Τι είναι ένα ψηφιακό πρόγραμμα αναπαραγωγής ήχου (DAP);

Ο όρος DAP είναι ένα αρκτικόλεξο για το Digital Audio Player και μπορεί να ορίσει οποιαδήποτε συσκευή υλικού που μπορεί να χειριστεί αναπαραγωγή ήχου σε ψηφιακή μορφή. Στους τομείς της ψηφιακής μουσικής, συνήθως αναφέρουμε τα DAP ως MP3 players ή φορητές συσκευές αναπαραγωγής μουσικής. Ένα πραγματικό DAP είναι συνήθως μόνο ικανό να επεξεργάζεται ψηφιακό ήχο - οι περισσότερες συσκευές αυτού του τύπου, επομένως, έρχονται μόνο με οθόνες χαμηλής ανάλυσης αρκετά ικανοποιητικές για την εξαγωγή βασικών κειμένων και γραφικών. Ωστόσο, μερικά DAPs δεν έρχονται με μια οθόνη καθόλου! Μια συσκευή αναπαραγωγής που έχει σχεδιαστεί μόνο για ψηφιακό ήχο έχει επίσης χαμηλότερη χωρητικότητα μνήμης από μια συσκευή αναπαραγωγής MP4 που πρέπει να μπορεί να αναπαράγει βίντεο - ο τύπος αποθήκευσης που χρησιμοποιείται συχνά με τα DAP, στην περίπτωση αυτή είναι η μνήμη flash .

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα PMP (φορητά μέσα αναπαραγωγής πολυμέσων) τα οποία αθλούν μεγαλύτερες οθόνες προβολής με υψηλότερη ανάλυση. αυτό είναι για την παραγωγή ψηφιακού βίντεο με τη μορφή φωτογραφιών, ταινιών (συμπεριλαμβανομένων βίντεο κλιπ), ebooks, κλπ.

Μορφές ήχου και αποθήκευσης

Οι συνήθεις τύποι ψηφιακών μορφών ήχου που υποστηρίζονται συχνά από DAP μόνο για ήχο περιλαμβάνουν:

Παραδείγματα διαφόρων τύπων DAP

Εκτός από τους αποκλειστικούς φορητούς ψηφιακούς ακουστικούς ήχους, άλλες καταναλωτικές ηλεκτρονικές συσκευές που ίσως ήδη κατέχετε μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως DAP. Παραδείγματα από αυτά περιλαμβάνουν:

Και άλλες συσκευές πολυμέσων που υποστηρίζουν αναπαραγωγή ψηφιακού ήχου.

Επίσης γνωστό ως: MP3 Players, φορητές συσκευές αναπαραγωγής μουσικής, iPod