Ο ευκολότερος τρόπος να κάνετε διεθνείς κλήσεις ενώ ταξιδεύετε

Οι επιλογές σας για την πραγματοποίηση διεθνών κλήσεων, ενώ ταξιδεύετε, δεν περιορίζονται πλέον στη χρήση τηλεφωνικών καρτών και στη μετάβαση σε τηλεφωνικό θάλαμο (ναι, αυτές εξακολουθούν να υπάρχουν). Σήμερα, μπορείτε να διατηρείτε επαφή με φίλους, οικογένειες και συνεργάτες ενώ ταξιδεύετε στο εξωτερικό, ενοικιάζοντας ένα κινητό τηλέφωνο ή κάρτα SIM, χρησιμοποιώντας εφαρμογές VoIP στο φορητό σας υπολογιστή και ενδεχομένως χρησιμοποιώντας το τρέχον κινητό σας τηλέφωνο.

Εδώ είναι μια ματιά στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των διεθνών τηλεφωνικών επιλογών.

Αγοράστε μια κάρτα κλήσης

Αν και μπορεί να μην είναι η πιο φθηνή μέθοδος ανά κλήση (ανάλογα με την κάρτα), και είναι σίγουρα λιγότερο βολικό από το να έχετε ένα κινητό τηλέφωνο σε σας, οι τηλεφωνικές κάρτες είναι δημοφιλείς στους διεθνείς ταξιδιώτες επειδή έχουν μια σταθερή τιμή και είναι εξοικειωμένοι με τους περισσότερους ανθρώπους.

Πλεονεκτήματα :

Μειονεκτήματα :

Φέρτε το δικό σας κινητό τηλέφωνο

Αυτή είναι η πιο βολική επιλογή. απλά φέρτε το τρέχον κινητό σας μαζί σας όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό. Εάν διαθέτετε κινητό τηλέφωνο που μπορεί να λειτουργήσει πάνω από τον τύπο κυψελοειδούς δικτύου δεδομένων στον προορισμό σας -ιδιαίτερα ένα τηλέφωνο GSM, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου (πάνω από 80%, ανά Ένωση GSM) λειτουργεί με το GSM - τότε πιθανότατα θα είστε σε θέση να χρησιμοποιήστε το κινητό σας τηλέφωνο όπου κι αν πάτε.

Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι ενδέχεται επίσης να χρεωθείτε υψηλές χρεώσεις περιαγωγής από τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας. Πολλοί πάροχοι υπηρεσιών κυψελοειδών προσφέρουν ειδικά πακέτα για τους διεθνείς ταξιδιώτες που είναι πολύ φθηνότερα και μπορούν να δημιουργηθούν πριν φύγετε για το ταξίδι σας.

Εκτός από τις πρόσθετες αμοιβές, οι βασικές προειδοποιήσεις περιλαμβάνουν:

Πλεονεκτήματα :

Μειονεκτήματα :

Να ενοικιάσετε μια κάρτα SIM για το κινητό σας τηλέφωνο

Εάν διαθέτετε κινητό τηλέφωνο που πληροί τις τεχνικές προδιαγραφές της χώρας στην οποία ταξιδεύετε, μπορείτε να αποφύγετε τις χρεώσεις περιαγωγής δεδομένων από τον τοπικό σας μεταφορέα, ενοικιάζοντας μια κάρτα SIM (κάρτα ταυτότητας συνδρομητή) για το κινητό σας που θα λειτουργήσει για σας προορισμός.

Αυτό είναι συνήθως λιγότερο δαπανηρό από το να χρησιμοποιείτε τη διεθνή τιμολόγηση του τρέχοντος παροχέα σας ή να νοικιάσετε ένα καινούργιο κινητό τηλέφωνο, αλλά έχει επίσης τη δική του μοναδική προειδοποίηση:

Πλεονεκτήματα :

Μειονεκτήματα :

Ενοικίαση κινητού τηλεφώνου

Αν και πιο ακριβά από την ενοικίαση μιας κάρτας SIM, η ενοικίαση κινητού τηλεφώνου GSM που λειτουργεί στον προορισμό σας σας επιτρέπει να είστε πάντα προσβάσιμοι και να πραγματοποιείτε μια κλήση.

Πλεονεκτήματα :

Μειονεκτήματα :

Χρησιμοποιήστε την κλήση VoIP από έναν υπολογιστή

Η χρήση τηλεφωνικών υπηρεσιών μέσω διαδικτύου όπως το Skype μπορεί να είναι ο φθηνότερος τρόπος για να κάνετε διεθνείς κλήσεις . μπορεί να είναι δωρεάν ακόμη και αν χρησιμοποιείτε ένα δωρεάν hotspot Wi-Fi . Η χρήση του VoIP από ένα internet cafe μπορεί να είναι σχετικά φθηνή, αλλά και η χρήση του wi-fi hotspot και της καθαρής καφετέριας εξαρτώνται από το γεγονός ότι βρίσκεστε σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το VoIP στο φορητό υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας προπληρωμένες διεθνείς κινητές ευρυζωνικές υπηρεσίες .

Πλεονεκτήματα :

Μειονεκτήματα :