από τρεις οριζόντιες γραμμές και βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία του κύριου παραθύρου της εφαρμογής.
  2. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, πατήστε την επιλογή Ρυθμίσεις.
  3. Η διεπαφή ρυθμίσεων της Alexa πρέπει να είναι πλέον ορατή. Στην ενότητα Λογαριασμοί , επιλέξτε Ειδοποίηση Flash .
  4. Θα πρέπει τώρα να εμφανιστεί μια λίστα με τις δεξιότητες Flash Briefing που συσχετίζονται με τον λογαριασμό σας, οι οποίες έχουν οριστεί ως ενεργοποιημένες ή απενεργοποιημένες. Για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε μια πηγή ειδήσεων, πατήστε μία φορά το συνοδευτικό κουμπί.
  5. Για να τροποποιήσετε την προτεραιότητα στην οποία η Alexa διαβάζει κάθε πηγή κατά τη διάρκεια του Flash Briefing, επιλέξτε πρώτα το κουμπί Επεξεργασία παραγγελίας . Στη συνέχεια, επιλέξτε και σύρετε κάθε επιλογή έως ότου εμφανίζονται με την επιθυμητή σειρά προτιμήσεων. Μόλις ολοκληρωθεί, πατήστε το κουμπί Τέλος για να επιστρέψετε στην προηγούμενη οθόνη.
  6. Για να προσθέσετε πρόσθετες δεξιότητες / πηγές στο Flash Briefing, επιλέξτε το κουμπί με τίτλο Λήψη περισσότερων περιεχομένων του Flash Briefing. Θα πρέπει τώρα να αναφερθεί ένας κατάλογος με τις εφαρμοστέες δεξιότητες και έναν κατάλογο με δυνατότητα αναζήτησης. Για να προσθέσετε ένα στη λίστα πηγών πληροφοριών, επιλέξτε τη από τη λίστα και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί Ενεργοποίηση.

Μουσική, βιβλία και δεξιότητες podcast

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι συσκευές με δυνατότητα Alexa είναι επίσης εξαιρετικά εργαλεία για να ακούτε τα αγαπημένα σας τραγούδια και ηχητικά βιβλία . Εκτός από τις δυνατότητες που αναφέρονται παρακάτω, υπάρχουν επίσης δεκάδες podcast διαθέσιμα ως δεξιότητες Alexa. Για να πλοηγηθείτε σε τραγούδια, βιβλία και άλλο ήχο, η Alexa τιμά τις εντολές όπως Alexa, παύση , Alexa, συνέχιση και Alexa, επανεκκίνηση .

Εκπαιδευτικές και δεξιότητες αναφοράς

Αυτή η επόμενη ομάδα δεξιοτήτων Alexa δημιουργήθηκε για να αποτυπώσει την περιέργειά σας και να κρατήσει το μυαλό σας αιχμηρό.

Δεξιότητες παιχνιδιού

Παρά το γεγονός ότι η Alexa λειτουργεί αυστηρά με φωνή, υπάρχουν μερικά αρκετά δροσερά διαθέσιμα παιχνίδια, χάρη εν μέρει στην εφευρετικότητα του developer και στη φαντασία του παίκτη.

Δεξιότητες υγείας και ευεξίας

Οι παρακάτω δεξιότητες έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να ζήσετε μια πιο υγιή ζωή, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

Χαρακτηριστικά περιβάλλοντος θορύβου

Η συσκευή σας με λειτουργία Alexa μπορεί επίσης να λειτουργεί ως μηχανή λευκού θορύβου, παίζοντας τους ακόλουθους ήχους περιβάλλοντος για να ρυθμίσετε τη σωστή διάθεση στην κατάλληλη στιγμή.

Χρηματοοικονομικές δεξιότητες

Οι παρακάτω δεξιότητες Alexa μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου μετοχών και του τραπεζικού σας λογαριασμού.

Διάφορες δεξιότητες

Αυτές οι δεξιότητες Alexa μπορεί να μην εντάσσονται σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες, αλλά είναι αρκετά καλοί για να κάνουν τη λίστα.

Έξυπνες οικιακές δεξιότητες

Οι δεξιότητες της Alexa ξεπερνούν το Echo, Echo Spot , Fire Fire ή παρόμοιες συσκευές που φιλοξενούν τη φωνητική υπηρεσία. Μπορεί επίσης να αλληλεπιδράσει με ορισμένα έξυπνα οικιακά μέσα, όπως πόρτες γκαράζ, φώτα και τηλεοράσεις για να αναφέρουμε μερικές. Κάθε πλατφόρμα λειτουργεί διαφορετικά με την Alexa, γι 'αυτό συμβουλευτείτε την τεκμηρίωση του κατασκευαστή σας.

Άλλες Δεξιότητες Alexa

Υπάρχουν χιλιάδες πρόσθετες δεξιότητες διαθέσιμες για την Alexa, που μπορούν να αναζητηθούν μέσα στην εφαρμογή ή στο τμήμα Alexa Skills του Amazon.com.

Αυτές οι δεξιότητες εμπίπτουν σε διάφορες κατηγορίες, όπως τα αθλητικά trivia ειδικά για ορισμένες ομάδες και τα ενημερωμένα χρονοδιαγράμματα μεταφοράς για μεμονωμένες πόλεις και συστήματα διαμετακόμισης.

Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε εργασίες στο Amazon μέσω της Alexa , συμπεριλαμβανομένης της αγοράς αντικειμένων στο καλάθι σας και την παρακολούθηση του πακέτου μόλις αποσταλούν. Μπορείτε να έχετε την Alexa να διαχειρίζεται το ημερολόγιό σας . Και μπορείτε ακόμη να παραγγείλετε μια πίτα από την Pizza Hut ή ένα latte από το Starbucks.

Πάνω από όλα αυτά, μην ξεχνάτε ότι μπορείτε επίσης να ζητήσετε από την Alexa μια ελεύθερη ερώτηση. Εάν δεν γνωρίζει την απάντηση, συνήθως θα πραγματοποιήσει αναζήτηση Bing με βάση την ερώτησή σας.

Παρατηρήστε μία από τις αγαπημένες σας ικανότητες Alexa που λείπει από τη λίστα; Στείλτε μου ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τις λεπτομέρειες και θα εξετάσω το ενδεχόμενο να το προσθέσω.