Πώς να επιλέξετε ένα UPS (Battery Backup) για το Mac ή τον υπολογιστή σας

Ο υπολογισμός του χρόνου εκτέλεσης είναι ένα βασικό βήμα στη συλλογή ενός αδιάλειπτου τροφοδοτικού

Η επιλογή ενός UPS (Αδιάλειπτης τροφοδοσίας ρεύματος) ή η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας μπαταριών για τον υπολογιστή σας δεν θα πρέπει να είναι περίπλοκη εργασία. Αλλά φαίνεται ότι οι απλές εργασίες είναι σπάνια απλές και η επιλογή του τέλειου UPS που ταιριάζει με το Mac ή το PC μπορεί να είναι πιο δύσκολη από ό, τι θα περίμενε κανείς. Θα σας βοηθήσουμε να ταξινομήσετε τα πράγματα.

Ένα UPS είναι μια σημαντική πτυχή του ασφαλούς υπολογισμού. Ακριβώς όπως τα αντίγραφα ασφαλείας προστατεύουν τις πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στον υπολογιστή σας , το UPS προστατεύει το υλικό του υπολογιστή από συμβάντα, όπως διακοπή ρεύματος και υπέρταση, που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά. Ένα UPS μπορεί επίσης να επιτρέψει στον υπολογιστή σας να συνεχίσει να λειτουργεί, ακόμα και όταν η ισχύς σβήσει.

Σε αυτόν τον οδηγό θα δούμε πώς μπορείτε να επιλέξετε το σωστό μέγεθος UPS για το Mac ή τον υπολογιστή σας ή για όλα τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα που θέλετε να προστατεύσετε με ένα σύστημα εφεδρικής μπαταρίας.

Πριν συνεχίσουμε, μια λέξη για το είδος των συσκευών που πρέπει να λάβετε υπόψη για χρήση με ένα UPS. Σε γενικές γραμμές, οι συσκευές UPS για τις οποίες μιλάμε είναι σχεδιασμένες για ηλεκτρονικές συσκευές με μόνο μικρούς μη επαγωγικούς κινητήρες. Αυτό σημαίνει ότι συσκευές όπως οι υπολογιστές , τα στερεοφωνικά κανάλια , οι τηλεοράσεις και τα περισσότερα ηλεκτρονικά περιφερειακά είναι όλοι υποψήφιοι για να συνδεθούν με ένα UPS. Οι συσκευές με μεγάλους επαγωγικούς κινητήρες απαιτούν εξειδικευμένες συσκευές UPS και διαφορετικές μεθόδους μεγέθυνσης από αυτές που περιγράφονται σε αυτό το άρθρο. Εάν δεν είστε σίγουροι εάν η συσκευή σας πρέπει να συνδεθεί με ένα UPS, επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή του UPS.

Τι μπορεί να κάνει ένα UPS για εσάς;

Ένα UPS για τον εξοπλισμό του υπολογιστή σας παρέχει δύο βασικές υπηρεσίες. Μπορεί να ρυθμίσει την τάση εναλλασσόμενου ρεύματος, εξαλείφοντας ή τουλάχιστον μειώνοντας σημαντικά τις υπερτάσεις και το θόρυβο που μπορούν να διαταράξουν ή να βλάψουν το σύστημα του υπολογιστή σας. Ένα UPS είναι επίσης σε θέση να παρέχει το σύστημα του υπολογιστή σας με προσωρινή ισχύ όταν η ηλεκτρική υπηρεσία στο σπίτι ή το γραφείο σας σβήνει.

Προκειμένου ένα UPS να εκτελέσει τη δουλειά του, πρέπει να έχει το κατάλληλο μέγεθος ώστε να παρέχει επαρκή ισχύ στις συσκευές που έχετε συνδέσει. Η ταξινόμηση μεγέθους περιλαμβάνει την ελάχιστη ποσότητα ενέργειας που απαιτείται για τη λειτουργία των συσκευών σας, καθώς και το χρονικό διάστημα που θέλετε να έχετε την μπαταρία UPS να παρέχει εφεδρική ισχύ.

Προκειμένου να διαστασιολογήσετε ένα UPS, πρέπει να γνωρίζετε την ποσότητα ισχύος που χρησιμοποιείται από όλες τις συνδεδεμένες συσκευές καθώς και το χρονικό διάστημα που θα θέλατε να μπορεί η UPS να παρέχει ισχύ στις συσκευές σε περίπτωση διακοπής ρεύματος . Όσο περισσότερες συσκευές είναι συνδεδεμένες και όσο περισσότερο θέλετε να είναι σε θέση να λειτουργούν σε διακοπή ρεύματος, τόσο μεγαλύτερο είναι το UPS που χρειάζεστε.

Ισχύς συσκευής

Η ταξινόμηση ενός UPS για χρήση με τη ρύθμιση του υπολογιστή σας μπορεί να είναι λίγο εκφοβιστική, ειδικά εάν έχετε ελέγξει τους ιστοτόπους των κατασκευαστών UPS. Πολλοί παρέχουν διάφορα εργαλεία, πίνακες και φύλλα εργασίας για να σας βοηθήσουν να επιλέξετε τη μονάδα κατάλληλου μεγέθους για τον υπολογιστή σας. Αν και είναι φοβερό ότι προσπαθούν να σας βοηθήσουν να σας ταιριάξουν με τη σωστή μονάδα, τείνουν να παραβλέπουν και να υπερπροσδιορίζουν τη διαδικασία.

Μία από τις σημαντικές τιμές που πρέπει να γνωρίζετε είναι η ποσότητα ισχύος που θα χρειαστεί να παρέχει το σύστημα UPS. Η ισχύς είναι ένα μέτρο ή ισχύς και ορίζεται ως ένα joule ανά δευτερόλεπτο. Πρόκειται για μια μονάδα μέτρησης SI (Système International) που μπορεί να εφαρμοστεί για τη μέτρηση της ισχύος. Δεδομένου ότι εργαζόμαστε αυστηρά με την ηλεκτρική ενέργεια, μπορούμε να βελτιώσουμε την έννοια της ισχύος ως μέτρο ηλεκτρικής ισχύος ίσο με την τάση (V) πολλαπλασιασμένη με το ρεύμα (I) σε ένα κύκλωμα (W = V x I). Το κύκλωμα στην περίπτωσή μας είναι οι συσκευές που συνδέετε στο UPS: τον υπολογιστή, την οθόνη και τα περιφερειακά.

Σχεδόν όλες οι ηλεκτρικές συσκευές θα έχουν τάση, αμπέρ και / ή ισχύ που αναφέρονται σε μια ετικέτα που είναι προσαρτημένη σε αυτά. Για να βρείτε το σύνολο, μπορείτε απλά να προσθέσετε μαζί την τιμή ισχύος που αναφέρεται για κάθε συσκευή. (Εάν δεν αναφέρεται καμία ισχύς, πολλαπλασιάστε την τάση x την ένταση.) Αυτό θα παράγει μια τιμή που θα πρέπει να είναι η μέγιστη ισχύς που όλες οι συσκευές είναι πιθανόν να παράγουν. Το πρόβλημα με τη χρήση αυτού του αριθμού είναι ότι δεν υποδεικνύει την πραγματική ισχύ που χρησιμοποιείται συνηθισμένα από το σύστημα του υπολογιστή σας. Αντίθετα, είναι η υψηλότερη τιμή που πιθανότατα θα δείτε, όπως όταν τα πάντα ενεργοποιηθούν για πρώτη φορά ή αν έχετε πληρώσει τον υπολογιστή σας με όλα τα διαθέσιμα πρόσθετα και εκτελώντας πολύπλοκες εργασίες που χρειάζονται τη μεγαλύτερη ποσότητα ενέργειας.

Εάν έχετε πρόσβαση σε ένα φορητό wattmeter, όπως το δημοφιλές μετρητή Kill a Watt, μπορείτε απλά να συνδέσετε τον υπολογιστή και τα περιφερειακά σας και να μετρήσετε άμεσα τη χρησιμοποιούμενη ισχύ.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε την τιμή της μέγιστης ισχύος είτε την τιμή μέσης ισχύος που συγκεντρώσατε χρησιμοποιώντας ένα wattmeter. Καθένα έχει τα πλεονεκτήματά του. Η μέγιστη τιμή ισχύος θα διασφαλίσει ότι ένα επιλεγμένο UPS θα μπορεί να τροφοδοτεί τον υπολογιστή και τα περιφερειακά σας χωρίς καμία ανησυχία και δεδομένου ότι ο υπολογιστής σας δεν είναι πιθανό να τρέχει σε μέγιστη ισχύ όταν χρειάζεται το UPS, η επιπλέον αχρησιμοποίητη ισχύς που χρησιμοποιείται από το UPS για να επιτρέψει στον υπολογιστή σας να λειτουργήσει λίγο περισσότερο από την μπαταρία.

Η χρήση της τιμής μέσης ισχύος σας επιτρέπει να επιλέξετε ένα UPS που έχει μεγαλύτερη ακρίβεια για τις ανάγκες σας, βοηθώντας έτσι να κρατήσετε το κόστος ελαφρώς χαμηλότερο από ότι χρησιμοποιείτε την τιμή μέγιστης ισχύος.

Βαθμολογία VA

Τώρα που γνωρίζετε τη βαθμολογία ισχύος του υπολογιστή και των περιφερειακών σας, ίσως νομίζετε ότι θα μπορούσατε να προχωρήσετε και να επιλέξετε ένα UPS. Εάν έχετε ήδη εξετάσει συσκευές UPS, πιθανότατα έχετε παρατηρήσει ότι οι κατασκευαστές UPS δεν χρησιμοποιούν ισχύ (τουλάχιστον όχι άμεσα) για το μέγεθος των προσφορών τους UPS. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιούν μια βαθμολογία VA (Volt-Ampere).

Η βαθμολογία VA είναι ένα μέτρο της φαινόμενης ισχύος σε ένα κύκλωμα AC (εναλλασσόμενου ρεύματος). Δεδομένου ότι ο υπολογιστής και τα περιφερειακά σας χρησιμοποιούν το AC για να τα λειτουργούν, η βαθμολογία VA είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος μέτρησης της πραγματικής κατανάλωσης ενέργειας.

Ευτυχώς, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια αρκετά απλή εξίσωση που θα επιστρέψει έναν αρκετά καλό κανόνα μετατροπής από wattage σε VA:

VA = ισχύ x 1.6

Για παράδειγμα, αν το σύστημα υπολογιστή σας και τα περιφερειακά είχαν συνολική ισχύ 800, τότε η ελάχιστη βαθμολογία VA που θα αναζητούσατε σε ένα UPS θα είναι 1.280 (800 βατ πολλαπλασιασμένη με 1.6). Θα το στρογγυλοποιήσατε μέχρι την επόμενη στάνταρ διαθέσιμη βαθμολογία UPS VA, πιθανότατα 1.500 VA.

Η ελάχιστη βαθμολογία VA σημαίνει μόνο ότι το UPS είναι σε θέση να παρέχει την απαιτούμενη ισχύ στο σύστημα του υπολογιστή σας. δεν υποδεικνύει το χρόνο εκτέλεσης ή το χρονικό διάστημα κατά το οποίο το UPS θα μπορεί να τροφοδοτήσει το σύστημά σας σε διακοπή ρεύματος.

UPS Runtime

Μέχρι στιγμής, έχετε καταλάβει πόση δύναμη σε wattage χρησιμοποιεί το σύστημα του υπολογιστή σας. Έχετε επίσης μετατρέψει τη μέτρηση της ισχύος για να βρείτε την ελάχιστη βαθμολογία VA που απαιτείται για ένα UPS για να εκτελέσετε το σύστημα του υπολογιστή σας. Τώρα είναι καιρός να διακρίνετε το ποσό χρόνου εκτέλεσης του UPS που θα χρειαστείτε.

Όταν μιλάμε για χρόνο εκτέλεσης UPS, ανησυχούμε για το πόσο καιρό η μονάδα UPS θα μπορεί να τροφοδοτεί το σύστημα του υπολογιστή σας στο αναμενόμενο επίπεδο ισχύος κατά τη διάρκεια μιας διακοπής ρεύματος.

Για να υπολογίσετε το χρόνο εκτέλεσης, πρέπει να γνωρίζετε την ελάχιστη βαθμολογία VA, την τάση της μπαταρίας, τη βαθμολογία amp-hour των μπαταριών και την απόδοση του UPS.

Δυστυχώς, οι απαραίτητες τιμές είναι σπάνια διαθέσιμες από τον κατασκευαστή, αν και μερικές φορές θα εμφανίζονται στο εγχειρίδιο του UPS ή στις τεχνικές προδιαγραφές.

Εάν μπορείτε να εξακριβώσετε τις τιμές, ο τύπος για την εύρεση του χρόνου εκτέλεσης είναι:

Διάρκεια λειτουργίας σε ώρες = (τάση μπαταρίας x ώρα ώρας x Απόδοση) / ελάχιστη βαθμολογία VA.

Η πιο δύσκολη αξία για να αποκαλύψετε είναι η αποτελεσματικότητα. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε αυτήν την τιμή, μπορείτε να αντικαταστήσετε το .9 (90%) ως λογική (και ελαφρώς συντηρητική) αξία για ένα σύγχρονο UPS.

Αν δεν μπορείτε να βρείτε όλες τις παραμέτρους που απαιτούνται για τον υπολογισμό του χρόνου εκτέλεσης, μπορείτε να δοκιμάσετε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του κατασκευαστή του UPS και να αναζητήσετε ένα γράφημα χρόνου εκτέλεσης / φόρτωσης ή έναν επιλογέα UPS που σας επιτρέπει να εισάγετε τις τιμές ισχύος ή τις τιμές αξιολόγησης VA που έχετε συλλέξει.

APC UPS Load Selector

CyberPower Runtime Calculator

Χρησιμοποιώντας την παραπάνω εξίσωση χρόνου εκτέλεσης ή την αριθμομηχανή του κατασκευαστή, μπορείτε να διαπιστώσετε το χρόνο εκτέλεσης που θα μπορεί να παρέχει ένα συγκεκριμένο μοντέλο UPS με το σύστημα του υπολογιστή σας.

Για παράδειγμα, ένα CyberPower CP1500AVRLCD , το οποίο χρησιμοποιώ για Mac και περιφερειακά, χρησιμοποιεί μια μπαταρία 12 βολτ με ονομαστική απόδοση 9 Amp ώρες με απόδοση 90%. Μπορεί να παρέχει εφεδρική ισχύ για 4,5 λεπτά σε ένα σύστημα υπολογιστή που σχεδιάζει 1,280 VA.

Αυτό μπορεί να μην ακούγεται πολύ, αλλά 4,5 λεπτά είναι αρκετό για να αποθηκεύσετε οποιαδήποτε δεδομένα και να εκτελέσετε ένα κομψό κλείσιμο. Εάν θέλετε μεγαλύτερο χρόνο εκτέλεσης, θα χρειαστεί να επιλέξετε ένα UPS με καλύτερη απόδοση, μια μπαταρία μεγαλύτερης διάρκειας, μπαταρίες υψηλότερης τάσης ή όλα τα παραπάνω. Στην πραγματικότητα, η επιλογή ενός UPS με υψηλότερη βαθμολογία VA δεν συμβάλλει καθόλου στην αύξηση του χρόνου εκτέλεσης, αν και οι περισσότεροι κατασκευαστές UPS θα συμπεριλάβουν μεγαλύτερες μπαταρίες σε μοντέλα UPS με μεγαλύτερες εκτιμήσεις VA.

Πρόσθετες δυνατότητες UPS που πρέπει να λάβετε υπόψη

Μέχρι στιγμής, εξετάσαμε τον τρόπο διαμόρφωσης ενός UPS και όχι σε καμία από τις άλλες δυνατότητες ενός UPS που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα βασικά στοιχεία του UPS και τις λειτουργίες που υποστηρίζουν στον οδηγό: Τι είναι το Backup μπαταρίας;

Ένα ακόμα στοιχείο που πρέπει να εξετάσετε κατά την παραλαβή ενός UPS είναι η μπαταρία. Ένα UPS είναι μια επένδυση για τη διασφάλιση του συστήματος του υπολογιστή σας. Το UPS διαθέτει ένα ανταλλακτικό στοιχείο: μια μπαταρία που θα πρέπει να αντικαθίσταται κατά διαστήματα. Κατά μέσο όρο, μια μπαταρία UPS διαρκεί 3 έως 5 χρόνια πριν να αντικατασταθεί.

Οι συσκευές UPS πραγματοποιούν γενικά περιοδικές δοκιμές της μπαταρίας για να εξασφαλίσουν ότι είναι ακόμα σε θέση να παράσχουν την απαιτούμενη ισχύ όταν καλούνται. Πολλές συσκευές UPS θα σας προειδοποιήσουν όταν χρειάζεται να αντικατασταθεί η μπαταρία, αλλά μερικοί απλά θα σταματήσουν να εργάζονται την επόμενη φορά που θα τους ζητηθεί να παρέχουν εφεδρική ισχύ.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει το εγχειρίδιο του UPS πριν από την αγορά, για να επιβεβαιώσετε ότι όταν αποτύχει η μπαταρία, το UPS παρέχει μια λειτουργία pass-through που επιτρέπει στο UPS να συνεχίσει να λειτουργεί ως προστατευτικό προστασίας από την υπερβολική τάση μέχρι την αντικατάσταση της μπαταρίας.

Και τέλος, εφ 'όσον ελέγχετε την μπαταρία, ίσως θέλετε να καθορίσετε το κόστος αντικατάστασης. Κατά πάσα πιθανότητα θα αλλάζετε την μπαταρία μερικές φορές κατά τη διάρκεια ζωής του UPS, οπότε γνωρίζετε το κόστος και εάν οι μπαταρίες είναι άμεσα διαθέσιμες είναι μια καλή ιδέα πριν επιλέξετε μια UPS.