Πώς να απενεργοποιήσετε το Κέντρο ελέγχου στο iPad

Απενεργοποιήστε το κέντρο ελέγχου iPad ακόμα και όταν οι εφαρμογές σας είναι ανοιχτές

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να απενεργοποιήσετε το κέντρο ελέγχου του iPad όταν έχετε ανοίξει μια εφαρμογή; Το κέντρο ελέγχου είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό. Παρέχει γρήγορη πρόσβαση στους ελέγχους έντασης και φωτεινότητας καθώς και γρήγορο τρόπο ενεργοποίησης και απενεργοποίησης λειτουργιών όπως Bluetooth .

Αλλά μπορεί επίσης να σας παρεμποδίσει, ειδικά όταν η εφαρμογή που έχετε ανοίξει απαιτεί να αγγίξετε ή να σύρετε το δάχτυλό σας κοντά στο κάτω μέρος της οθόνης όπου είναι ενεργοποιημένο το κέντρο ελέγχου.

Δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε εντελώς τον πίνακα ελέγχου, αλλά μπορείτε να τον απενεργοποιήσετε για εφαρμογές και για την οθόνη κλειδώματος. Αυτό θα πρέπει να κάνει το τέχνασμα, καθώς σπάνια χρειάζεται να περάσετε από το κάτω μέρος όταν βρίσκεστε στην Αρχική οθόνη του iPad, εκτός κι αν πραγματικά θέλετε να ανοίξετε το κέντρο ελέγχου.

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις για να ανοίξετε τις ρυθμίσεις του iPad. ( Μάθετε περισσότερα. )
  2. Πατήστε Κέντρο ελέγχου. Αυτό θα εμφανίσει τις ρυθμίσεις στο δεξιό παράθυρο.
  3. Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε το κέντρο ελέγχου μόνο όταν έχετε τοποθετήσει μια άλλη εφαρμογή στην οθόνη, πατήστε το ρυθμιστικό δίπλα στην επιλογή Access within Apps. Θυμηθείτε ότι το πράσινο σημαίνει ότι η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη.
  4. Η πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου στην οθόνη κλειδώματος είναι καλή αν θέλετε να ελέγξετε τη μουσική σας χωρίς να ξεκλειδώσετε το iPad σας, αλλά αν θέλετε να την απενεργοποιήσετε, απλώς πατήστε το ρυθμιστικό δίπλα στην επιλογή Access on Lock Screen.

Τι ακριβώς μπορείτε να κάνετε στο Κέντρο Ελέγχου;

Πριν απενεργοποιήσετε την πρόσβαση στο κέντρο ελέγχου, ίσως θελήσετε να ελέγξετε τι ακριβώς μπορεί να κάνει για εσάς. Το κέντρο ελέγχου είναι μια μεγάλη συντόμευση σε πολλά χαρακτηριστικά. Έχουμε ήδη αναφέρει ότι μπορεί να τσίμπησε τη μουσική σας, επιτρέποντάς σας να ελέγξετε την ένταση, να διακόψετε τη μουσική ή να μεταβείτε στο επόμενο τραγούδι. Ακολουθούν ορισμένα άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε από το κέντρο ελέγχου: