Τρόπος δημιουργίας, επεξεργασίας και χρήσης αρχείων REG

Τα αρχεία REG είναι ένας τρόπος εργασίας με το μητρώο των Windows

Ένα αρχείο με επέκταση αρχείου .REG είναι ένα αρχείο εγγραφής που χρησιμοποιείται από το μητρώο των Windows . Αυτά τα αρχεία μπορούν να περιέχουν κυψέλες , κλειδιά και τιμές .

Τα αρχεία REG μπορούν να δημιουργηθούν από το μηδέν σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου ή μπορούν να δημιουργηθούν από το μητρώο των Windows κατά τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των τμημάτων του μητρώου.

Τι χρησιμοποιούνται τα αρχεία REG;

Υπάρχουν δύο σημαντικοί τρόποι για να επεξεργαστείτε το μητρώο των Windows:

Σκεφτείτε ένα αρχείο REG ως σύνολο οδηγιών για την αλλαγή του μητρώου των Windows. Όλα σε ένα αρχείο REG εξηγεί τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην τρέχουσα κατάσταση του μητρώου.

Με άλλα λόγια, και γενικά, οι τυχόν διαφορές μεταξύ του αρχείου REG που εκτελείται και του μητρώου των Windows θα οδηγήσουν σε προσθήκη ή αφαίρεση οποιωνδήποτε κλειδιών και αξιών.

Για παράδειγμα, εδώ είναι το περιεχόμενο ενός απλού αρχείου REG 3 γραμμών που προσθέτει μια τιμή σε ένα συγκεκριμένο κλειδί στο μητρώο. Σε αυτή την περίπτωση, ο στόχος είναι να προσθέσετε τα δεδομένα που είναι απαραίτητα για την κλασική μπλε οθόνη του fake-out :

Επεξεργαστής μητρώου των Windows έκδοση 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ kbdhid \ Παράμετροι] "CrashOnCtrlScroll" = dword: 00000001

Αυτή η τιμή CrashOnCtrlScroll δεν περιλαμβάνεται στο μητρώο από προεπιλογή. Θα μπορούσατε να ανοίξετε τον Επεξεργαστή Μητρώου και να το δημιουργήσετε μόνοι σας, με το χέρι, ή θα μπορούσατε να δημιουργήσετε αυτές τις οδηγίες σε ένα αρχείο REG και να το προσθέσετε αυτόματα.

Ένας άλλος τρόπος να εξετάσουμε τα αρχεία REG είναι να τους θεωρήσουμε ως εργαλεία για την επεξεργασία του μητρώου. Με ένα αρχείο REG, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολύ χρόνο κατά την πραγματοποίηση των ίδιων αλλαγών του μητρώου σε πολλούς υπολογιστές. Απλά δημιουργήστε ένα αρχείο REG με τις αλλαγές που θέλετε να κάνετε και στη συνέχεια να τις εφαρμόσετε αμέσως σε πολλούς υπολογιστές.

Τρόπος προβολής, αλλαγής και δημιουργίας αρχείων REG

Τα αρχεία REG είναι αρχεία με βάση το κείμενο . Ανατρέχοντας στο παραπάνω παράδειγμα, μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα τους αριθμούς, τη διαδρομή και τα γράμματα που συνθέτουν το αρχείο REG. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ανοίξετε ένα αρχείο REG και να διαβάσετε τα πάντα σε αυτό, καθώς και να το επεξεργαστείτε, χρησιμοποιώντας μόνο έναν επεξεργαστή κειμένου.

Το Σημειωματάριο των Windows είναι ο επεξεργαστής κειμένου που περιλαμβάνεται στα Windows. Μπορείτε να προβάλετε ή να επεξεργαστείτε ένα αρχείο .REG χρησιμοποιώντας το Σημειωματάριο (Notepad) εάν κάνετε δεξί κλικ (ή πατήστε και κρατήστε πατημένο) το αρχείο REG και επιλέξτε Επεξεργασία .

Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Σημειωματάριο των Windows κάθε φορά που χρειάζεστε να προβάλετε ή να επεξεργαστείτε ένα αρχείο REG, αλλά υπάρχουν και άλλα εργαλεία επεξεργασίας κειμένου που είναι ευκολότερο να εργαστείτε εάν σχεδιάζετε να εργάζεστε πολύ με αυτά τα αρχεία. Μερικά από τα αγαπημένα μας παρατίθενται στη λίστα με τους καλύτερους συντάκτες δωρεάν κειμένου .

Δεδομένου ότι τα αρχεία REG δεν είναι απλά αρχεία κειμένου, το Σημειωματάριο (Notepad) ή ένας από αυτούς τους άλλους επεξεργαστές κειμένου, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ενός ολοκαίνουριου αρχείου REG από την αρχή.

Χρησιμοποιώντας το παράδειγμά μου από τα παραπάνω, το μόνο που έχετε να κάνετε για να δημιουργήσετε ένα αρχείο REG είναι να ανοίξετε τον αγαπημένο σας επεξεργαστή κειμένου και, στη συνέχεια, να πληκτρολογήσετε αυτές τις οδηγίες ακριβώς όπως αυτές έχουν γραφτεί. Στη συνέχεια, επιλέξτε "Όλα τα αρχεία (*. *)" Ως " Αποθήκευση ως τύπος " και αποθηκεύστε το αρχείο ως κάτι αξέχαστο, με την επέκταση .REG φυσικά, όπως το FakeBSOD.REG .

Σημείωση: Είναι πολύ εύκολο να περάσετε κατά λάθος την επιλογή " Αποθήκευση ως τύπος " κατά την αποθήκευση ενός αρχείου ως αρχείο REG. Εάν ξεχάσετε να το κάνετε αυτό και αποθηκεύσετε το αρχείο ως αρχείο TXT (ή οποιοδήποτε τύπο αρχείου εκτός REG), δεν θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για επεξεργασία μητρώου.

Ακριβώς όπως βλέπετε και στο παραπάνω παράδειγμα, όλα τα αρχεία REG πρέπει να ακολουθήσουν την ακόλουθη σύνταξη προκειμένου ο επεξεργαστής ληξιαρχείων να τους κατανοήσει:

Η Επεξεργασία Μητρώου των Windows έκδοση 5.00
[<Όνομα κέλυφος> \ <Όνομα κλειδιού> \ <Όνομα δευτερεύοντος κλειδιού>]
"Όνομα τιμής" = <Τύπος τιμής>: <Δεδομένα τιμής>

Σημαντικό: Παρόλο που ούτε τα περιεχόμενα ενός αρχείου REG ούτε τα κλειδιά στο μητρώο των Windows δεν είναι διάκριση πεζών-κεφαλαίων , μερικές είναι οι τιμές μητρώου, γι 'αυτό κρατήστε αυτό υπόψη όταν δημιουργείτε ή επεξεργάζεστε αρχεία REG.

Πώς να εισαγάγετε / συγχωνεύσετε / ανοίξετε τα αρχεία REG

Για να "ανοίξει" ένα αρχείο REG μπορεί να σημαίνει το άνοιγμα του για επεξεργασία ή το άνοιγμα του για να το εκτελέσει. Αν θέλετε να επεξεργαστείτε ένα αρχείο REG, ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος προβολής, αλλαγής και δημιουργίας αρχείων REG παραπάνω. Αν θέλετε να εκτελέσετε το αρχείο REG (πράγματι κάνετε ό , τι το αρχείο REG έχει γραφτεί να κάνετε), συνεχίστε να διαβάζετε ...

Εκτέλεση ενός αρχείου REG σημαίνει να το συγχωνεύσετε ή να το εισαγάγετε στο μητρώο των Windows. Μπορείτε κυριολεκτικά να συνδυάσετε τα περιεχόμενα του αρχείου .REG με τα άλλα κλειδιά μητρώου και τιμές που υπάρχουν ήδη. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το αρχείο REG για να προσθέσετε, να διαγράψετε και / ή να αλλάξετε ένα ή περισσότερα κλειδιά ή τιμές, η συγχώνευση / εισαγωγή είναι ο μόνος τρόπος να το κάνετε.

Σημαντικό: Πάντα να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας του μητρώου των Windows πριν συγχωνεύσετε το αρχείο REG που έχετε δημιουργήσει ή κατεβάσει μαζί του. Μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα εάν επαναφέρετε ένα προηγούμενο αντίγραφο ασφαλείας με αυτό το αρχείο REG, αλλά παρακαλώ μην ξεχάσετε αυτό το σημαντικό βήμα σε όλες τις άλλες περιπτώσεις.

Για να εκτελέσετε ένα αρχείο REG (δηλ. Συγχωνεύστε / εισαγάγετε το με το μητρώο των Windows), κάντε διπλό κλικ ή κάντε διπλό κλικ στο αρχείο. Αυτή η διαδικασία είναι ίδια ανεξάρτητα από τα περιεχόμενα του αρχείου REG - ένα αντίγραφο ασφαλείας που δημιουργήσατε προηγουμένως, την αποκατάσταση ενός ληξιαρχείου μητρώου, τη λήψη ενός "διορθωτή" για κάποιο πρόβλημα κ.λπ.

Σημείωση: Ανάλογα με τον τρόπο ρύθμισης του υπολογιστή σας, μπορεί να δείτε ένα μήνυμα ελέγχου λογαριασμού χρήστη που πρέπει να αποδεχτείτε για να εισαγάγετε το αρχείο REG.

Εάν είστε βέβαιοι ότι το αρχείο REG που έχετε επιλέξει είναι ασφαλές να το προσθέσετε στο μητρώο των Windows, στη συνέχεια κάντε κλικ ή επιλέξτε Ναι στην προτροπή που ακολουθεί, για να επιβεβαιώσετε ότι αυτό είναι που θέλετε να κάνετε.

Αυτό είναι! Ανάλογα με τις αλλαγές που έκανε το αρχείο REG στο μητρώο των Windows, ίσως χρειαστεί να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας .

Συμβουλή: Εάν χρειάζεστε πιο λεπτομερή βοήθεια από το γρήγορο περίγραμμα που έχω παραπάνω, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να επαναφέρετε το μητρώο στα Windows για πιο λεπτομερή τρόπο. Αυτό το κομμάτι επικεντρώνεται περισσότερο στη διαδικασία επαναφοράς από αντίγραφο ασφαλείας, αλλά στην πραγματικότητα είναι η ίδια διαδικασία με τη συγχώνευση ενός αρχείου REG.