Πώς να χρησιμοποιήσετε το Force Quit για να τερματίσετε μια εφαρμογή Mac

Πάρτε τον έλεγχο μιας εφαρμογής που δεν ανταποκρίνεται

Συμβαίνει στο καλύτερο από αυτά. μια εφαρμογή απλώς σταματά να ανταποκρίνεται στην είσοδο. Ενδέχεται να μην έχετε πρόσβαση στα μενού της εφαρμογής ή η εφαρμογή φαίνεται απλά κατεψυγμένη. Μερικές φορές θα δείτε ακόμη και το SPOD (Spinning Pinwheel of Death) , μια ένδειξη ότι η εφαρμογή έχει παγώσει ή τουλάχιστον έκλεισε περιμένοντας κάτι να συμβεί.

Όταν όλα τα άλλα αποτύχουν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Force Quit για να τερματίσετε μια εφαρμογή αδίστακτων και να επιστρέψετε τον έλεγχο στο Mac σας.

Τρόπος εξαναγκασμένης λήξης μιας εφαρμογής

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εξαναγκαστεί η έξοδος μιας εφαρμογής. Θα αναφέρουμε μόνο τις δύο ευκολότερες μεθόδους εδώ, γιατί το ένα ή το άλλο σχεδόν θα λειτουργήσει πάντα.

Δύναμη λήξης από την αποβάθρα

Κάθε εικονίδιο Dock έχει τη δυνατότητα να εμφανίζει μενού με τα συμφραζόμενα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε ή να αποκτήσετε πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή ή τα αρχεία που αντιπροσωπεύει το εικονίδιο. Μπορείτε να προβάλετε μενού με τα συμφραζόμενα κάνοντας δεξί κλικ σε ένα εικονίδιο Dock .

Όταν μια εφαρμογή έχει σταματήσει να ανταποκρίνεται στις εισόδους του χρήστη, η επιλογή Force Quit θα είναι διαθέσιμη στο μενού context του εικονιδίου Dock. Απλά κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής στο Dock και επιλέξτε Force Quit από το αναδυόμενο μενού.

Έξοδος από το μενού Apple

Το μενού Apple έχει επίσης μια επιλογή Force Quit. Σε αντίθεση με τη μέθοδο Dock, η επιλογή Force Quit που είναι διαθέσιμη από το μενού της Apple ανοίγει ένα παράθυρο που εμφανίζει όλες τις εφαρμογές χρήστη που εκτελούνται. Λέμε "εφαρμογές χρηστών" επειδή δεν θα δείτε εφαρμογές φόντου που το σύστημα τρέχει από μόνο του σε αυτή τη λίστα.

Δύναται να τερματίσετε μια εφαρμογή χρησιμοποιώντας το μενού της Apple:

  1. Επιλέξτε Force Quit από το μενού της Apple.
  2. Κάντε κλικ για να επιλέξετε την εφαρμογή στην οποία θέλετε να τερματίσετε την έξοδο από τη λίστα εφαρμογών που εκτελούνται.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Force Quit .
  4. Θα ερωτηθείτε εάν θέλετε πραγματικά να κάνετε Force Quit της εφαρμογής. Κάντε κλικ στο κουμπί Force Quit .

Αυτό θα πρέπει να σταματήσει να τρέχει και να κλείνει η επιλεγμένη εφαρμογή.

Δημοσιεύθηκε: 9/9/2010

Ενημερώθηκε: 4/17/2015