Τι συνέβη με τον ορθογραφικό έλεγχο του Outlook.com;

Ο ορθογραφικός έλεγχος έπεσε στον διαδότη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Microsoft στο Outlook.com

Εάν ήσαστε χρήστης του Windows Live Hotmail, γνωρίζετε ότι το email σας βρίσκεται τώρα στο Outlook .com. Ίσως αναρωτιέστε πού εξαφανίστηκε το χαρακτηριστικό ελέγχου ορθογραφίας με την αλλαγή.

Όσον αφορά τον ορθογραφικό έλεγχο, η Microsoft δηλώνει:

"Δεν υπάρχει επιλογή ορθογραφικού ελέγχου στο Outlook.com Για να ελέγξετε τον ορθόγραφό σας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας Ο ορθογραφικός έλεγχος είναι διαθέσιμος στο Microsoft Edge, στον Internet Explorer 10 και σε νεότερες εκδόσεις και στις τρέχουσες εκδόσεις του Firefox, και το Safari. Ελέγξτε τις επιλογές του προγράμματος περιήγησης ιστού για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο ελέγχου της ορθογραφίας. "

Ευτυχώς, τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης ιστού και λειτουργικά συστήματα διαθέτουν τώρα ενσωματωμένους ορθογραφικούς ελέγχους. Έχετε δει πιθανώς τον ορθογραφικό έλεγχο στην πράξη εάν δημοσιεύετε μηνύματα στο διαδίκτυο ή χρησιμοποιείτε ένα ηλεκτρονικό σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. μια κόκκινη γραμμή θα εμφανιστεί κάτω από τις λέξεις που δεν αναγνωρίζει ο ορθογραφικός έλεγχος.

Οι περισσότερες από αυτές τις λειτουργίες ελέγχου ορθογραφικού προγράμματος περιήγησης είναι ενεργοποιημένες από προεπιλογή, επομένως δεν χρειάζεστε ούτε καν να αναζητήσετε πώς να τις ενεργοποιήσετε. Ωστόσο, εάν ο έλεγχος ορθογραφίας δεν είναι ενεργοποιημένος ή θέλετε να τον απενεργοποιήσετε, ακολουθούν οδηγίες για τον εντοπισμό αυτών των ρυθμίσεων σε δημοφιλή προγράμματα περιήγησης και λειτουργικά συστήματα.

Έλεγχος ορθογραφίας στο Chrome

Για MacOS, στο επάνω μενού με το Chrome ανοιχτό, κάντε κλικ στην επιλογή Επεξεργασία > Ορθογραφία και γραμματική > Έλεγχος ορθογραφίας κατά την πληκτρολόγηση . Ενεργοποιείται όταν εμφανίζεται ένα σημάδι επιλογής δίπλα στην επιλογή στο μενού.

Για τα Windows ,:

  1. Στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης, κάντε κλικ στις τρεις κάθετες κουκίδες για να ανοίξετε το μενού.
  2. Κάντε κλικ στο Settings (Ρυθμίσεις) στο μενού.
  3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο παράθυρο Ρυθμίσεις και κάντε κλικ στο κουμπί Για προχωρημένους
  1. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Γλώσσα και κάντε κλικ στην επιλογή Έλεγχος ορθογραφίας .
  2. Δίπλα στη γλώσσα που θέλετε να εμφανιστεί ο ορθογραφικός έλεγχος, όπως το αγγλικό, κάντε κλικ στον διακόπτη . Θα μετακινηθεί προς τα δεξιά και θα γίνει μπλε όταν είναι ενεργοποιημένη.

Έλεγχος ορθογραφίας σε MacOS και Safari

Πολύ παρόμοιο με το Chrome, στο επάνω μενού με το Safari ανοικτό, κάντε κλικ στην επιλογή Επεξεργασία > Ορθογραφία και γραμματική > Έλεγχος ορθογραφίας κατά την πληκτρολόγηση .

Ενεργοποιείται όταν εμφανίζεται ένα σημάδι επιλογής δίπλα στην επιλογή στο μενού.

Το λειτουργικό σύστημα Mac, το MacOS, προσφέρει επίσης λειτουργίες ελέγχου ορθογραφίας. Για να τις προσαρμόσετε, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Προτιμήσεις συστήματος .
  2. Κάντε κλικ στο πληκτρολόγιο .
  3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Κείμενο .
  4. Ελέγξτε τις επιλογές επεξεργασίας κειμένου που θέλετε να ενεργοποιήσετε: Αυτόματη ορθογραφία, Αυτόματη εκτύπωση λέξεων και Προσθήκη περιόδου με διπλό διάστημα .

Έλεγχος ορθογραφίας στα Windows και το Microsoft Edge

Σε ένα σύστημα των Windows, το πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge δεν ελέγχει την ορθογραφία. η ρύθμιση ελέγχου ορθογραφίας είναι στην πραγματικότητα μια ρύθμιση των Windows. Για να αλλάξετε αυτήν τη ρύθμιση, ακολουθήστε τα εξής βήματα στα Windows 10:

  1. Ανοίξτε το παράθυρο Ρυθμίσεις πατώντας το πλήκτρο Windows + I.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Συσκευές .
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Πληκτρολόγηση στο αριστερό μενού.
  4. Αλλάξτε τον διακόπτη κάτω από τις δύο διαθέσιμες επιλογές, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας: Αυτόματη διόρθωση εσφαλμένων λέξεων και Επισημάνετε λάθος λέξεις .

Άλλες επιλογές ορθογραφικού ελέγχου

Τα προγράμματα περιήγησης προσφέρουν εξειδικευμένα πρόσθετα που μπορούν να επεκτείνουν λειτουργίες ή να προσθέτουν νέα στην εμπειρία του προγράμματος περιήγησης. Υπάρχουν διαθέσιμα plugins για τον έλεγχο ορθογραφίας και την γραμματική, τα οποία δεν μπορούν μόνο να εντοπίσουν ορθογραφικά λάθη, αλλά και να σας συμβουλέψουν για την καλύτερη γραμματική.

Ένα από αυτά είναι Γραμματικά. Ελέγχει την ορθογραφία και τη γραμματική σας καθώς πληκτρολογείτε σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού και εγκαθίσταται ως plugin στα πιο δημοφιλή προγράμματα περιήγησης, όπως το Chrome, το Safari και το Microsoft Edge.