Πώς να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας στο iPhone ή στο Android

Μην παρακολουθείτε από μια εφαρμογή εάν δεν θέλετε να είστε

Τα smartphones μας αφήνουν ψηφιακά κομμάτια παντού, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών τοποθεσιών μας. Η λειτουργία "Υπηρεσίες τοποθεσίας" του τηλεφώνου σας καθορίζει πού βρίσκεστε και στη συνέχεια προμηθεύει το λειτουργικό σύστημα ή τις εφαρμογές του τηλεφώνου σας για να σας παρέχει χρήσιμες πληροφορίες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, μπορεί να θέλετε να απενεργοποιήσετε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας.

Είτε έχετε iPhone ή τηλέφωνο Android, αυτό το άρθρο εξηγεί πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε εντελώς τις Υπηρεσίες τοποθεσίας και πώς να ελέγξετε τις εφαρμογές που έχουν πρόσβαση σε αυτές.

Γιατί ίσως θέλετε να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας

Οι περισσότεροι άνθρωποι ενεργοποιούν τις υπηρεσίες τοποθεσίας όταν εγκαθιστούν το iPhone ή το τηλέφωνό τους Android. Έχει νόημα να το κάνουμε αυτό. Χωρίς αυτές τις πληροφορίες, δεν θα μπορούσατε να ακολουθήσετε κατευθυντήριες οδηγίες ή συστάσεις για τα κοντινά εστιατόρια και καταστήματα. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι λόγοι που ίσως θέλετε να απενεργοποιήσετε πλήρως τις Υπηρεσίες τοποθεσίας ή να περιορίσετε τις εφαρμογές που μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν, όπως:

Πώς να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας στο iPhone

Η απενεργοποίηση όλων των Υπηρεσιών τοποθεσίας, έτσι ώστε καμία εφαρμογή να μην έχει πρόσβαση σε αυτές στο iPhone είναι πολύ απλή. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις.
  2. Πατήστε Απορρήτου .
  3. Αγγίξτε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας .
  4. Μετακινήστε το ρυθμιστικό "Υπηρεσίες τοποθεσίας" στη θέση " off / white".

Πώς να ελέγξετε ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες τοποθεσίας στο iPhone

Όταν οι Υπηρεσίες τοποθεσίας είναι ενεργοποιημένες στο iPhone σας, ίσως δεν θέλετε να έχει κάθε εφαρμογή πρόσβαση στην τοποθεσία σας. Ή ίσως θέλετε μια εφαρμογή να έχει αυτή την πρόσβαση όταν την χρειάζεται, αλλά όχι όλη την ώρα. Το iPhone σας επιτρέπει να ελέγχετε την πρόσβαση στην τοποθεσία σας με αυτόν τον τρόπο:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις.
  2. Πατήστε Απορρήτου .
  3. Αγγίξτε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας .
  4. Αγγίξτε μια εφαρμογή με πρόσβαση στις Υπηρεσίες τοποθεσίας που θέλετε να ελέγξετε.
  5. Αγγίξτε την επιλογή που θέλετε:
    1. Ποτέ: Επιλέξτε αυτό εάν θέλετε η εφαρμογή να μην γνωρίζει ποτέ την τοποθεσία σας. Η επιλογή αυτή ενδέχεται να απενεργοποιήσει ορισμένες λειτουργίες που εξαρτώνται από τη θέση.
    2. Κατά τη χρήση της εφαρμογής: Μόνο αφήστε την εφαρμογή να χρησιμοποιήσει την τοποθεσία σας όταν ξεκινήσατε την εφαρμογή και τη χρησιμοποιείτε. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος να αποκτήσετε τα οφέλη των υπηρεσιών τοποθεσίας χωρίς να εγκαταλείψετε υπερβολικά την ιδιωτικότητα.
    3. Πάντα: Με αυτό, η εφαρμογή μπορεί πάντα να γνωρίζει πού βρίσκεστε ακόμα και αν δεν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή.

Πώς να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας στο Android

Η απενεργοποίηση των υπηρεσιών τοποθεσίας στο Android αποκλείει πλήρως τη χρήση αυτών των λειτουργιών από το λειτουργικό σύστημα και τις εφαρμογές. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις .
  2. Αγγίξτε την επιλογή Τοποθεσία .
  3. Μετακινήστε το ρυθμιστικό στην επιλογή Απενεργοποίηση .

Πώς να ελέγξετε ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες τοποθεσίας στο Android

Το Android σάς επιτρέπει να ελέγχετε ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στα δεδομένα των Υπηρεσιών τοποθεσίας. Αυτό είναι χρήσιμο επειδή ορισμένες εφαρμογές που δεν χρειάζονται πραγματικά την τοποθεσία σας μπορεί να προσπαθήσουν να έχουν πρόσβαση σε αυτήν και ίσως να θέλετε να το σταματήσετε. Δείτε πώς:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις .
  2. Πατήστε Εφαρμογές .
  3. Αγγίξτε μια εφαρμογή με πρόσβαση στις Υπηρεσίες τοποθεσίας που θέλετε να ελέγξετε.
  4. Στη γραμμή " Δικαιώματα " παρατίθεται η τοποθεσία, αν αυτή η εφαρμογή έχει πρόσβαση στην τοποθεσία σας.
  5. Πατήστε Δικαιώματα .
  6. Στην οθόνη " Επιλογές εφαρμογής" , μετακινήστε το ρυθμιστικό " Θέση" στη θέση "εκτός".
  7. Ένα αναδυόμενο παράθυρο μπορεί να σας υπενθυμίσει ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επηρεάσει ορισμένα χαρακτηριστικά. Πατήστε Ακύρωση ή Άρνηση .