Τι είναι το Kickstarter και τι το χρησιμοποιούν οι άνθρωποι;

Όλα για την πλατφόρμα δημιουργικής δημιουργίας crowdfunding που έχει τραβήξει το διαδίκτυο από την καταιγίδα

Η σύγχρονη τεχνολογία και ο κοινωνικός ιστός έχουν ανοίξει πολλές δυνατότητες για τους επιχειρηματίες και τους δημιουργικούς ανθρώπους. Το Kickstarter είναι μια πλατφόρμα που εξελίσσεται ταχύτατα σε δημοτικότητα και προσφέρει επιχειρηματικές ευκαιρίες για όσους είναι αρκετά φιλόδοξοι για να ξεκινήσουν.

Kickstarter με λίγα λόγια

Με απλά λόγια, το Kickstarter είναι μια πλατφόρμα χρηματοδότησης όπου οι δημιουργοί μπορούν να μοιράζονται και να συγκεντρώνουν ενδιαφέρον για ένα συγκεκριμένο δημιουργικό έργο που θα ήθελαν να ξεκινήσουν. Είναι εξ ολοκλήρου οδηγείται από crowdfunding, που σημαίνει ότι το ευρύ κοινό (και τα χρήματά τους) είναι αυτό που στέλνει αυτά τα έργα στην παραγωγή. Κάθε έργο είναι ανεξάρτητα δημιουργημένο, ενώ φίλοι, ανεμιστήρες και συνολικά ξένοι προσφέρουν να τα χρηματοδοτήσουν σε ανταμοιβή για ανταμοιβές ή το ίδιο το τελικό προϊόν.

Οι δημιουργοί μπορούν να δημιουργήσουν μια σελίδα για να εμφανίσουν όλες τις λεπτομέρειες του έργου και των πρωτοτύπων τους χρησιμοποιώντας κείμενο, βίντεο και φωτογραφίες για να ενημερώσουν τους θεατές για αυτό. Οι δημιουργοί έργων θέτουν έναν στόχο χρηματοδότησης και μια προθεσμία, καθώς και διαφορετικά επίπεδα ανταμοιβής που μπορούν να λάβουν οι χρηματοδότες, δεσμεύοντας συγκεκριμένα ποσά. (Όσο περισσότερο δεσμεύουν, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανταμοιβή.)

Μόλις αρκετοί άνθρωποι χρηματοδότησαν το έργο δεσμεύοντας ένα μικρό ή μεγάλο χρηματικό ποσό για την επίτευξη του στόχου των δημιουργών εντός της προθεσμίας, μπορεί να πραγματοποιηθεί η ανάπτυξη και η παραγωγή αυτών των έργων. Ανάλογα με την πολυπλοκότητα του έργου, οι υποστηρικτές που δεσμεύτηκαν χρήματα ίσως πρέπει να περιμένουν μήνες πριν λάβουν ή αποκτήσουν πρόσβαση στο τελικό προϊόν.

Ξεκινώντας ένα έργο Kickstarter

Παρόλο που το Kickstarter είναι μια μεγάλη πλατφόρμα για την έκθεση, δεν έχουν όλοι εγκριθεί τα έργα τους. Για να ξεκινήσετε, όλοι οι δημιουργοί πρέπει να αναθεωρήσουν τις Οδηγίες για το Έργο πριν υποβάλουν ένα έργο. Περίπου το 75 τοις εκατό των έργων πραγματοποιείται ενώ το υπόλοιπο 25 τοις εκατό απορρίπτεται συνήθως επειδή δεν συμμορφώνονται με τις κατευθυντήριες γραμμές.

Τα έργα δεν πρέπει απλώς να πέσουν στην κατηγορία της τεχνολογίας, αν και πολλές φορές το κάνουν. Το Kickstarter είναι ένας χώρος για δημιουργούς όλων των ειδών - συμπεριλαμβανομένων κινηματογραφιστών, καλλιτεχνών, μουσικών, σχεδιαστών, συγγραφέων, εικονογράφων, εξερευνητών, επιμελητών, εκτελεστών και άλλων δημιουργικών ατόμων με μεγάλες ιδέες.

Όλα ή τίποτα & # 39; Κανόνας

Ένας δημιουργός μπορεί μόνο να συγκεντρώσει τα κεφάλαια εάν ο στόχος χρηματοδότησης έχει επιτευχθεί εντός της προθεσμίας. Εάν ο στόχος δεν επιτευχθεί έγκαιρα, κανένα χρήμα δεν αλλάζει τα χέρια.

Το Kickstarter έβαλε αυτόν τον κανόνα για να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο για όλους. Εάν ένα έργο δεν μπορεί να δημιουργήσει αρκετά κεφάλαια και έχει κολλήσει προσπαθώντας να παραδώσει στους τρέχοντες χρηματοδότες όταν δεν υπήρχαν χρήματα, μπορεί να είναι δύσκολο για όλους, αλλά οι δημιουργοί μπορούν πάντα να προσπαθήσουν ξανά αργότερα.

Όλοι οι χορηγοί έχουν την ευκαιρία να λάβουν ανταμοιβές

Το Kickstarter απαιτεί από τους δημιουργούς του να προσφέρουν κάποιο είδος ανταμοιβής στους χρηματοδότες τους, ανεξάρτητα από το πόσο απλό ή περίπλοκο. Όταν οι άνθρωποι χρηματοδοτούν ένα έργο, μπορούν να επιλέξουν ένα από τα προκαθορισμένα ποσά χρηματοδότησης που έχουν ορίσει οι δημιουργοί.

Μόλις ένα έργο έχει φτάσει με επιτυχία το ποσό χρηματοδότησής του, εναπόκειται εξ ολοκλήρου στους δημιουργούς να στείλουν έρευνες ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που απαιτεί λεπτομέρειες του χρηματοδότη, όπως το όνομα, η διεύθυνση, το μέγεθος του μπλουζάκι, η προτίμηση χρώματος ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται απαραίτητα. Από εκεί, οι δημιουργοί θα στείλουν τις ανταμοιβές.

Όλες οι σελίδες Kickstarter έχουν μια ενότητα "Προβλεπόμενη ημερομηνία παράδοσης" για να καθορίσετε πότε μπορείτε να περιμένετε να λάβετε τις ανταμοιβές σας ως υποστηρικτές. Μπορεί να χρειαστούν αρκετοί μήνες πριν να παραδοθεί οτιδήποτε εάν η ανταμοιβή είναι το ίδιο το προϊόν.

Υποστήριξη ενός Έργου

Η δέσμευση χρημάτων σε ένα έργο είναι εύκολη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στο πράσινο κουμπί "Επιστροφή σε αυτό το Έργο" σε οποιαδήποτε σελίδα έργου της επιλογής σας. Οι χρηματοδότες καλούνται στη συνέχεια να επιλέξουν ένα ποσό και μια ανταμοιβή. Όλες οι πληροφορίες σας συμπληρώνονται μέσω του συστήματος ελέγχου της Amazon.

Οι πιστωτικές κάρτες δεν χρεώνονται ποτέ παρά μετά την παρέλευση της προθεσμίας για το έργο. Εάν το έργο δεν επιτύχει το στόχο χρηματοδότησής του, η πιστωτική σας κάρτα δεν χρεώνεται ποτέ. Όποια και αν είναι η έκβαση, ο Kickstarter στέλνει σε όλους τους υποστηρικτές ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αμέσως μετά την ημερομηνία λήξης του έργου.

Περιήγηση σε έργα

Η περιήγηση στα προγράμματα δεν ήταν ποτέ ευκολότερη. Μπορείτε απλά να επιλέξετε το κουμπί "Ανακαλύψτε" στο επάνω μέρος της σελίδας Kickstarter για να δείτε τις επιλογές προσωπικού, τα έργα που έχουν γίνει δημοφιλείς την περασμένη εβδομάδα, πρόσφατα επιτυχημένα έργα ή έργα που βρίσκονται κοντά στην τοποθεσία σας.

Μπορείτε επίσης να ρίξετε μια ματιά στις κατηγορίες αν υπάρχει συγκεκριμένος τύπος έργου που ψάχνετε. Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν τέχνη, κόμικς, χειροτεχνία, χορό, σχεδιασμό, μόδα, ταινία και βίντεο, τρόφιμα, παιχνίδια, δημοσιογραφία, μουσική, φωτογραφία, εκδόσεις, τεχνολογία και θέατρο. Ως δευτερεύουσα σημείωση, ο Patreon είναι ένας παρόμοιος ιστότοπος που απευθύνεται ειδικά σε άτομα που δημιουργούν τέχνη, μουσική, γραφή ή άλλα είδη δημιουργικών υπηρεσιών. Εάν το Kickstarter δεν φαίνεται να σας προσφέρει την δημιουργική κατηγορία που χρειάζεστε, ελέγξτε τον Patreon.

Εν πάση περιπτώσει, προχωρήστε και ξεκινήστε να περιηγείστε σε όλα τα ενδιαφέροντα έργα αυτής της μεγάλης πλατφόρμας. Ίσως να είστε αρκετά εμπνευσμένοι για να υποστηρίξετε ένα ή να ξεκινήσετε μια δική σας εκστρατεία για ένα έργο που έχετε κατά νου!