Γιατί και πώς να χρησιμοποιείτε εξωτερικούς συνδέσμους

Εξωτερικοί σύνδεσμοι ή εξερχόμενες συνδέσεις Βελτιώστε τον ιστότοπό σας

Εξωτερικοί σύνδεσμοι είναι εκείνοι οι σύνδεσμοι που συνδέονται εκτός του τομέα σας με ιστότοπους στο διαδίκτυο. Πολλοί σχεδιαστές ιστοσελίδων και συγγραφείς περιεχομένου είναι απρόθυμοι να τις χρησιμοποιήσουν επειδή αισθάνονται ότι θα βλάψουν το site τους με κάποιο τρόπο. Οπως:

Εξωτερικές συνδέσεις Αξιοπιστία δανείου

Αν δεν είστε ήδη αναγνωρισμένος ως ο πρώτος εμπειρογνώμονας παγκοσμίως για το θέμα που γράφετε, πιθανότατα έχετε τις πληροφορίες σας από κάπου αλλού. Και η χρήση εξωτερικών συνδέσμων για την παροχή περισσότερων πληροφοριών και αναφορών είναι σημαντική για να δείξετε ότι ο ιστότοπός σας διαθέτει αξιόπιστες πληροφορίες. Και ένας ιστότοπος με αξιόπιστες πληροφορίες είναι αυτός που οι αναγνώστες θα θέλουν να επανέλθουν για περισσότερες αναλύσεις και πληροφορίες στο μέλλον.

Μην ξεχνάτε, ακόμη και επιφανείς επιστήμονες παρέχουν βιβλιογραφίες στις εφημερίδες και τα περιοδικά τους. Συνδέοντας με τοποθεσίες εκτός του δικού σας ιστότοπου, δείχνετε ότι έχετε κάνει την έρευνα σχετικά με το θέμα και πραγματικά γνωρίζετε για τι μιλάτε.

Αλλά θα πρέπει να σκεφτείτε την επιλογή σας από εξωτερικούς δεσμούς

Συνδέοντας καλούς ιστότοπους με ποιοτικές πληροφορίες, αυξάνετε την αξιοπιστία του ιστότοπού σας. Αλλά υπάρχουν ορισμένοι τύποι εξωτερικών συνδέσμων που πρέπει να αποφεύγετε:

Εάν επιτρέπετε στους αναγνώστες σας να δημοσιεύουν δεκάδες ή εκατοντάδες συνδέσμους στον ιστότοπό σας, θα απενεργοποιήσουν γρήγορα τους αναγνώστες σας και θα μετατρέψουν τον ιστότοπό σας σε ένα πιθανό αγρόκτημα σύνδεσης το οποίο θα σας τιμωρήσει από τις μηχανές αναζήτησης. Εάν επιτρέπετε σχόλια στον ιστότοπό σας, θα πρέπει να τα μετρήσετε για να βεβαιωθείτε ότι δεν περιλαμβάνουν δεσμούς που φαίνονται ανεπιθύμητοι.

Για παράδειγμα, επιτρέπω στους αναγνώστες ιστολογίου να δημοσιεύουν τη διεύθυνση URL τους στο πεδίο διεύθυνσης URL, αλλά όχι να δημοσιεύουν περισσότερες συνδέσεις στον ιστότοπό τους μέσα στο σχόλιο του ιστολογίου. Θα επεξεργαστώ αυτές τις δημοσιεύσεις για να καταργήσω τους συνδέσμους.

Μη δημοσιευμένη αμειβόμενη διαφήμιση μπορεί να είναι πολύ ενοχλητική για τους αναγνώστες. Οι αξιόπιστοι αναγνώστες θα συνειδητοποιήσουν τι κάνετε και να απενεργοποιήσετε την πρακτική. Και άλλοι αναγνώστες θα ενοχλούνται μόνο όταν κάνουν κλικ πάνω τους και ανακαλύψουν όχι περισσότερες πληροφορίες, αλλά διαφήμιση.

Είναι καλύτερο να προσθέσετε το χαρακτηριστικό rel = "nofollow" σε όλους τους διαφημιστικούς συνδέσμους που δημιουργούνται και πληρώνονται από τους χρήστες. Αυτό θα διασφαλίσει ότι δεν θα περάσετε το PageRank σε αυτούς τους ιστότοπους και θα συμβάλλετε στη μείωση του ανεπιθύμητου σχολίου. Και θα πρέπει επίσης να αποκαλύψετε τους συνδέσμους που καταβάλλονται διαφημίσεις. Πολλοί ιστότοποι θα κάνουν πράγματα όπως να υπογραμμίσουν δύο φορές τις διαφημίσεις ή να τις υπογραμμίσουν με κάποιο τρόπο. Στη συνέχεια, αν οι αναγνώστες σας θέλουν να κάνουν κλικ στις διαφημίσεις, μπορούν, αλλά το κάνουν γνωρίζοντας ότι είναι μια διαφήμιση.

Οι μηχανές αναζήτησης δεν θα σας τιμωρήσουν για καλές εξωτερικές συνδέσεις

Οι καλές εξωτερικές συνδέσεις είναι σύνδεσμοι προς συναφείς ιστότοπους που παρέχουν πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το θέμα. Μόνο όταν συνδέεστε σε ιστότοπους με ανεπιθύμητα μηνύματα και συνδέετε αγροκτήματα που ενδέχεται να σας τιμωρήσουν.

Αλλά είναι αλήθεια ότι οι μηχανές αναζήτησης θα τιμωρήσουν τον ιστότοπό σας εάν συνδέεστε με κακές γειτονιές.

Αυτές είναι τοποθεσίες που οι πελάτες δεν θέλουν να επισκεφθούν ούτε, οπότε η σύνδεση με αυτές είναι μια κακή ιδέα ακόμη και αν δεν σας ενδιαφέρει η κατάταξη της μηχανής αναζήτησης. Καθώς το λεπτό κάποιος κάνει κλικ σε έναν σύνδεσμο σε έναν ιστότοπο με ανεπιθύμητα μηνύματα, θα θυμάται ότι τα έχετε στείλει εκεί και ότι ο ιστότοπός σας θα χαρακτηριστεί ως κακός ιστότοπος κατά συσχετισμό.

Μην ανησυχείτε για το PageRank των τοποθεσιών στις οποίες συνδέεστε

Παρόλο που είναι αλήθεια ότι αν συνδέσετε έναν ιστότοπο που έχει χαμηλότερη PageRank από τη δική σας, τους δανείζετε περισσότερη αξιοπιστία στους αλγόριθμους Google. Αλλά αν η τοποθεσία είναι υψηλής ποιότητας, αυτό δεν πρέπει να έχει σημασία. Η Google γράφει:

Εάν συνδέετε περιεχόμενο με το οποίο πιστεύετε ότι θα απολαμβάνουν οι χρήστες σας, τότε μην ανησυχείτε για το αντιληπτό PageRank του ιστότοπου. Ως webmaster [θα πρέπει να ανησυχείτε] να χάσετε την αξιοπιστία σας συνδέοντας σε ιστότοπους με ανεπιθύμητη αλληλογραφία. Διαφορετικά, εξετάστε τους εξερχόμενους συνδέσμους ως έναν τρόπο κοινής λογικής για να προσφέρετε περισσότερη αξία στους χρήστες σας, όχι μια πολύπλοκη φόρμουλα.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι δημιουργούν σχέσεις και περισσότερους επισκέπτες

Πολλοί webmasters χρησιμοποιούν εξωτερικούς συνδέσμους για να συνδεθούν με άλλους ιστότοπους και webmasters στον τομέα τους. Αυτό το βλέπετε πολύ στα ιστολόγια. Πολλοί bloggers συνδέουν εξωτερικά όλη την ώρα. Και οι περισσότερες τοποθεσίες που συνδέονται με τις περισσότερες τοποθεσίες συνδέονται με αυτές. Επιπλέον, όταν συνδέεστε με άλλους ιστότοπους, θα δουν τον ιστότοπό σας στους αναλυτές και θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μια επιχειρηματική σχέση ή μια εταιρική σχέση μεταξύ της εταιρείας σας και της δικής σας.

Τελικά, ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιείτε εξωτερικούς συνδέσμους εξαρτάται από εσάς

Αλλά συνιστώ να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσθέσετε περισσότερα στον ιστότοπό σας. Ίσως να εκπλαγείτε με τις ευκαιρίες που προσφέρει και με τον τρόπο με τον οποίο βελτιώνεται το site σας εξαιτίας αυτού.