Οδηγός για δωρεάν Hotspots Wi-Fi

Πώς να βρείτε δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο internet

Αν και οι δημόσιες συνδέσεις Wi-Fi γνωστές ως hotspots ήταν κάποτε σχετικά σπάνιες, εμφανίζονται σχεδόν παντού. Οι δημόσιες συνδέσεις Wi-Fi είναι βολικές και συνήθως εύκολες στη χρήση, αλλά πρέπει να ξέρετε πού να τις αναζητήσετε και να γνωρίζετε τους κινδύνους χρήσης δημόσιων σημείων πρόσβασης.

Τι είναι τα δωρεάν Hotspots;

Τα Hotspots είναι φυσικές τοποθεσίες όπου οι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, συνήθως μέσω σύνδεσης Wi-Fi. Δωρεάν Wi-Fi συνδέσεις παρέχονται από τις εταιρείες για την ευκολία των πελατών τους, οι οποίοι φέρνουν τους φορητούς υπολογιστές τους ή άλλες συσκευές στη θέση. Τα hotspots δεν προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης, ώστε οποιοσδήποτε μπορεί να συνδεθεί και να χρησιμοποιήσει την πρόσβαση όποτε βρίσκονται εντός εμβέλειας. Εστιατόρια, ξενοδοχεία, αεροδρόμια, βιβλιοθήκες, εμπορικά κέντρα, κτίρια πόλεων και πολλοί άλλοι τύποι επιχειρήσεων έχουν δημιουργήσει δωρεάν κοινόχρηστο Wi-Fi.

Ποια εταιρεία προσέφερε δωρεάν δωρεάν κοινό Wi-Fi

Αν και πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι το Starbucks ήταν το πρώτο δωρεάν δημόσιο σημείο πρόσβασης Wi-Fi, άλλα μικρότερα καφενεία, βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία και εστιατόρια υιοθέτησαν την τεχνολογία πολύ πριν από την Starbucks. Αυτό που έκανε η Starbucks ήταν να απλοποιήσει τη χρήση του δημόσιου δικτύου και να το διαδώσει διευκολύνοντας τους πελάτες να συνδεθούν.

Πώς να βρείτε δημόσιες συνδέσεις Wi-Fi

Εκτός από καφετέριες και εστιατόρια, είναι πιθανό να συναντήσετε δωρεάν hotspots όπου κι αν πάτε. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να βρείτε δωρεάν hotspots.

Απαιτήσεις Wi-Fi

Θα χρειαστείτε φορητό υπολογιστή, tablet ή τηλέφωνο για να επωφεληθείτε από ένα δημόσιο hotspot. Εάν μπορείτε να συνδεθείτε ασύρματα με τον υπολογιστή ή την κινητή συσκευή σας στο σπίτι ή στο γραφείο σας, θα πρέπει να είστε σε θέση να συνδεθείτε στο Internet σε ένα δημόσιο hotspot.

ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Όταν χρησιμοποιείτε μια δωρεάν σύνδεση Wi-Fi στο κοινό, η ασφάλεια γίνεται μια σημαντική ανησυχία. Τα ανοιχτά ασύρματα δίκτυα είναι στόχοι για τους χάκερ και τους κλέφτες ταυτότητας, αλλά υπάρχουν και ορισμένα βήματα για την προστασία του απορρήτου και των δεδομένων σας.

Λάβετε υπόψη ότι χρησιμοποιείτε ασύρματο ασύρματο δίκτυο κάθε φορά που χρησιμοποιείτε δωρεάν δημόσια Wi-Fi σύνδεση.