Πώς μπορώ να ξεκινήσω τα Windows χρησιμοποιώντας την τελευταία γνωστή καλή διαμόρφωση;

Ξεκινήστε τα Windows χρησιμοποιώντας το LKGC στα Windows 7, Vista ή XP

Η εκκίνηση των Windows χρησιμοποιώντας την τελευταία γνωστή καλή διαμόρφωση (LKGC) είναι πολύ συχνά το καλύτερο πρώτο βήμα κατά την αντιμετώπιση προβλημάτων εκκίνησης των Windows.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, η εκκίνηση των Windows χρησιμοποιώντας την τελευταία γνωστή καλή διαμόρφωση ξεκινάει τα Windows χρησιμοποιώντας τη ρύθμιση παραμέτρων μητρώου και προγράμματος οδήγησης που λειτουργούσε την τελευταία φορά που τα Windows ξεκίνησαν και έκλεισαν σωστά.

Δεδομένου ότι τα προγράμματα οδήγησης και τα ζητήματα μητρώου είναι συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους τα Windows δεν θα ξεκινήσουν, το Last Known Good Configuration μπορεί να είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για την αντιμετώπιση προβλημάτων εκκίνησης των Windows.

Πώς να ξεκινήσετε τα Windows χρησιμοποιώντας την τελευταία γνωστή καλή διαμόρφωση

Μπορείτε να ξεκινήσετε τα Windows χρησιμοποιώντας την τελευταία γνωστή καλή διαμόρφωση από το μενού Επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους .

Η εκκίνηση των Windows χρησιμοποιώντας την τελευταία γνωστή καλή διαμόρφωση είναι πολύ απλή, αλλά η ακριβής μέθοδος διαφέρει λίγο ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα Windows που χρησιμοποιείτε:

Η τελευταία γνωστή καλή διαμόρφωση δεν είναι διαθέσιμη στα Windows 10 ή στα Windows 8 .

Στις περισσότερες περιπτώσεις, εάν το πρόβλημα εκκίνησης των Windows δεν λυθεί ξεκινώντας με την τελευταία γνωστή καλή διαμόρφωση, το επόμενο βήμα θα ήταν να επιχειρήσετε μια επαναφορά συστήματος . Ωστόσο, εάν ήρθατε εδώ από έναν συγκεκριμένο οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να ακολουθήσετε τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω.

Είναι εντάξει να δοκιμάσετε την εκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία πριν χρησιμοποιήσετε την τελευταία γνωστή καλή διαμόρφωση. Μόνο μετά την εκκίνηση στην Κανονική λειτουργία και την φόρτωση των Windows, το LKGC ενδέχεται να μην είναι πλέον χρήσιμο.

Σημαντικό: Οι αλλαγές που έγιναν κατά την εκκίνηση των Windows χρησιμοποιώντας την τελευταία γνωστή καλή διαμόρφωση δεν είναι δυνατό να ακυρωθούν. Μην αφήσετε αυτό να σας αποτρέψει από την προσπάθεια Last Known Good Configuration - ένα λειτουργικό Windows με τα δεδομένα της προηγούμενης περιόδου οδήγησης και μητρώου είναι πολύ καλύτερα από τα Windows που δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα.