Ετικέτες χρώματος ελεφαντόδοντου

Το Ivory είναι μια επιλογή σχεδιασμού με πολλές επιλογές

Το λευκό γάλα, το μαργαριτάρι, το υπόλευκο και το οπάλιο είναι συνώνυμα με ελεφαντόδοντο ή αντιπροσωπεύουν διάφορες αποχρώσεις του χρώματος ελεφαντόδοντου. Είναι το χρώμα των χαυλιόδοντων των ελέφαντες και των θαλάσσιων λοβών και έχει μια ελαφρά κίτρινη ή υπόλευκη όψη σε αυτό.

Είναι επίσης το παραδοσιακό χρώμα των πλήκτρων πιάνου και έχει ακόμη και ένα σαπούνι που φέρει το όνομά του - σαπούνι που δεν έχει προστιθέμενο άρωμα ή χρώμα.

Φύση και Πολιτισμός του Ελεφαντοστού

Ως ουδέτερο, το ελεφαντόδοντο είναι ένα ηρεμιστικό χρώμα. Έχει την ίδια καθαρότητα, την απαλότητα και την καθαρότητα του λευκού, αλλά είναι ελαφρώς πλουσιότερη και πιο ζεστή .

Οι ελεφάντες ελεφαντόδοντου έχουν βραβευτεί από καιρό και χρησιμοποιούνται σε κοσμήματα και διακόσμηση οικιακών ειδών και επίπλων. Μαργαριτάρια και opal, αποχρώσεις από ελεφαντόδοντο, είναι επίσης πολύτιμοι λίθοι. Το Ivory είναι το παραδοσιακό 14ο δώρο επετείου γάμου, ενώ το μαργαριτάρι είναι το χρώμα που προορίζεται για την 30η επέτειο του γάμου.

Χρησιμοποιώντας το Ivory στο Print and Web Design

Το έγχρωμο ελεφαντόδοντο προσφέρει χαλαρωτικό αποτέλεσμα. Χρησιμοποιήστε το για να ρυθμίσετε τον τόνο της κομψότητας. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για επίσημες γαμήλιες προσκλήσεις και για κομψό, προσωπικό χαρτικά.

Το ελεφαντόδοντο με ελαφρύ ροδάκινο, χλωμό χλοοτάπητα πράσινο και ανοιχτό καφέ έχει μια γήινη αίσθηση, αλλά μια πιο μαλακή από άλλες φυσικές παλέτες. Χρησιμοποιήστε ένα άγγιγμα ελεφαντόδοντου για να φωτίσετε και να λαμπρύνετε το μεσαίο και σκούρο πορτοκαλί , μπλε , πράσινο , μοβ ή τυρκουάζ .

Ελεφαντοστού στη γλώσσα

Η χρήση του ελεφαντόδοντου σε γνωστές φράσεις μπορεί να βοηθήσει έναν σχεδιαστή να δει πώς ένα χρώμα μπορεί να γίνει αντιληπτό από τους άλλους, τόσο τις θετικές όσο και τις αρνητικές πτυχές.

Για παράδειγμα, ο όρος "πύργος ελεφαντόδοντου", έχει διαφορετικές σημασίες σε διαφορετικούς ανθρώπους. Για κάποιους, μπορεί να σημαίνει ένα καταφύγιο, έναν τόπο απομόνωσης ή απόδραση από τον κόσμο. Αλλά έχει επίσης μια αρνητική συνειδητοποίηση: κάποιος που ζει σε ένα πύργο ελεφαντόδοντου μπορεί να θεωρηθεί διανοητικά ή σωματικά από την επαφή με την πραγματικότητα.

Υπάρχει συνήθως μια ένδειξη ότι ο κάτοικος του πύργου του ελεφαντόδοντου είναι σκόπιμα ανίδεος του κόσμου γύρω του. Η φράση συχνά χρησιμοποιείται για να παραπέμπει με ακατανόητο τρόπο στον ακαδημαϊκό κόσμο.