Μετρήστε όλους τους τύπους δεδομένων με τα υπολογιστικά φύλλα Google COUNTA

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία COUNTA υπολογιστικών φύλλων Google για να μετρήσετε κείμενο, αριθμούς, τιμές σφαλμάτων και πολλά άλλα σε μια επιλεγμένη περιοχή κελιών. Μάθετε πώς με τις βήμα προς βήμα οδηγίες παρακάτω.

01 από 04

COUNTA Επισκόπηση λειτουργιών

Μετρώντας όλους τους τύπους δεδομένων με COUNTA στα υπολογιστικά φύλλα Google. © Ted French

Ενώ οι λειτουργίες καταμέτρησης υπολογιστικών φύλλων Google μετράνε τον αριθμό των κελιών σε επιλεγμένο εύρος που περιέχουν μόνο ένα συγκεκριμένο τύπο δεδομένων, η συνάρτηση COUNTA μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μετρήσει τον αριθμό των κυττάρων σε ένα εύρος που περιέχει όλους τους τύπους δεδομένων όπως:

Η λειτουργία αγνοεί κενά ή κενά κελιά. Αν τα δεδομένα προστεθούν αργότερα σε ένα κενό κελί, η λειτουργία ενημερώνει αυτόματα το σύνολο για να συμπεριλάβει την προσθήκη.

02 από 04

Η σύνταξη και τα επιχειρήματα της συνάρτησης COUNTA

Η σύνταξη μιας συνάρτησης αναφέρεται στη διάταξη της λειτουργίας και περιλαμβάνει το όνομα της λειτουργίας, τις αγκύλες, τους διαχωριστές παραθύρων και τα επιχειρήματα .

Η σύνταξη για τη συνάρτηση COUNTA είναι:

= COUNTA (τιμή_1, τιμή_2, ... τιμή_30)

value_1 - (απαιτούμενα) κελιά με ή χωρίς δεδομένα που πρόκειται να συμπεριληφθούν στην καταμέτρηση.

value_2: value_30 - (προαιρετικά) πρόσθετα κελιά που πρέπει να συμπεριληφθούν στην καταμέτρηση. Ο μέγιστος αριθμός εγγραφών που επιτρέπονται είναι 30.

Τα επιχειρήματα τιμής μπορούν να περιέχουν:

Παράδειγμα: Μετρώντας κελιά με COUNTA

Στο παράδειγμα που παρουσιάζεται στην παραπάνω εικόνα, το εύρος των κυψελών από τα Α2 έως τα Β6 περιέχει δεδομένα μορφοποιημένα με διάφορους τρόπους συν ένα κενό κελί για την εμφάνιση των τύπων δεδομένων που μπορούν να μετρηθούν με COUNTA.

Αρκετά κύτταρα περιέχουν τύπους που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία διαφορετικών τύπων δεδομένων, όπως:

03 του 04

Εισαγωγή COUNTA με αυτόματη πρόταση

Τα υπολογιστικά φύλλα Google δεν χρησιμοποιούν πλαίσια διαλόγου για να εισάγουν λειτουργίες και τα επιχειρήματά τους, όπως βρίσκονται στο Excel.

Αντίθετα, έχει ένα κιβώτιο αυτόματης αναζήτησης που εμφανίζεται καθώς το όνομα της συνάρτησης πληκτρολογείται σε ένα κελί. Τα παρακάτω βήματα καλύπτουν την εισαγωγή της συνάρτησης COUNTA στο κελί C2 που φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.

  1. Κάντε κλικ στο κελί C2 για να γίνει το ενεργό κελί - η θέση όπου θα εμφανιστούν τα αποτελέσματα της λειτουργίας.
  2. Πληκτρολογήστε το σύμβολο ίσου σημείου (=) ακολουθούμενο από το όνομα του συμβόλου συνάρτησης .
  3. Καθώς πληκτρολογείτε, εμφανίζεται ένα πλαίσιο αυτόματης αναζήτησης με τα ονόματα και τη σύνταξη λειτουργιών που αρχίζουν με το γράμμα C.
  4. Όταν το όνομα COUNTA εμφανίζεται στην κορυφή του κουτιού, πατήστε το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιο για να εισάγετε το όνομα της λειτουργίας και να ανοίξετε την παρένθεση (στρογγυλό βραχίονα) στο κελί C2.
  5. Επισημάνετε τα κελιά A2 έως B6 για να τα συμπεριλάβετε ως τα επιχειρήματα της λειτουργίας.
  6. Πατήστε το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιο για να προσθέσετε την παρένθεση κλεισίματος και να ολοκληρώσετε τη λειτουργία.
  7. Η απάντηση 9 θα πρέπει να εμφανίζεται στο κελί C2, αφού μόνο εννέα από τα δέκα κελιά της περιοχής περιέχουν το στοιχείο - το κελί B3 είναι κενό.
  8. Η διαγραφή των δεδομένων σε ορισμένα κελιά και η προσθήκη τους σε άλλους στο εύρος A2: B6 θα πρέπει να προκαλέσουν την ενημέρωση των αποτελεσμάτων της λειτουργίας ώστε να αντανακλούν τις αλλαγές.
  9. Όταν κάνετε κλικ στο κελί C3, ο συμπληρωμένος τύπος = COUNTA (A2: B6) εμφανίζεται στη γραμμή τύπων πάνω από το φύλλο εργασίας .

04 του 04

COUNT έναντι COUNTA

Για να δείξει τη διαφορά μεταξύ των δύο λειτουργιών, το παράδειγμα στην παραπάνω εικόνα συγκρίνει τα αποτελέσματα τόσο για COUNTA (κυψέλη C2) όσο και για την πιο γνωστή συνάρτηση COUNT (κυψέλη C3).

Δεδομένου ότι η συνάρτηση COUNT μετρά μόνο τα κελιά που περιέχουν αριθμητικά δεδομένα, επιστρέφει το αποτέλεσμα των πέντε σε αντίθεση με το COUNTA, το οποίο μετρά όλους τους τύπους δεδομένων στο εύρος και επιστρέφει το αποτέλεσμα των εννέα.

Σημείωση: