Αλλάξτε τη γραμμή εντολών και το Powershell στο μενού Win + x

Εμφανίστε το Powershell ή τη γραμμή εντολών στο μενού Power User

Το Power User Menu , το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα Windows 8 και αποκαλείται μερικές φορές και το μενού WIN + X , είναι ένας πολύ απλός τρόπος πρόσβασης σε δημοφιλή εργαλεία διαχείρισης και διαχείρισης συστήματος, ειδικά εάν έχετε πληκτρολόγιο ή ποντίκι .

Η ενημερωμένη έκδοση των Windows 8.1 έκανε πιο εύκολη την πρόσβαση στο μενού Power User με το νέο κουμπί "Έναρξη", αλλά και μια νέα επιλογή για αντικατάσταση των συντομεύσεων γραμμής εντολών στο μενού WIN + X με συντομεύσεις Windows PowerShell, ένα πιο ισχυρό εργαλείο γραμμής εντολών .

Σε αντίθεση με κάποια άλλα μηνύματα του WIN-X που απαιτούν επεξεργασία του μητρώου των Windows , η αντικατάσταση της γραμμής εντολών με το Windows PowerShell στο μενού Power User είναι απλή αλλαγή των ρυθμίσεων. Η αντικατάσταση της γραμμής εντολών με το Windows Power Shell στο μενού WIN + X πρέπει να γίνεται μόνο ένα λεπτό ή δύο.

Σημειώστε ότι μπορείτε να κάνετε αυτήν την αλλαγή μόνο στα Windows 8.1 και μεταγενέστερα.

Πώς να αλλάξετε τη γραμμή εντολών και το Powershell στο μενού WIN-X

  1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου των Windows 8 . Η οθόνη Apps είναι ίσως ο πιο γρήγορος τρόπος για να το κάνετε αυτό σε μια διεπαφή αφής, αλλά, ειρωνικά, μπορείτε επίσης να φτάσετε εκεί από το Power User Menu.
    1. Συμβουλή: Εάν χρησιμοποιείτε ποντίκι και έχετε ανοιχτή την επιφάνεια εργασίας, απλώς κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Ιδιότητες . Περάστε στο Βήμα 4 εάν το κάνετε αυτό.
  2. Στο παράθυρο του πίνακα ελέγχου , πατήστε ή κάντε κλικ στην εμφάνιση και εξατομίκευση .
    1. Σημείωση: Η μικροεφαρμογή Εμφάνισης και εξατομίκευσης δεν θα υπάρχει αν η προβολή του Πίνακα Ελέγχου έχει οριστεί σε μικρά εικονίδια ή μεγάλα εικονίδια . Σε οποιαδήποτε από αυτές τις προβολές, πατήστε ή κάντε κλικ στο Taskbar και Navigation και, στη συνέχεια, μεταβείτε στο Βήμα 4.
  3. Στην οθόνη Εμφάνιση και εξατομίκευση , πατήστε ή κάντε κλικ στην καρτέλα Γραμμή εργασιών και Πλοήγηση .
  4. Πατήστε ή κάντε κλικ στην καρτέλα Πλοήγηση στο παράθυρο της Γραμμής εργασιών και της Πλοήγησης που θα πρέπει τώρα να ανοίξει. Είναι ακριβώς στα δεξιά της καρτέλας " Γραμμή εργασιών " που πιθανότατα είστε τώρα.
  5. Στην περιοχή περιήγησης στη γωνία στην κορυφή αυτού του παραθύρου, επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στο στοιχείο Replace Command Prompt με το Windows PowerShell από το μενού όταν κάνω δεξί κλικ στην κάτω αριστερή γωνία ή πατήστε το πλήκτρο Windows + X.
    1. Σημείωση: Αποεπιλέξτε αυτό το πλαίσιο εάν θέλετε να αντικαταστήσετε τις υπάρχουσες συντομεύσεις των Windows PowerShell στο μενού Power User με τις συντομεύσεις της Γραμμής εντολών. Δεδομένου ότι η προεπιλεγμένη ρύθμιση παραμέτρων εμφανίζει την εντολή "Γραμμή εντολών" (Command Prompt), πιθανότατα θα βρεθείτε μόνο σε αυτήν την κατάσταση εάν έχετε ακολουθήσει προηγουμένως αυτές τις οδηγίες, αλλά έχετε αλλάξει γνώμη.
  1. Πατήστε ή κάντε κλικ στο OK για να επιβεβαιώσετε αυτήν την αλλαγή.
  2. Από εδώ και πέρα, τα Windows PowerShell και το Windows PowerShell (Admin) θα είναι διαθέσιμα μέσω του μενού Power User Menu αντί για Command Prompt και Command Prompt (Admin) .
    1. Σημείωση: Αυτό δεν σημαίνει ότι η γραμμή εντολών έχει απεγκατασταθεί ή αφαιρεθεί από τα Windows 8 με οποιονδήποτε τρόπο, απλά δεν είναι προσβάσιμο από το μενού WIN + X. Μπορείτε ακόμα να ανοίξετε τη γραμμή εντολών στα Windows 8 όπως οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα, οποτεδήποτε θέλετε.

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια;

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα.

Συμβουλή: Όπως ανέφερα στην αρχή αυτού του σεμιναρίου, το Windows PowerShell είναι μόνο μια επιλογή για το μενού Power User εάν έχετε ενημερώσει τα Windows 8.1 ή νεότερη έκδοση. Εάν δεν βλέπετε την επιλογή από το βήμα 5 παραπάνω, ενημερώστε τα στα Windows 8.1 και δοκιμάστε ξανά. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος αναβάθμισης στα Windows 8.1 εάν χρειάζεστε βοήθεια.