Το App Tamer σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε τη χρήση της CPU σε μια βάση ανά εφαρμογή

Μην αφήνετε τις εφαρμογές στο παρασκήνιο να φτιάχνετε το Mac σας με τις επιδόσεις του

Το App Tamer από το λογισμικό του St. Clair Software μπορεί να πάρει τον έλεγχο μιας απροσδόκητης εφαρμογής, η οποία χρησιμοποιεί τη χρήση της CPU και την σταματά στα ίχνη της. Σε αντίθεση με το App Nap της Apple, το οποίο θέτει μια εφαρμογή σε ύπνο όταν το ενεργό παράθυρό της καλύπτεται από ένα ή περισσότερα παράθυρα, το App Tamer μπορεί να λειτουργήσει για τον έλεγχο τόσο των ενεργών εφαρμογών στο προσκήνιο όσο και των εφαρμογών που λειτουργούν στο παρασκήνιο, όπως Spotlight ή Time Machine .

Pro

Ενάντιος

Το App Tamer είναι ένα εύχρηστο βοηθητικό πρόγραμμα που σας βοηθά να ελέγχετε τον τρόπο με τον οποίο ο υπολογιστής Mac χρησιμοποιεί τους πόρους του CPU και τις εκχωρεί στις διάφορες εφαρμογές και υπηρεσίες που εκτελούνται. Παρόλο που το App Tamer είναι μια πολύ εύκολη εφαρμογή, είναι από τη φύση του μια εφαρμογή για προχωρημένους χρήστες Mac, οι οποίοι έχουν καλή κατανόηση του τρόπου με τον οποίο αλληλεπιδρούν οι εφαρμογές με τους πόρους επεξεργασίας και πώς επηρεάζουν άλλες μεταβλητές, όπως το χρόνο λειτουργίας της μπαταρίας.

Εγκατάσταση εφαρμογής Tamer

Η εγκατάσταση είναι απλή, με μόνο μία μικρή λεπτομέρεια που πρέπει να γνωρίζετε. Η εγκατάσταση του App Tamer περιλαμβάνει μεταφορά του στο φάκελο / Applications και απλώς εκκίνηση της εφαρμογής. Την πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε το App Tamer, θα εγκαταστήσει μια εφαρμογή βοήθειας φόντου που χρησιμοποιεί για την παρακολούθηση της χρήσης του επεξεργαστή. Εκτός από την εγκατάσταση βοηθού, η οποία απαιτεί μόνο τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή, η εγκατάσταση του App Tamer είναι τόσο εύκολη όσο γίνεται.

Κατάργηση εγκατάστασης εφαρμογής Tamer

Εάν αποφασίσετε ότι το App Tamer δεν είναι για εσάς, μπορείτε να απεγκαταστήσετε την εφαρμογή απλά κλείνοντας το App Tamer και, στη συνέχεια, σύροντας την εφαρμογή στον κάδο απορριμμάτων. Για μια πλήρη κατάργηση εγκατάστασης, μπορείτε επίσης να διαγράψετε το βοηθητικό εργαλείο που βρίσκεται στη διεύθυνση: /Library/PrivilegedHelperTools/com.stclairsoft.AppTamerAgent.

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Tamer

Το App Tamer κάνει το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας του στο παρασκήνιο και παρουσιάζεται μόνο στο χρήστη ως στοιχείο γραμμής μενού . Μέσω της γραμμής μενού, το App Tamer παρέχει γραφήματα που δείχνουν τη συνολική χρήση της CPU, τη χρήση της CPU ανά εφαρμογή και τη χρήση της CPU από το Tamper App. Ακριβώς κάτω από το γράφημα, το παράθυρο App Tamer εμφανίζει μια λίστα με όλες τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες που εκτελούνται αυτήν τη στιγμή. μια πρόσθετη ενότητα εμφανίζει τις εφαρμογές που το App Tamer διαχειρίζεται ενεργά.

Διαχείριση εφαρμογών

Η πρώτη εργασία του App Tamer είναι να διαχειριστεί πώς μια εφαρμογή χρησιμοποιεί τους πόρους της CPU του Mac. Μία από τις απλούστερες χρήσεις του App Tamer είναι να παρέμβει όταν μια εφαρμογή είναι εκτός ελέγχου και χρησιμοποιεί υπερβολικούς πόρους. Αυτό συνήθως μπορεί να παρατηρηθεί καθώς ο υπολογιστής σας Mac υποχωρεί όταν προσπαθεί να δουλέψει με άλλες εφαρμογές ή ακούτε τους ανεμιστήρες των Mac να γυρίζουν καθώς η εσωτερική θερμοκρασία αυξάνεται από την υπερβολική χρήση της CPU.

Όταν συμβεί αυτό, μπορείτε απλά να κάνετε κλικ στο στοιχείο της γραμμής μενού του App Tamer και να κάνετε μια γρήγορη ματιά στη λίστα Running Process για να δείτε ποιο στοιχείο είναι η χρήση της CPU. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο όνομα της εφαρμογής και επιλέξτε Force Quit από το αναδυόμενο μενού ή για μια προσέγγιση που είναι λίγο πιο λεπτή, μπορείτε να αντιστοιχίσετε την εφαρμογή που θα διαχειρίζεται το App Tamer.

Κάθε εφαρμογή στο παράθυρο Tamper App περιλαμβάνει ένα μικρό τετράγωνο δίπλα στο όνομά της. Κάνοντας κλικ στο τετράγωνο, μπορείτε να ρυθμίσετε τον τρόπο με τον οποίο η εφαρμογή Tamper θα διαχειρίζεται την εφαρμογή. Μπορείτε να επιλέξετε να έχετε το App Tamer να σταματήσει τελείως την εφαρμογή όποτε δεν είναι η πρώτη πιο μεγάλη εφαρμογή ή μπορείτε να επιβραδύνετε την εφαρμογή, περιορίζοντάς την σε ένα ποσοστό της διαθέσιμης ώρας CPU.

Το App Tamer έρχεται προεπιλεγμένο για να διαχειριστεί μερικές δημοφιλείς εφαρμογές, όπως το Safari , το Mail , το Google Chrome, το Firefox, το Spotlight, το Time Machine, το Photoshop, το iTunes και το Word.

Ως επί το πλείστον, οι προεπιλεγμένες εφαρμογές έχουν τις ρυθμίσεις διαχείρισης του App Tamer πολύ καλά ρυθμισμένες. Για παράδειγμα, το Word έχει οριστεί να σταματήσει τελείως εάν το παράθυρο του Word δεν είναι το μπροστινό περισσότερο παράθυρο. Αυτό έχει νόημα, καθώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχουμε το Word αρπάζοντας τους πόρους όταν δεν έχει πολλά να κάνει.

Το Mail και το Safari, από την άλλη πλευρά, πρόκειται να επιβραδυνθούν όταν βρίσκονται στο παρασκήνιο. Δεν είναι κακή ιδέα, αφού επιτρέπει και στις δύο εφαρμογές να συνεχίσουν να εργάζονται για τη λήψη μηνυμάτων ή την ενημέρωση μιας ιστοσελίδας, αλλά δεν επιτρέπουν κάποια διαφήμιση εκτός ελέγχου στο Safari για να αποστραγγίσει τη μπαταρία του Mac.

Τελικές σκέψεις

Το App Tamer είναι εύκολο στη χρήση και μπορεί να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την επέκταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας ή για τη διατήρηση της λειτουργίας του Mac σας σε δροσερές καλοκαιρινές μέρες.

Έχει τις ιδιορρυθμίες της, μερικές όχι της δικής της κατασκευής. Για παράδειγμα, ανέφερα το πρόβλημα με μπάλες παραλίας. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν μια εφαρμογή που εκτελείται, όπως το πρόγραμμα περιήγησης, διακόπτεται ή έχει περιορισμένη χρήση CPU. Καθώς μετακινείτε το δείκτη σας στο Mac σας, όταν μετακινείτε το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης, ο δρομέας πιθανότατα θα αλλάξει την περιστρεφόμενη μπάλα της παραλίας.

Μια ενόχληση στην καλύτερη περίπτωση, εάν θυμηθείτε ότι ρυθμίσατε το App Tamer για τη διαχείριση της εφαρμογής, αλλά μπορεί επίσης να είναι μια στιγμή πανικού αν ξεχάσετε ότι ορίσατε το App Tamer για να απενεργοποιήσετε ένα παράθυρο φόντου.

Δεν είναι λάθος του App Tamer. είναι απλώς μια διαμάχη για το πώς λειτουργεί το Mac. Παρ 'όλα αυτά, μπορεί να είναι λίγο έκπληξη.

Το App Tamer κάνει ακριβώς αυτό που ο προγραμματιστής λέει ότι μπορεί να κάνει: να διαχειριστεί τη χρήση της CPU ενός Mac σε επίπεδο εφαρμογής ή υπηρεσίας, κάτι που δεν μπορείτε εύκολα να το κάνετε μόνοι σας. Η διασύνδεσή του είναι καλά σχεδιασμένη και διαισθητική στη χρήση. Μου αρέσουν τα γραφικά που τρέχουν καθώς και το ποσοστό χρήσης της CPU που αναγράφεται για κάθε τρέχουσα διαδικασία.

Για τους προχωρημένους χρήστες Mac που θέλουν να ελέγχουν την απόδοση των Mac τους σε μια βάση ανά εφαρμογή και που τους αρέσει πραγματικά να παίρνουν ενεργό ρόλο στον τρόπο λειτουργίας του Mac, το App Tamer μπορεί να είναι μια καλή επιλογή.

Το App Tamer είναι 14,95 δολάρια. Ένα demo είναι διαθέσιμο.

Δείτε άλλες επιλογές λογισμικού από τις επιλογές Λογισμικού Mac του Tom .