Τι νέο υπάρχει στο Microsoft PowerPoint 2010;

01 από 08

Τμήματα της οθόνης του PowerPoint 2010

Τμήματα της οθόνης του PowerPoint 2010 (Beta). στιγμιότυπο οθόνης © Wendy Russell

Τμήματα της οθόνης του PowerPoint 2010

Για όσους είναι νέοι στο PowerPoint, είναι πάντα μια καλή πρακτική να εξοικειωθούν με τα τμήματα της οθόνης.

Σημείωση - Κάντε κλικ στην παραπάνω εικόνα για να την μεγεθύνετε για μεγαλύτερη σαφήνεια.

Για όσους από εσάς πήρες το PowerPoint 2007, αυτή η οθόνη θα φαίνεται πολύ οικεία. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες νέες προσθήκες στο PowerPoint 2010 όσον αφορά χαρακτηριστικά και ορισμένες λεπτές προσθήκες από πλευράς μικρών αλλαγών στις υπάρχουσες δυνατότητες στο PowerPoint 2007.

02 από 08

Νέα καρτέλα αρχείου Αντικαθιστά το κουμπί του Office στο PowerPoint 2010

Οι πληροφορίες και τα στατιστικά στοιχεία σχετικά με αυτήν την παρουσίαση εμφανίζονται στην καρτέλα Αρχείο της κορδέλας PowerPoint 2010 "Backstage". στιγμιότυπο οθόνης © Wendy Russell

Καρτέλα αρχείου PowerPoint 2010

Σημείωση - Κάντε κλικ στην παραπάνω εικόνα για να την μεγεθύνετε για μεγαλύτερη σαφήνεια.

Όταν κάνετε κλικ στην καρτέλα " Αρχείο " της κορδέλας, εμφανίζεται με το τι καλεί η Microsoft στην προβολή Backstage . Αυτός είναι ο τόπος για να αναζητήσετε οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με αυτό το αρχείο, όπως ο συγγραφέας, και τις επιλογές για την αποθήκευση, εκτύπωση και προβολή λεπτομερών ρυθμίσεων επιλογών.

Αυτό το παλιό ρητό "Αυτό που είναι παλιό είναι και πάλι καινούργιο" έρχεται στο νου. Υποθέτω ότι το κουμπί του Office, το οποίο παρουσιάστηκε στο PowerPoint 2007, δεν ήταν επιτυχία. Οι χρήστες του Microsoft Office χρησιμοποιήθηκαν στην επιλογή Αρχείο στο παλιό μενού και η νέα κορδέλα ήταν αρκετά διαφορετική. Έτσι, η επιστροφή της καρτέλας Αρχείο στην κορδέλα θα είναι παρήγορο για πολλούς χρήστες, ειδικά για εκείνους που δεν πήγαν στο Office 2007.

Ένα πρώτο κλικ στην καρτέλα Αρχείο αποκαλύπτει μια ενότητα Info , με επιλογές για:

03 του 08

Καρτέλα μεταβάσεων στη Κορδέλα του PowerPoint 2010

Η καρτέλα Μεταβάσεις στην κορδέλα του PowerPoint 2010 (Beta) είναι νέα σε αυτήν την έκδοση. στιγμιότυπο οθόνης © Wendy Russell

Καρτέλα μεταβάσεων στη Κορδέλα του PowerPoint 2010

Οι μεταβάσεις διαφανειών ήταν πάντα μέρος του PowerPoint. Ωστόσο, η καρτέλα Μεταβάσεις είναι νέα στη κορδέλα του PowerPoint 2010.

04 του 08

Ο ζωγράφος ζωγραφικής είναι νέος στο PowerPoint 2010

Ο ζωγράφος ζωγραφικής είναι νέος στο PowerPoint 2010 (Beta). στιγμιότυπο οθόνης © Wendy Russell

Εισαγωγή του Animation Painter

Ο Ζωγράφος Ζωγραφικής είναι ένας από αυτούς "Τώρα γιατί δεν το σκεφτήκαμε πριν;" είδος εργαλείων. Η Microsoft δημιούργησε ένα εργαλείο που λειτουργεί παρόμοια με το πρόγραμμα ζωγραφικής μορφοποίησης (Format Painter) , το οποίο ήταν περίπου εφ 'όσον χρησιμοποιούσα προϊόντα του Office.

Ο Animation Painter θα αντιγράψει όλες τις λειτουργίες κινούμενων εικόνων ενός αντικειμένου. άλλο αντικείμενο, άλλη διαφάνεια, πολλαπλές διαφάνειες ή σε άλλη παρουσίαση. Αυτή είναι μια πραγματική εξοικονόμηση χρόνου δεδομένου ότι δεν χρειάζεται να προσθέσετε όλες αυτές τις ιδιότητες κινούμενης εικόνας χωριστά σε κάθε αντικείμενο. Το πρόσθετο μπόνους είναι πολύ λιγότερα κλικ του ποντικιού.

Σχετικά - Χρήση του Ζωγράφου ζωγραφικής του PowerPoint 2010

05 του 08

Μοιραστείτε την Παρουσίαση του PowerPoint 2010 και συνεργαστείτε με τους συναδέλφους σας

Η προβολή διαφανειών Broadcast είναι μια νέα λειτουργία στο PowerPoint 2010 (Beta). στιγμιότυπο οθόνης © Wendy Russell

Λειτουργία παρουσίασης διαφανειών στο PowerPoint 2010

Το PowerPoint 2010 προσφέρει τώρα τη δυνατότητα να μοιραστείτε την παρουσίασή σας μέσω του διαδικτύου σε οποιονδήποτε στον κόσμο. Με την αποστολή ενός συνδέσμου στη διεύθυνση URL της παρουσίασής σας, το παγκόσμιο ακροατήριό σας μπορεί να ακολουθήσει στο browser του επιλογής του. Οι θεατές δεν χρειάζεται καν να έχουν εγκατεστημένο το PowerPoint στον υπολογιστή τους.

06 του 08

Ελαχιστοποιήστε την κορδέλα του PowerPoint 2010

Ελαχιστοποίηση του κουμπιού Κορδέλα είναι νέο στο PowerPoint 2010 (Beta). στιγμιότυπο οθόνης © Wendy Russell

Ελαχιστοποιήστε την κορδέλα του PowerPoint 2010

Αυτό είναι ένα μικρό χαρακτηριστικό, αλλά πολλοί χρήστες του PowerPoint βρίσκουν ότι τους αρέσει να βλέπουν περισσότερο την παρουσίαση στην οθόνη και θέλουν να διεκδικήσουν κάποια από αυτά τα πολύτιμα ακίνητα.

Στο PowerPoint 2007, μπορείτε να κρύψετε την κορδέλα, οπότε η λειτουργία ήταν πάντα εκεί. Με αυτήν την έκδοση, η Microsoft μόλις εισήγαγε ένα μικρό κουμπί για να το κάνει με λιγότερα κλικ του ποντικιού.

07 του 08

Προσθέστε ένα βίντεο στην παρουσίαση του PowerPoint 2010

Ενσωματώστε ένα βίντεο στο PowerPoint 2010 από ένα αρχείο στον υπολογιστή σας ή από έναν ιστότοπο όπως το YouTube. στιγμιότυπο οθόνης © Wendy Russell

Ενσωματώστε ένα βίντεο ή ένα σύνδεσμο σε ένα βίντεο

Το PowerPoint 2010 προσφέρει τώρα την δυνατότητα ενσωμάτωσης ή σύνδεσης σε ένα βίντεο (που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον υπολογιστή σας) στην παρουσίασή σας ή τη σύνδεση με βίντεο σε έναν ιστότοπο, όπως το YouTube.

Η ενσωμάτωση ενός βίντεο που βρίσκεται στον υπολογιστή σας εξοικονομεί πολύ άγχος αν αργότερα μετακινήσετε ή στείλετε την παρουσίασή σας σε άλλη τοποθεσία. Η ενσωμάτωση του βίντεο σημαίνει ότι παραμένει πάντα με την παρουσίαση, οπότε δεν χρειάζεται να θυμάστε να στέλνετε και το αρχείο βίντεο μαζί. Το βίντεο μπορεί να είναι πραγματικού τύπου "ταινίας" ή μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε έναν κινούμενο τύπο GIF clip art.

Σύνδεση με ένα βίντεο

08 από 08

Δημιουργήστε ένα βίντεο της παρουσίασής σας στο PowerPoint 2010

Δημιουργήστε ένα βίντεο της παρουσίασης του PowerPoint 2010. στιγμιότυπο οθόνης © Wendy Russell

Μετατρέψτε τις παρουσιάσεις του PowerPoint 2010 σε βίντεο

Τέλος, η Microsoft έχει συνειδητοποιήσει την ανάγκη να είναι σε θέση να μετατρέψει μια παρουσίαση σε ένα βίντεο, χωρίς τη χρήση λογισμικού τρίτου μέρους. Οι χρήστες του PowerPoint το έχουν ζητήσει εδώ και χρόνια και τελικά το χαρακτηριστικό υπάρχει στο PowerPoint 2010.

Πλεονεκτήματα της μετατροπής μιας παρουσίασης του PowerPoint 2010 στο βίντεο

  1. Η μορφή αρχείου βίντεο WMV μπορεί να διαβαστεί από τους περισσότερους υπολογιστές.
  2. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε άλλο λογισμικό για να μετατρέψετε την παρουσίαση σε άλλες μορφές αρχείων (όπως AVI ή MOV για παράδειγμα) αν επιλέξετε.
  3. Οποιεσδήποτε μεταβάσεις , κινούμενα σχέδια , ήχοι και αφήγηση θα ενσωματωθούν στο βίντεο.
  4. Το βίντεο μπορεί να δημοσιευθεί σε έναν ιστότοπο ή να αποσταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Δεν είναι επεξεργάσιμη, οπότε ολόκληρη η παρουσίαση θα παραμείνει πάντα ως προορισμός του δημιουργού.
  5. Μπορείτε να ελέγξετε το μέγεθος αρχείου του βίντεο επιλέγοντας τις κατάλληλες επιλογές.
  6. Το στοχευόμενο κοινό δεν χρειάζεται να έχει εγκατεστημένο το PowerPoint στον υπολογιστή του για να δει το βίντεο.

Επιστροφή στον Οδηγό για αρχάριους στο PowerPoint 2010