Αποκλείστε τους αλλοδαπούς από την εύρεση σας στην αναζήτηση στο Facebook

Ελέγξτε ποιος μπορεί να αλληλεπιδράσει μαζί σας και να δείτε τις αναρτήσεις σας

Το Facebook προσφέρει ρυθμίσεις απορρήτου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε ποιος μπορεί να βρει ή να επικοινωνήσει μαζί σας στον ιστότοπο κοινωνικών μέσων. Υπάρχουν πολλές ρυθμίσεις απορρήτου και το Facebook τους έχει αλλάξει πολλές φορές καθώς βελτιώνει την προσέγγισή του στον έλεγχο των πληροφοριών των χρηστών. Αν δεν ξέρετε πού να βρείτε αυτές τις ρυθμίσεις απορρήτου, ίσως να τους χάσετε.

Αλλαγή ρυθμίσεων απορρήτου

Υπάρχουν πολλά επίπεδα απορρήτου που θα θέλετε να εξετάσετε κατά την προσαρμογή της προβολής σας στο Facebook. Αρχικά, ανοίξτε τη σελίδα Ρυθμίσεις απορρήτου και Εργαλεία ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Κάντε κλικ στο κάτω βέλος στην επάνω δεξιά γωνία του επάνω μενού του Facebook.
  2. Επιλέξτε Ρυθμίσεις από το αναπτυσσόμενο μενού.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Απόρρητο στο μενού του αριστερού πίνακα στην οθόνη Ρυθμίσεις.

Αυτή η σελίδα είναι όπου μπορείτε να προσαρμόσετε την προβολή των αναρτήσεων σας, καθώς και την προβολή του προφίλ σας στις αναζητήσεις.

Ρυθμίσεις απορρήτου για τις αναρτήσεις σας

Η δημοσίευση στο Facebook σάς καθιστά ορατή και για όσους βλέπουν τις αναρτήσεις σας και στη συνέχεια τις μοιράζονται, η ορατότητα σας γίνεται πιο διαδεδομένη και πιθανότερο να ανακαλυφθεί από ξένους. Για να αντιμετωπίσετε αυτό, μπορείτε να αλλάξετε ποιος μπορεί να δει τις αναρτήσεις σας.

Στην πρώτη ενότητα που ονομάζεται Δραστηριότητα σας, κάντε κλικ στην επιλογή Επεξεργασία δίπλα στην επιλογή Ποιος μπορεί να δει τις μελλοντικές σας αναρτήσεις; Αυτή η ρύθμιση επηρεάζει μόνο τις δημοσιεύσεις που κάνετε μετά την πραγματοποίηση αλλαγών εδώ. Δεν αλλάζει τις ρυθμίσεις για τις δημοσιεύσεις που κάνατε στο παρελθόν.

Στο αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε ποιος μπορεί να δει τις αναρτήσεις σας:

Κάντε κλικ στο κουμπί Περισσότερα ... στο κάτω μέρος του αναπτυσσόμενου μενού, για να δείτε αυτές τις δύο επόμενες επιλογές.

Τέλος, για να δείτε αυτήν την τελευταία επιλογή, κάντε κλικ στην επιλογή Εμφάνιση όλων στο κάτω μέρος του αναπτυσσόμενου μενού.

Οι χρήστες δεν θα ειδοποιηθούν όταν τους αποκλείσετε από την προβολή μιας ανάρτησης.

Σημείωση: Εάν επισημάνετε ένα άτομο σε μια ανάρτηση, αλλά αυτό το άτομο δεν είναι μεταξύ εκείνων που έχετε ορίσει ως ικανό να βλέπετε τις αναρτήσεις σας, αυτό το άτομο θα μπορεί πράγματι να δει τη συγκεκριμένη ανάρτηση στην οποία τον έχετε επισημάνει.

Η ρύθμιση Περιορισμός του κοινού για παλιές αναρτήσεις στο χρονοδιάγραμμά σας θα σας επιτρέψει να αλλάξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου στις δημοσιεύσεις που κάνατε στο παρελθόν. Οποιεσδήποτε αναρτήσεις που έχετε δηλώσει ότι είναι Δημόσιες ή ορατές στους Φίλους των Φίλων θα περιορίζονται μόνο στους φίλους σας τώρα.

Πώς οι άνθρωποι βρίσκουν και επικοινωνούν μαζί σας

Αυτή η ενότητα σάς επιτρέπει να ελέγχετε ποιος μπορεί να σας στείλει αιτήματα φίλων και αν θα εμφανιστεί στις αναζητήσεις στο Facebook .

Ποιος μπορεί να σας στείλει αιτήματα φιλίας;

Ποιος μπορεί να δει τη λίστα των φίλων σας;

Ποιος μπορεί να σας αναζητήσει χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δώσατε;

Ποιος μπορεί να σας αναζητήσει χρησιμοποιώντας τον αριθμό τηλεφώνου που δώσατε;

Θέλετε οι μηχανές αναζήτησης εκτός του Facebook να συνδεθούν στο προφίλ σας;

Αποκλεισμός ενός αλλοδαπού που σας επικοινωνεί

Αν λάβετε μια επικοινωνία από έναν ξένο, μπορείτε να αποκλείσετε αυτό το άτομο από μελλοντικές επαφές.

  1. Στην ίδια οθόνη Ρυθμίσεις απορρήτου και Εργαλεία που χρησιμοποιείτε για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου, κάντε κλικ στην επιλογή Αποκλεισμός στον αριστερό πίνακα.
  2. Στην ενότητα Block Users , προσθέστε το όνομα του ατόμου ή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο παρεχόμενο πεδίο. Αυτή η επιλογή δεν επιτρέπει στο άτομο να βλέπει τα στοιχεία που έχετε δημοσιεύσει στο χρονικό σας πλαίσιο , να σας επισημαίνουμε σε αναρτήσεις και εικόνες, να ξεκινάμε μια συνομιλία μαζί σας, να σας προσθέτουμε ως φίλο και να σας στέλνουμε προσκλήσεις σε ομάδες ή συμβάντα. Δεν επηρεάζει τις εφαρμογές, τα παιχνίδια ή τις ομάδες στις οποίες συμμετέχετε και οι δύο.
  3. Για να αποκλείσετε τις προσκλήσεις εφαρμογών και τις προσκλήσεις συμβάντων, πληκτρολογήστε το όνομα του ατόμου στις ενότητες με τίτλο "Προσκλήσεις αποκλεισμού εφαρμογών" και "Προσκλήσεις αποκλεισμού συμβάντων".

Χρήση προσαρμοσμένων λιστών

Εάν θέλετε πολύ συγκεκριμένους ελέγχους απορρήτου, ίσως θελήσετε να ορίσετε προσαρμοσμένες λίστες στο Facebook που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στις παρακάτω ρυθμίσεις απορρήτου. Καθορίζοντας πρώτα τους καταλόγους και τοποθετώντας τους φίλους σας σε αυτά, θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε αυτά τα ονόματα λίστας όταν επιλέγετε ποιος μπορεί να δει τις αναρτήσεις. Στη συνέχεια, μπορείτε να καθαρίσετε τις προσαρμοσμένες λίστες σας για να κάνετε μικρές αλλαγές στην ορατότητα.

Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη λίστα που ονομάζεται Συνεργάτες και, στη συνέχεια, να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λίστα στις ρυθμίσεις απορρήτου. Αργότερα, εάν κάποιος δεν είναι πλέον συνεργάτης, μπορείτε να τα καταργήσετε από την προσαρμοσμένη λίστα που ονομάζετε Συνεργάτες χωρίς να χρειάζεται να περάσετε από τα βήματα των ρυθμίσεων απορρήτου.