Πώς να απενεργοποιήσετε την επαναφορά συστήματος στα Windows για την κατάργηση των ιών

Απενεργοποίηση της Επαναφοράς Συστήματος στα Windows ME, XP, 7 και Vista

Πώς να απενεργοποιήσετε την Επαναφορά Συστήματος για την Κατάργηση των Ιών

Τα Windows ME και τα Windows XP , Windows 7 και Windows Vista συνοδεύονται από μια λειτουργία γνωστή ως Επαναφορά Συστήματος (System Restore), η οποία επιτρέπει στους χρήστες να επιστρέφουν σε συγκεκριμένα σημεία επαναφοράς χωρίς να επηρεάζουν αρχεία δεδομένων. Είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό. Δείτε πώς λειτουργεί: Όταν εγκατασταθούν νέα προγράμματα οδήγησης ή λογισμικό, το λειτουργικό σύστημα δημιουργεί αυτόματα ένα σημείο επαναφοράς, οπότε αν η εγκατάσταση προκαλεί προβλήματα, το σημείο επαναφοράς του συστήματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επαναφέρετε τις αλλαγές και να ξαναρχίσει. Η λειτουργία λειτουργεί σαν ένα κουμπί "κάνει πάνω" και τρέχει αυτόματα. Ακόμη και αν δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις οδηγού ή λογισμικού, το System Restore θα δημιουργήσει αυτόματα ένα σημείο επαναφοράς καθημερινά - για κάθε περίπτωση.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Επαναφορά Συστήματος

Δυστυχώς, η Επαναφορά Συστήματος υποστηρίζει τα πάντα, τα οποία περιλαμβάνουν το κακό με το καλό. Δεδομένου ότι τα πάντα υποστηρίζονται από κοινού, παρουσιάζεται ένα πρόβλημα όταν υπάρχει κακόβουλο λογισμικό στο σύστημα και εν ευθέτω χρόνω συμπεριλαμβάνεται σε αυτό το σημείο επαναφοράς. Όταν οι χρήστες σαρώνουν αργότερα το σύστημά τους με λογισμικό εντοπισμού ιών, μπορεί να λάβουν ένα μήνυμα ότι βρέθηκε ιός είτε στο φάκελο _RESTORE (Windows ME) είτε στο φάκελο Information Volume System (Windows XP), αλλά το λογισμικό προστασίας από ιούς δεν μπορεί να το αφαιρέσει. Τι πρέπει να κάνει ο χρήστης του υπολογιστή; Ποτέ μην φοβάστε, χρειάζονται μόνο τρία απλά βήματα για να αφαιρέσετε αυτόν τον κρυφό ιό.

Σημειώστε ότι: Τα Windows 8 και τα Windows 10 διαθέτουν έτοιμο βασικό antivirus.

Αφαίρεση κακόβουλων προγραμμάτων από σημεία επαναφοράς συστήματος

1.Ενεργοποίηση συστήματος αποκατάστασης συστήματος e: Για να καταργήσετε το κακόβουλο λογισμικό που έχει αλιευθεί στο φάκελο _RESTORE ή System Volume Information, πρέπει πρώτα να απενεργοποιήσετε την Επαναφορά Συστήματος. Σημειώστε ότι τα βήματα για την απενεργοποίηση της Επαναφοράς Συστήματος ποικίλλουν ανάλογα με το αν χρησιμοποιείται το προεπιλεγμένο μενού έναρξης ή το μενού Classic Start. Περιλαμβάνουμε οδηγίες για τα δύο μενού παρακάτω.

Εάν χρησιμοποιείτε το προεπιλεγμένο μενού "Έναρξη"

Εάν χρησιμοποιείτε το προεπιλεγμένο μενού "Έναρξη", κάντε κλικ στην επιλογή Έναρξη | Πίνακας ελέγχου Επιδόσεις και συντήρηση Σύστημα. Επιλέξτε την καρτέλα Επαναφορά συστήματος και επιλέξτε "Απενεργοποίηση Επαναφοράς Συστήματος".

Εάν χρησιμοποιείτε το κλασικό μενού "Έναρξη"

Εάν χρησιμοποιείτε το κλασικό μενού "Έναρξη", κάντε κλικ στην επιλογή Έναρξη | Ρυθμίσεις | Πίνακας ελέγχου και κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο Σύστημα. Επιλέξτε την καρτέλα Επαναφορά συστήματος και επιλέξτε "Απενεργοποίηση Επαναφοράς Συστήματος".

2. Σάρωση με λογισμικό προστασίας από ιούς : Αφού απενεργοποιήσετε την Επαναφορά Συστήματος, εξετάστε το σύστημα με ενημερωμένο λογισμικό προστασίας από ιούς, επιτρέποντάς του να καθαρίσει, να διαγράψει ή να τοποθετήσει σε καραντίνα τυχόν ιούς που βρέθηκαν. Μόνο μετά την απολύμανση του συστήματος, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε εκ νέου την Επαναφορά Συστήματος.

3.Ενεργοποιήστε ξανά την Επαναφορά Συστήματος : Μετά τη σάρωση του συστήματος και την αφαίρεση του κακόβουλου λογισμικού, ενεργοποιήστε ξανά την Επαναφορά Συστήματος επαναλαμβάνοντας τα βήματα που κάνατε για να την απενεργοποιήσετε, μόνο αυτή τη φορά θα καταργήσετε την επιλογή "Αποκλεισμός Επαναφοράς Συστήματος". Αυτό είναι.

Είναι τόσο απλό. Για ένα πρόβλημα που έχει πλήξει πολλούς χρήστες των Windows, η λύση είναι αυτή που μπορεί κανείς να εκτελέσει, πράγμα που σημαίνει ένα λιγότερο ταξίδι σε έναν ειδικό υπολογιστή και έναν λιγότερο ενοχλητικό ιό για να καταστρέψει τον υπολογιστή σας.

Windows 8 και 10

Εάν λειτουργείτε στα Windows 8 ή 10, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επαναφορά συστήματος για να διορθώσετε σημαντικά προβλήματα