Εισαγωγή φωτογραφικών μηχανών Pentax

Παρά τη συγχώνευσή της με την Hoya Corporation του Τόκιο, την Ιαπωνία το 2008, η Pentax παραμένει ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών στον κόσμο. Οι κάμερες Pentax είναι από καιρό μεταξύ των ηγετών τόσο σε κινηματογραφικά και ψηφιακά μοντέλα SLR όσο και σε φακούς υψηλής τεχνολογίας. Η Pentax κατασκευάζει επίσης ορισμένα μοντέλα σημείων και πυροβολισμών , τα οποία καθοδηγούνται από τη σειρά φωτογραφικών μηχανών Optio. Σύμφωνα με την έκθεση της Techno Systems Research, η Panasonic κατέλαβε τον 11ο παγκόσμιο αριθμό μονάδων που κατασκευάστηκε το 2007 με περίπου 3,15 εκατομμύρια κάμερες. Το μερίδιο αγοράς της Pentax ήταν 2,4%.

Ιστορικό του Pentax

Το Pentax ιδρύθηκε σε προάστιο του Τόκιο το 1919, αποκαλούμενο Asahi Kogaku Goshi Kausha. Δύο δεκαετίες αργότερα, η εταιρεία έγινε Ashai Optical και κατά την περίοδο πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο κατασκευάζει κάμερες και φακούς. Κατά τη διάρκεια του πολέμου, ο Ashai κατασκευάζει οπτικά όργανα για την πολεμική προσπάθεια της Ιαπωνίας.

Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η εταιρεία διαλύθηκε για λίγα χρόνια, πριν επιστρέψει το 1948, όταν άρχισε να κατασκευάζει κιάλια, φακούς και κάμερες ξανά. Το 1952, η Asahi κυκλοφόρησε την κάμερα Asahiflex, η οποία ήταν η πρώτη φωτογραφική μηχανή SLR 35 mm που δημιουργήθηκε από ιαπωνικό κατασκευαστή.

Η Honeywell άρχισε να εισάγει φωτογραφικά προϊόντα Asahi στη δεκαετία του 1950, καλώντας τα προϊόντα "Honeywell Pentax". Τελικά, το εμπορικό σήμα Pentax εμφανίστηκε σε όλα τα προϊόντα της εταιρείας παγκοσμίως. Ολόκληρη η εταιρεία Asahi μετονομάστηκε σε Pentax το 2002. Η Pentax και η Samsung ξεκίνησαν να συνεργάζονται για ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές SLR και σχετικά προϊόντα το 2005.

Hoya είναι μια εταιρεία που κατασκευάζει φωτογραφικά φίλτρα, λέιζερ, φακούς επαφής και αντικείμενα τέχνης. Η Hoya ιδρύθηκε το 1941, ξεκινώντας ως παραγωγός οπτικών ειδών γυαλιού και ως κατασκευαστής κρυσταλλικών προϊόντων. Όταν οι δύο εταιρείες συγχωνεύθηκαν, η Pentax διατηρούσε το εμπορικό της σήμα. Η Pentax Imaging είναι το Αμερικανικό τμήμα φωτογραφίας της εταιρείας και παραμένει στην έδρα της στο Golden, Colo.

Οι σημερινές προσφορές Pentax και Optio

Το Pentax ήταν πάντα γνωστό για τις φωτογραφικές μηχανές του. Για παράδειγμα, το Pentax K1000 είναι μία από τις πιο γνωστές κινηματογραφικές φωτογραφικές μηχανές παγκοσμίως, καθώς κατασκευάστηκε από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 μέχρι το 2000. Σήμερα, το Pentax προσφέρει ένα μείγμα DSLR και συμπαγών μοντέλων για αρχάριους.