Τρόπος εξαναγκασμού των Windows για επανεκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία

... και πώς να σταματήσετε ένα "βρόχο ασφαλούς λειτουργίας"

Υπάρχουν πολλές καταστάσεις που θα μπορούσαν να καταστήσουν εξαιρετικά δύσκολη την εκκίνηση των Windows σε ασφαλή λειτουργία . Αυτό είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό, διότι ο οποιοσδήποτε λόγος που έχετε για την ανάγκη πρόσβασης στην Ασφαλής Λειτουργία είναι ο ίδιος μάλλον πολύ απογοητευτικός!

Για παράδειγμα, στα Windows 10 και Windows 8 , αποκτάτε πρόσβαση από την ασφαλή λειτουργία από τις Ρυθμίσεις εκκίνησης (Startup Settings) , οι οποίες είναι διαθέσιμες από το μενού Advanced Startup Options (Επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους) . Δυστυχώς, οι Ρυθμίσεις εκκίνησης εμφανίζονται μόνο ως προαιρετική επιλογή στις Επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους αν έχετε πρόσβαση σε αυτήν από τα Windows. Με άλλα λόγια, τα Windows 10/8 πρέπει να λειτουργούν σωστά πριν μπορέσετε να εκκινήσετε σε ασφαλή λειτουργία, την οποία πρέπει πραγματικά να χρησιμοποιήσετε μόνο εάν τα Windows δεν λειτουργούν σωστά.

Είναι αλήθεια ότι οι προχωρημένες επιλογές εκκίνησης (και επομένως οι ρυθμίσεις εκκίνησης και η ασφαλής λειτουργία) εμφανίζονται αυτόματα κατά τη διάρκεια των προβλημάτων εκκίνησης των Windows, αλλά η έλλειψη εύκολης πρόσβασης εκτός των Windows είναι λίγο ανησυχητική.

Τα Windows 7 και τα Windows Vista έχουν κάποιες λιγότερο συνήθεις καταστάσεις που καθιστούν σχεδόν αδύνατη τη λήψη του Safe Mode, αλλά συμβαίνουν.

Ευτυχώς, υπάρχει ένας τρόπος για να αναγκάσετε τα Windows να ξεκινήσουν σε ασφαλή λειτουργία, εάν δεν μπορείτε να φτάσετε στις Ρυθμίσεις εκκίνησης στα Windows 10 και 8 ή στο μενού F8 ( Advanced Boot Options ) στα Windows 7 και Vista ή ακόμα και αν μπορείτε να " t πρόσβαση στα Windows καθόλου.

Δείτε πώς μπορώ να ξεκινήσω τα Windows σε ασφαλή λειτουργία; για τις παραδοσιακές μεθόδους πρόσβασης σε ασφαλή λειτουργία.

Σημείωση: Ένα είδος "αντιστροφής" αυτού του τέχνασμα λειτουργεί επίσης για να σταματήσει η εκκίνηση των Windows σε ασφαλή λειτουργία. Εάν τα Windows συνεχώς εκκινούν απευθείας σε ασφαλή λειτουργία και δεν μπορείτε να το σταματήσετε, ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω εγχειρίδιο και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες στην ενότητα Πώς να σταματήσετε ένα ασφαλές βρόχο λειτουργίας στο κάτω μέρος της σελίδας.

Χρόνος που απαιτείται: Η αναγκαστική επανεκκίνηση των Windows σε ασφαλή λειτουργία (ή η διακοπή της εκκίνησης σε ασφαλή λειτουργία) είναι μέτρια δύσκολη και πιθανόν να διαρκέσει μερικά λεπτά το πολύ.

Τρόπος εξαναγκασμού των Windows για επανεκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία

  1. Ανοίξτε τις επιλογές προχωρημένης εκκίνησης στα Windows 10 ή Windows 8 , υποθέτοντας ότι χρησιμοποιείτε ένα από αυτά τα λειτουργικά συστήματα . Δεδομένου ότι δεν μπορείτε να ξεκινήσετε σωστά τα Windows, χρησιμοποιήστε τη μέθοδο 4, 5 ή 6 που περιγράφεται σε αυτό το εγχειρίδιο.
    1. Με τα Windows 7 ή τα Windows Vista, ξεκινήστε τις επιλογές αποκατάστασης συστήματος χρησιμοποιώντας το μέσο εγκατάστασης ή ένα δίσκο επισκευής συστήματος. Δυστυχώς, αυτή η διαδικασία δεν λειτουργεί με τα Windows XP .
    2. Σημείωση: Εάν θέλετε να αναγκάσετε ή να σταματήσετε την ασφαλή λειτουργία από την εκκίνηση και μπορείτε πραγματικά να έχετε πρόσβαση στα Windows σωστά, δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε την παρακάτω διαδικασία. Δείτε το πολύ πιο εύκολο Πώς να ξεκινήσετε τα Windows σε ασφαλή λειτουργία Χρησιμοποιώντας τη διαδικασία διαμόρφωσης συστήματος .
  2. Ανοίξτε τη γραμμή εντολών .
    1. Προχωρημένες επιλογές εκκίνησης (Windows 10/8): Πατήστε ή κάντε κλικ στην εντολή Αντιμετώπιση προβλημάτων , κατόπιν στις επιλογές Για προχωρημένους και, τέλος, στη γραμμή εντολών .
    2. Επιλογές αποκατάστασης συστήματος (Windows 7 / Vista): Κάντε κλικ στη συντόμευση της γραμμής εντολών .
  3. Με την εντολή Command Prompt ανοιχτή, εκτελέστε τη σωστή εντολή bcdedit όπως φαίνεται παρακάτω με βάση την επιλογή Ασφαλής λειτουργία που θέλετε να ξεκινήσετε:
    1. Ασφαλής Λειτουργία: bcdedit / set {προεπιλογή} safebot minimal Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση: bcdedit / set {default} δίκτυο ασφαλούς εκκίνησης Ασφαλής Λειτουργία με Γραμμή εντολών: bcdedit / set {default} safeboot minimal bcdedit / set {default} safebootalternateshell για να πληκτρολογήσετε οποιαδήποτε εντολή θα επιλέξετε ακριβώς όπως φαίνεται και στη συνέχεια να την εκτελέσετε χρησιμοποιώντας το πλήκτρο Enter . Τα διαστήματα είναι πολύ σημαντικά! Τα παράθυρα {και} είναι αυτά που βρίσκονται πάνω από τα πλήκτρα [και] στο πληκτρολόγιό σας. Απαιτούνται δύο ξεχωριστές εντολές για να ξεκινήσει η Ασφαλής Λειτουργία με τη Γραμμή εντολών , οπότε φροντίστε να τις εκτελέσετε και οι δύο.
  1. Μια σωστά εκτελεσθείσα εντολή bcdedit θα πρέπει να επιστρέψει ένα μήνυμα "Η λειτουργία ολοκληρώθηκε με επιτυχία" .
    1. Εάν δείτε "Η παράμετρος είναι εσφαλμένη" ή "Η καθορισμένη εντολή set δεν είναι έγκυρη" ή "... δεν αναγνωρίζεται ως εσωτερική ή εξωτερική εντολή ..." ή ένα παρόμοιο μήνυμα, ελέγξτε ξανά το Βήμα 3 και βεβαιωθείτε ότι εκτελέσατε σωστά την εντολή.
  2. Κλείστε το παράθυρο "Γραμμή εντολών".
  3. Στα Windows 10 και 8, πιέστε ή κάντε κλικ στο Continue .
    1. Στα Windows 7 και Vista, κάντε κλικ στο κουμπί Επανεκκίνηση .
  4. Περιμένετε μέχρι να γίνει επανεκκίνηση του υπολογιστή ή της συσκευής σας.
  5. Μόλις ξεκινήσει η λειτουργία των Windows, συνδεθείτε όπως κάνετε κανονικά και χρησιμοποιήστε την ασφαλή λειτουργία, ωστόσο σχεδίαζατε.
    1. Σημαντικό: Τα Windows θα συνεχίσουν να ξεκινούν σε ασφαλή λειτουργία κάθε φορά που κάνετε επανεκκίνηση, εκτός αν ανατρέψετε αυτό που κάνατε στο Βήμα 3. Ο πιο εύκολος τρόπος για να γίνει αυτό δεν είναι η εκτέλεση περισσότερων εντολών, αλλά μέσω της Διαμόρφωσης Συστήματος. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος εκκίνησης των Windows σε ασφαλή λειτουργία Χρήση της ρύθμισης παραμέτρων συστήματος και ακολουθήστε τα βήματα 8 έως 11 σε αυτό το εγχειρίδιο.

Πώς να διακόψετε ένα βρόχο ασφαλούς λειτουργίας

Εάν τα Windows έχουν κολλήσει σε ένα είδος "ασφαλούς λειτουργίας", αποτρέποντάς σας να ξεκινήσετε ξανά κανονική λειτουργία και δοκιμάσατε τις οδηγίες που έδωσα στο Σημαντικό call-out από το βήμα 8 παραπάνω αλλά δεν είχατε πετύχει, δοκιμάστε Αυτό:

  1. Ξεκινήστε τη γραμμή εντολών εκτός Windows, τη διαδικασία που περιγράφεται στα Βήματα 1 και 2 παραπάνω.
  2. Μόλις ανοίξει η γραμμή εντολών, εκτελέστε αυτήν την εντολή: bcdedit / deletevalue {default} safeboot
  3. Εάν υποτεθεί ότι εκτελέστηκε με επιτυχία (βλ. Βήμα 4 παραπάνω), κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας και, στη συνέχεια, τα Windows πρέπει να ξεκινήσουν κανονικά.