Ξεκλειδωμένο iPhone 4 Συχνές Ερωτήσεις

Τον Ιούνιο του 2011, η Apple ξεκίνησε να πουλάει ένα iPhone 4 που ξεκλειδώθηκε στις ΗΠΑ. Την εποχή εκείνη, τα περισσότερα τηλέφωνα, συμπεριλαμβανομένων των iPhones, πωλούνταν με κλειδαριά SIM , το λογισμικό που συνδέει το τηλέφωνο με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που την αγοράζετε . Τα ξεκλείδωτα τηλέφωνα δεν διαθέτουν αυτή την κλειδαριά SIM, που σημαίνει ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε οποιοδήποτε συμβατό τηλεφωνικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, εφόσον έχετε ένα σχέδιο υπηρεσίας με την εταιρεία. Ακολουθούν οι απαντήσεις στις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις σχετικά με το ξεκλείδωτο iPhone.

Πού μπορώ να αγοράσω ένα ξεκλειδωμένο iPhone 4;
Η Apple διέκοψε την πώληση του iPhone 4 το Σεπτέμβριο του 2013. Ωστόσο, τα μοντέλα που έχουν υποστεί ανακατασκευή και χρήση είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο.

Το ξεκλειδωμένο iPhone περιλαμβάνει μια κάρτα SIM;
Όχι. Θα χρειαστεί να προμηθευτείτε την κάρτα SIM , την οποία λαμβάνετε από τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας.

Ποιο είναι το μέγεθος του iPhone 4 SIM;
Το iPhone χρησιμοποιεί τη μορφή microSIM, επομένως ζητήστε το μέγεθος από τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το τηλέφωνο με περισσότερους από έναν μεταφορέα ταυτόχρονα;
Ναί. Εφόσον διαθέτετε ενεργή κάρτα SIM από αμφότερους τους μεταφορείς και αλλάζετε τις κάρτες SIM όταν θέλετε να αλλάξετε μεταφορείς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλές εταιρείες τηλεφωνίας.

Θα το microSIM Από το iPad 3G Work με αυτό το τηλέφωνο;
Όχι, σύμφωνα με την Apple. Αν και οι δύο είναι microSIM, η εταιρεία λέει ότι η SIM από το iPad δεν λειτουργεί στο iPhone 4.

Συμβατότητα δικτύου
Το ξεκλειδωμένο iPhone 4 είναι τηλέφωνο GSM, οπότε είναι συμβατό μόνο με δίκτυα GSM και UMTS / HSDPA / HSUPA. Το ξεκλειδωμένο iPhone 4 δεν είναι συμβατό με τα δίκτυα CDMA.

Χρήση στις ΗΠΑ
Στις ΗΠΑ, ένα ξεκλειδωμένο GSM iPhone 4 λειτουργεί σε δύο δίκτυα κινητής τηλεφωνίας: AT & T και T-Mobile . Δεν λειτουργεί σε Verizon ή Sprint, δεδομένου ότι αυτές οι εταιρείες χρησιμοποιούν δίκτυα CDMA. Παρόλο που όλες οι βασικές λειτουργίες iPhone είναι διαθέσιμες στους χρήστες ξεκλειδωμένων iPhones όταν χρησιμοποιείτε το AT & T, αυτό δεν συμβαίνει όταν χρησιμοποιείτε το T-Mobile.

Επειδή η T-Mobile χρησιμοποιεί διαφορετικές συχνότητες GSM για το δίκτυό της υψηλής ταχύτητας 3G από την AT & T, το iPhone 4 μπορεί να έχει πρόσβαση μόνο στο πιο αργό δίκτυο EDGE όταν είναι συνδεδεμένο με την T-Mobile. Ορισμένες άλλες λειτουργίες που σχετίζονται με το δίκτυο, όπως το Visual Voicemail , δεν λειτουργούν επίσης στο T-Mobile.

Χρήση εκτός των ΗΠΑ
Αυτά τα τηλέφωνα πωλήθηκαν μόνο σε αγοραστές στις ΗΠΑ. Αν μετακινήσετε στο εξωτερικό και μπορείτε να αγοράσετε μια συμβατή κάρτα SIM στη χώρα προορισμού σας, το iPhone λειτουργεί. Βρείτε έναν τοπικό φορέα με ένα συμβατό δίκτυο και ακολουθήστε τη διαδικασία ενεργοποίησης.

Ενεργοποίηση ενός ξεκλειδωμένου iPhone 4
Για να ενεργοποιήσετε ένα ξεκλείδωτο iPhone, πρέπει πρώτα να έχετε λειτουργικό microSIM από έναν συμβατό πάροχο κινητού τηλεφώνου. Εισαγάγετε το microSIM και, στη συνέχεια, συνδέστε το τηλέφωνο σε έναν υπολογιστή με iTunes για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία ενεργοποίησης.

Διάρκεια συμβάσεων
Επειδή αυτά τα τηλέφωνα είναι ξεκλείδωτη και δεν συνδέονται με κανένα κινητό τηλέφωνο, δεν υπάρχει σταθερό μήκος σύμβασης. Ως αποτέλεσμα, είστε σε θέση να πληρώνετε μήνα σε μήνα με οποιαδήποτε συμβατή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε.

Τώρα που ξεκλειδωμένα iPhones είναι προς πώληση, θα AT & T ξεκλειδώσετε το υπάρχον iPhone μου;
Εάν είστε ήδη κάτοχος iPhone 4 χρησιμοποιώντας AT & T στις ΗΠΑ, ίσως να αναρωτηθείτε αν μπορείτε τώρα να ξεκλειδώσετε το iPhone σας. Επί του παρόντος, φαίνεται ότι η AT & T δεν θα ξεκλειδώσει ένα iPhone 4 που θα αγοράσει μέσω αυτών, ακόμη και αν δεν έχουν συμβληθεί.

Είναι αυτά τα τηλέφωνα jailbroken;
Όχι. Ενώ το jailbreaking και το ξεκλείδωμα πηγαίνουν συχνά χέρι-χέρι, στην περίπτωση αυτή, τα τηλέφωνα απασφαλίζονται μόνο. Ως αποτέλεσμα, ενώ μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε οποιονδήποτε συμβατό μεταφορέα επιλέγετε, εξακολουθείτε να είστε υποχρεωμένοι να χρησιμοποιείτε το App Store και άλλα επίσημα συστήματα της Apple για λογισμικό. Δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε τις δικές σας εφαρμογές, όπως αυτές της Cydia , χωρίς να χτυπάτε αυτά τα τηλέφωνα με jailbreaking. Η Apple σας συστήνει να μην jailbreak το iPhone σας.