Εξατομικεύστε την ταπετσαρία επιφάνειας εργασίας του OS X με τις φωτογραφίες σας

Επιλέξτε το δικό σας Wallpaper Wallpaper και τον τρόπο ελέγχου τους

Μπορείτε να αλλάξετε την ταπετσαρία της επιφάνειας εργασίας Mac από την τυπική εικόνα που παρέχεται από την Apple σε σχεδόν οποιαδήποτε εικόνα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια φωτογραφία που τραβήξατε με την κάμερά σας, μια εικόνα που κατεβάσατε από το Internet ή ένα σχέδιο που δημιουργήσατε με μια εφαρμογή γραφικών.

Μορφές εικόνας προς χρήση

Οι εικόνες ταπετσαριών της επιφάνειας εργασίας πρέπει να είναι σε μορφές JPEG, TIFF, PICT ή RAW . Τα αρχεία ακατέργαστων εικόνων είναι μερικές φορές προβληματικά επειδή κάθε κατασκευαστής φωτογραφικών μηχανών δημιουργεί τη δική του μορφή αρχείου εικόνας RAW. Η Apple ενημερώνει τακτικά το Mac OS για να χειριστεί τους πολλούς τύπους μορφών RAW, αλλά για να εξασφαλίσει τη μέγιστη συμβατότητα, ειδικά εάν πρόκειται να μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας με την οικογένεια ή τους φίλους σας, χρησιμοποιήστε μορφή JPG ή TIFF .

Πού να αποθηκεύσετε τις φωτογραφίες σας

Μπορείτε να αποθηκεύσετε τις εικόνες που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για την ταπετσαρία της επιφάνειας εργασίας σας οπουδήποτε στο Mac σας. Δημιούργησα ένα φάκελο Desktop Pictures για να αποθηκεύσω τη συλλογή μου εικόνων και αποθηκεύω αυτόν τον φάκελο μέσα στο φάκελο Εικόνες που δημιουργεί το Mac OS για κάθε χρήστη.

Φωτογραφίες, iPhoto και Απεριόριστες Βιβλιοθήκες

Εκτός από τη δημιουργία εικόνων και την αποθήκευση σε έναν ειδικό φάκελο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπάρχουσα βιβλιοθήκη φωτογραφιών σας , iPhoto ή Aperture ως πηγή εικόνων για wallpaper. Το OS X 10.5 και αργότερα περιλαμβάνει ακόμη αυτές τις βιβλιοθήκες ως προκαθορισμένες θέσεις στο παράθυρο προτιμήσεων Desktop & Screen Saver του συστήματος. Παρόλο που είναι εύκολο να χρησιμοποιήσετε αυτές τις βιβλιοθήκες εικόνων, συνιστούμε να αντιγράφετε τις εικόνες που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ως ταπετσαρία επιφάνειας εργασίας σε ένα συγκεκριμένο φάκελο, ανεξάρτητα από τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών, iPhoto ή Aperture. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να επεξεργάζεστε εικόνες σε οποιαδήποτε βιβλιοθήκη χωρίς να ανησυχείτε ότι θα επηρεάσετε τους αντίστοιχους υπολογιστές ταπετσαριών της επιφάνειας εργασίας τους.

Πώς να αλλάξετε την ταπετσαρία επιφάνειας εργασίας

  1. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της στο Dock ή επιλέγοντας 'System Preferences' από το μενού της Apple .
  2. Στο παράθυρο System Preferences που ανοίγει, κάντε κλικ στο εικονίδιο "Desktop & Screen Saver ".
  3. Κάντε κλικ στην καρτέλα 'Desktop'.
  4. Στο αριστερό παράθυρο, θα δείτε μια λίστα με φακέλους που το OS X έχει προκαθοριστεί για χρήση ως ταπετσαρία επιφάνειας εργασίας. Θα πρέπει να δείτε τις Εικόνες της Apple, τη Φύση, τα Φυτά, τον Ασπρόμαυρο, τις Περιλήψεις και τα Στερεά Χρώματα. Ενδέχεται να δείτε επιπλέον φακέλους, ανάλογα με την έκδοση του OS X που χρησιμοποιείτε.

Προσθήκη νέου φακέλου στο παράθυρο λίστας (OS X 10.4.x)

  1. Κάντε κλικ στο στοιχείο "Επιλογή φακέλου" στο αριστερό παράθυρο.
  2. Στο φύλλο που πέφτει κάτω, μεταβείτε στο φάκελο που περιέχει τις εικόνες της επιφάνειας εργασίας σας.
  3. Επιλέξτε το φάκελο κάνοντας κλικ σε αυτό μία φορά και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί 'Επιλογή'.
  4. Ο επιλεγμένος φάκελος θα προστεθεί στη λίστα.

Προσθήκη νέου φακέλου στο παράθυρο λίστας (OS X 10.5 και νεότερη έκδοση)

  1. Κάντε κλικ στο σύμβολο συν (+) στο κάτω μέρος του παραθύρου λίστας.
  2. Στο φύλλο που πέφτει κάτω, μεταβείτε στο φάκελο που περιέχει τις εικόνες της επιφάνειας εργασίας σας.
  3. Επιλέξτε το φάκελο κάνοντας κλικ σε αυτό μία φορά και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί 'Επιλογή'.
  4. Ο επιλεγμένος φάκελος θα προστεθεί στη λίστα.

Επιλέξτε τη νέα εικόνα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε

  1. Κάντε κλικ στο φάκελο που μόλις προσθέσατε στο παράθυρο λίστας. Οι εικόνες στο φάκελο θα εμφανιστούν στο παράθυρο προβολής προς τα δεξιά.
  2. Κάντε κλικ στην εικόνα στο παράθυρο προβολής που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως ταπετσαρία της επιφάνειας εργασίας σας. Η επιφάνεια εργασίας σας θα ενημερωθεί για να εμφανίσει την επιλογή σας.

Επιλογές οθόνης

Κοντά στην κορυφή της πλαϊνής γραμμής, θα δείτε μια προεπισκόπηση της επιλεγμένης εικόνας και πώς θα φαίνεται στην επιφάνεια εργασίας του Mac σας. Ακριβώς δεξιά, θα βρείτε ένα αναδυόμενο μενού που περιέχει επιλογές για την τοποθέτηση της εικόνας στην επιφάνεια εργασίας σας.

Οι εικόνες που επιλέγετε ενδέχεται να μην ταιριάζουν ακριβώς στην επιφάνεια εργασίας. Μπορείτε να επιλέξετε τη μέθοδο που χρησιμοποιείται από το Mac για να κανονίσετε την εικόνα στην οθόνη σας. Οι επιλογές είναι:

Μπορείτε να δοκιμάσετε κάθε επιλογή και να δείτε τα αποτελέσματά της στην προεπισκόπηση. Μερικές από τις διαθέσιμες επιλογές μπορούν να προκαλέσουν παραμόρφωση της εικόνας, οπότε βεβαιωθείτε και ελέγξτε την πραγματική επιφάνεια εργασίας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις εικόνες φόντου πολλαπλών επιφανειών

Εάν ο επιλεγμένος φάκελος περιέχει περισσότερες από μία φωτογραφίες, μπορείτε να επιλέξετε να εμφανίσετε το Mac σας κάθε εικόνα στο φάκελο, είτε με σειρά είτε με τυχαία σειρά. Μπορείτε επίσης να αποφασίσετε πόσο συχνά θα αλλάζουν οι εικόνες.

  1. Τοποθετήστε ένα σημάδι ελέγχου στο πλαίσιο "Αλλαγή εικόνας".
  2. Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στο πλαίσιο "Αλλαγή εικόνας" για να επιλέξετε πότε θα αλλάξουν οι εικόνες. Μπορείτε να επιλέξετε ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα που κυμαίνεται από κάθε 5 δευτερόλεπτα έως μία φορά την ημέρα ή μπορείτε να επιλέξετε να αλλάξετε την εικόνα όταν συνδεθείτε ή όταν ο Mac σας ξυπνά από τον ύπνο.
  3. Για να αλλάξετε τις εικόνες της επιφάνειας εργασίας με τυχαία σειρά, τοποθετήστε το πλαίσιο ελέγχου στο πλαίσιο ελέγχου "Τυχαία σειρά".

Αυτό είναι όλο που είναι να προσαρμόσετε την ταπετσαρία της επιφάνειας εργασίας σας. Κάντε κλικ στο κουμπί κλείσιμο (κόκκινο) για να κλείσετε τις Προτιμήσεις συστήματος και να απολαύσετε τις νέες εικόνες γραφικών.