Τι είναι η ροή μουσικής;

Η ροή μουσικής παρέχει άμεσα τραγούδια στον υπολογιστή ή την κινητή σας συσκευή.

Η ροή μουσικής ή πιο ακριβής ροή ήχου είναι ένας τρόπος παράδοσης ήχου-συμπεριλαμβανομένης της μουσικής-χωρίς να απαιτείται η λήψη αρχείων από το διαδίκτυο. Οι υπηρεσίες μουσικής όπως το Spotify , η Pandora και η Apple Music χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο για την παροχή τραγουδιών που μπορούν να απολαύσουν σε όλους τους τύπους συσκευών.

Streaming Audio Delivery

Στο παρελθόν, αν θέλετε να ακούσετε μουσική ή οποιοδήποτε άλλο τύπο ήχου, έχετε κατεβάσει ένα αρχείο ήχου σε μορφή όπως MP3 , WMA , AAC , OGG ή FLAC . Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείτε μια μέθοδο παράδοσης συνεχούς ροής, δεν χρειάζεται να κάνετε λήψη ενός αρχείου. Μπορείτε να αρχίσετε να ακούτε σχεδόν αμέσως μια συσκευή ή έξυπνα ηχεία .

Η ροή διαφέρει από τις λήψεις, καθώς δεν αποθηκεύεται αντίγραφο της μουσικής στον σκληρό σας δίσκο . Εάν θέλετε να το ακούσετε ξανά, μπορείτε εύκολα να το αναπαραγάγετε ξανά, παρόλο που κάποιες πληρωμένες υπηρεσίες μουσικής συνεχούς ροής σάς επιτρέπουν την επιλογή να κάνετε ταυτόχρονα ροή και λήψη.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η διαδικασία ροής είναι ότι το αρχείο ήχου παραδίδεται σε μικρά πακέτα, έτσι ώστε τα δεδομένα να είναι αποθηκευμένα στον υπολογιστή σας και να παίζονται σχεδόν αμέσως. Όσο υπάρχει σταθερή ροή πακέτων που παραδίδονται στον υπολογιστή σας, θα ακούσετε τον ήχο χωρίς διακοπές.

Απαιτήσεις για ροή μουσικής σε υπολογιστές

Σε έναν υπολογιστή, εκτός από προφανείς ανάγκες, όπως η κάρτα ήχου, τα ηχεία και η σύνδεση στο διαδίκτυο, ίσως χρειαστεί επίσης το σωστό λογισμικό. Παρόλο που τα προγράμματα περιήγησης ιστού αναπαράγουν συγκεκριμένες μορφές μουσικής συνεχούς ροής, οι συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων που είναι εγκατεστημένες στον υπολογιστή σας ενδέχεται να είναι χρήσιμες.

Οι δημοφιλείς συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων περιλαμβάνουν το Windows 10 Bread Music Player , το Winamp και το RealPlayer. Επειδή υπάρχουν πολλές μορφές ήχου συνεχούς ροής, ίσως χρειαστεί να εγκαταστήσετε μερικούς από αυτούς τους παίκτες για να μπορείτε να παίζετε όλη τη ροή μουσικής από διάφορες πηγές στο διαδίκτυο.

Καταβεβλημένες συνδρομές μουσικής ροής

Οι ροές συνδρομών μουσικής έχουν κάνει τεράστια κέρδη στη δημοτικότητα. Η Apple Music, η οποία είναι διαθέσιμη σε υπολογιστές με Windows και υπολογιστές Mac, είναι μια συνδρομητική ροή μουσικής με περισσότερα από 40 εκατομμύρια τραγούδια που μπορείτε να μεταφέρετε στον υπολογιστή σας.

Η Amazon Music και η Μουσική Google Play προσφέρουν παρόμοιες συνδρομές. Όλα αυτά τα προγράμματα με πληρωμή προσφέρουν δωρεάν δοκιμές που σας επιτρέπουν να αξιολογήσετε τις υπηρεσίες τους. Ορισμένες υπηρεσίες όπως οι Spotify , Deezer και Pandora παρέχουν δωρεάν επίπεδα μουσικής που υποστηρίζονται από τη διαφήμιση, με την επιλογή πληρωμένων κερδών.

Μεταφορά σε κινητές συσκευές

Στο smartphone ή στο tablet σας, οι εφαρμογές που παρέχονται από παροχείς ροής μουσικής είναι οι καλύτεροι και συνήθως ο μόνος τρόπος να απολαμβάνετε τη ροή μουσικής τους. Ωστόσο, κάθε υπηρεσία μουσικής προσφέρει μια εφαρμογή, οπότε απλά πρέπει να την κατεβάσετε από το Apple App Store ή το Google Play για να προσθέσετε ροή μουσικής στο smartphone ή στο tablet σας.