Πώς να αποκρύψετε ή να αποκρύψετε το καλώδιο ηχείων μέσα και γύρω από το σπίτι

Οι χώροι διαβίωσης διατίθενται σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη, καθένα από τα οποία προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για δημιουργικό εσωτερικό σχεδιασμό. Αλλά η απόφαση για μια ιδανική, λειτουργική διάταξη μπορεί να αποδειχθεί μια μικρή πρόκληση όταν οι ομιλητές ρίχνονται στο μίγμα. Εάν θέλετε να έχετε την καλύτερη απόδοση από το στερεοφωνικό σας σύστημα , η τοποθεσία έχει σημασία για όλο το σχετικό εξοπλισμό και έπιπλα. Και αν σκέφτεστε να σχεδιάσετε ολόκληρο το μουσικό σύστημα οικίας ή πολλαπλών δωματίων και / ή χρησιμοποιώντας ηχεία surround ήχου, μπορείτε να περιμένετε να τρέχουν καλώδια μέσα από το σπίτι.

Όπως πολλοί από εμάς θα ήθελαν να έχουν όλα τα κορδόνια / καλώδια αμέσως έξω από τα μάτια, αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Τουλάχιστον όχι στην αρχή. Συχνά απαιτούνται λίγες επιπλέον προσπάθειες για την απόκρυψη ή τη συγκάλυψη των καλωδίων των ηχείων, έτσι ώστε να είναι λιγότερο αισθητά ή / και να μην αποτελούν κίνδυνο ανάφλεξης. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ολοκληρώσετε αυτό το έργο (είστε ελεύθεροι να αναμειγνύετε και να ταιριάζετε), μερικά από τα οποία θα είναι καλύτερα προσαρμοσμένα από άλλα, ανάλογα με τη διάταξη του σπιτιού σας. Και είναι επίσης δυνατό να κρύψετε και κάποια καλώδια ρεύματος.

Διαχείριση καλωδίων

Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι όλα αποσυνδέονται και τοποθετούνται εκεί που θέλετε. Σχεδιάστε να διαθέτετε επιπλέον καρούλια καλωδίων ηχείων με εύρος 16 για συνδέσεις έως 20 πόδια, 14 μετρητές για οτιδήποτε περισσότερο από αυτό - επειδή μερικές μέθοδοι θα απαιτούν το επιπλέον μήκος. Χρήσιμα εργαλεία για να έχετε στο χέρι τα απογυμνωτές σύρματος, το μέτρο ταινίας ή χάρακα, πένσες, μαχαίρι χρησιμότητας, ψαλίδι, συστροφές συρραφής / φερμουάρ, επίπεδο φυσαλίδας, συρραπτικό, τρυπάνι, πατίνι, σφυρί και ψάθες. (Και αν τυχαίνει να ενοικιάζετε το χώρο που ζείτε, ελέγξτε διπλά τις άδειες με τον ιδιοκτήτη σας πριν κάνετε οποιεσδήποτε μόνιμες τροποποιήσεις στο σπίτι.)

Κάλυψη με χαλιά ή δρομείς

Ένα στρατηγικά τοποθετημένο χαλί μπορεί να καλύψει καλώδια, ειδικά για ηχεία surround. GG Archard / ArcaidImages / Getty Images

Εάν τα καλώδια των ηχείων σας πρέπει να διασχίσουν έναν ανοιχτό χώρο δαπέδου (κοινά με τα ηχεία surround), μια εύκολα βολική επιλογή θα ήταν να τα κρύψετε κάτω από κάποιο τύπο χαλιού ή χαλιού. Δεν μπορεί μόνο ένα χαλί να προσφέρει προσωπικότητα και να τραβήξει την αισθητική προσοχή στον εαυτό του, αλλά θα βοηθήσει στην αποτροπή των κινδύνων που κλονίζονται. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα χαλιά δεν θα είναι σε θέση να καλύψουν κάθε εκτεθειμένη ίντσα του καλωδίου ηχείων. Ωστόσο, προσφέρουν μια ευέλικτη, μη μόνιμη λύση για την διατήρηση των δωματίων που φαίνονται τακτοποιημένα. Είστε ελεύθεροι να αναδιατάξετε τη διάταξη των επίπλων όποτε θέλετε, αλλάζοντας τις κουβέρτες και τα καλώδια εξίσου εύκολα. Δεν υπάρχουν εργαλεία, καμία εγκατάσταση!

Είτε επιλέγετε να βάζετε κουβέρτες πάνω από τα δάπεδα από χαλιά είτε από σκληρό ξύλο, συνιστάται να έχετε ένα κουβέρτα ίδιου μεγέθους με το καθένα. Αυτά τα μαξιλαράκια - που προσφέρονται σε μια ποικιλία υλικών - βοηθούν στην αποφυγή της ολίσθησης των χαλιών από τη θέση τους, διευκολύνουν την ηλεκτρική σκούπα, αφήνουν το υλικό χαλιού να αναπνεύσει και παρέχουν ένα επιπλέον στρώμα μαξιλαριού για να κρυφτούν και να προστατεύσουν τα καλώδια των ηχείων κάτω. Για περιοχές υψηλής κυκλοφορίας, μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να έχετε ένα λεπτό κάλυμμα καλωδίου / καλωδίου για να καλύψετε τα καλώδια κάτω από το χαλί για επιπλέον υποστήριξη. Το πιο δύσκολο κομμάτι της απόφασης να χρησιμοποιήσετε ένα χαλί ή δρομέα - ειδικά για εκείνους που είναι ιδιαίτερα σχετικά με τις συντονισμένες εμφανίσεις των χώρων διαβίωσης - θα μπορούσε να επιλέξει το μέγεθος, το ύφος, το χρώμα και / ή σχέδιο.

Το χέρι ανάμεσα στα χαλιά και τις σανίδες

Τα καλώδια των ηχείων μπορούν να τοποθετηθούν διακριτικά κάτω από την άκρη των χαλιών και των σανίδων. ΤράπεζεςΦωτογραφίες / Getty Images

Εάν το σπίτι σας είναι μοκέτα, είναι πολύ πιθανό να έχετε επίσης baseboards επένδυση περισσότερο κάθε δωμάτιο. Οι σανίδες συνήθως εγκαθίστανται ελαφρώς έξω από το δάπεδο, προκειμένου να υπάρχει χώρος για το τάπητα. Θα πρέπει επίσης να υπάρχει ένα κενό μεταξύ της ταινίας κολλητικής ταινίας και του τοίχου, κάτω από το χαλί και την σανίδα. Αυτή η περιοχή καθιστά εξαιρετικό τρόπο τη διακριτική εκτέλεση του καλωδίου ηχείου γύρω και μεταξύ των δωματίων. Πάρτε ένα τμήμα καλωδίου και δείτε εάν μπορείτε να το πιέσετε ανάμεσα στο χαλί και την σανίδα με τα δάχτυλά σας. Εάν ο χώρος φαίνεται σφιχτός, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα λεπτό κατσαβίδι ή χάρακα για να πιέσετε απαλά το σύρμα προς τον τοίχο μέχρι να μην εμφανίζεται πλέον.

Αν όλα πάνε καλά, μετρήστε και βάλτε αρκετή καλωδίωση ώστε τα ηχεία να φτάσουν στο στερεοφωνικό εξοπλισμό . Συνδέστε καλώδια κάτω από τις σανίδες πριν συνδέσετε τα άκρα με τους ακροδέκτες. Ενώ αυτή η μέθοδος θα είναι εύκολη για πολλούς, μερικοί άνθρωποι μπορεί να διαπιστώσουν ότι οι χώροι μεταξύ των χαλιών και των σανίδων είναι πολύ σφιχτά για να συμπιέσουν τα καλώδια με τα δάχτυλα. Εάν συμβαίνει αυτό, ξεκινήστε από το ένα άκρο και χρησιμοποιήστε ένα ζεύγος πένσες για να τραβήξετε προσεκτικά ένα τμήμα χαλιού. Θα πρέπει να μπορείτε να δείτε το εκτεθειμένο ξύλινο δάπεδο, τη λωρίδα κολλητών (είναι αιχμηρή, επομένως προσέξτε τα δάκτυλά σας ) και τη ρωγμή μεταξύ του τοίχου και της ταινίας κολλητικής ταινίας (κάτω από την σανίδα). Σύρετε το καλώδιο του ηχείου και, στη συνέχεια, πιέστε την άκρη του χαλιού προς τα κάτω στη λωρίδα κολλητικής ταινίας. Συνεχίστε να γυρίζετε το δρόμο σας μέχρι να κρυφτεί όλο το επιθυμητό καλώδιο ηχείων.

Καμουφλάζ με τη βαφή

Η ζωγραφική καλωδίων ηχείων που ταιριάζουν με τα χρώματα των τοίχων μπορεί να τα κάνει λιγότερο εμφανή. Πηγή εικόνας / Getty Images

Εάν έχετε στερεοφωνικά ηχεία (π.χ. πολυκαναλικό σύστημα surround ), μπορείτε να περιμένετε τμήματα καλωδίου για να ταξιδέψετε μέχρι τους τοίχους. Και για όσους δεν έχουν την επιλογή να μπαίνουν ανάμεσα σε χαλιά και σανίδες (δηλαδή οι baseboards ξεπλένουν το δάπεδο από σκληρό ξύλο), τα καλώδια από οποιοδήποτε ηχείο μπορεί να πρέπει να τρέχουν οριζόντια κατά μήκος των τοίχων. Είτε έτσι είτε αλλιώς, μπορείτε να κάνετε αυτά τα κορδόνια πολύ λιγότερο ευδιάκριτα ζωγραφίζοντας τα για να τα συνδυάσετε με το φόντο. Αν νοικιάζετε ένα μέρος και επιτρέπεται επίσης να κρεμάσετε εικόνες / πλαίσια / τέχνη με καρφιά, ίσως είστε στη διάθεση να χρησιμοποιήσετε ένα πυροβόλο όπλο (ελέγξτε πρώτα αν δεν είστε σίγουροι). Έτσι θα χρειαστείτε αυτό, πολλά συρραπτικά, συστροφή ή φερμουάρ (η συστροφή είναι καλύτερη, αφού μπορείτε να τα αναιρέσετε ανά πάσα στιγμή), βούρτσες ζωγραφικής και βαφή για να ταιριάξετε με τα χρώματα τοίχων σας.

Η ιδέα εδώ είναι να συνδέσετε τα καλώδια των ηχείων ευθεία και να ξεπλύνετε τους τοίχους πριν ζωγραφίσετε πάνω τους. Αλλά αντί να χρησιμοποιήσετε το συρραπτικό για να καρφώσετε τα καλώδια άμεσα, θα συρραφήσετε τους δεσμούς συστροφής / φερμουάρ. Τοποθετήστε μια γραβάτα στον τοίχο όπου θέλετε το καλώδιο του ηχείου να κρατηθεί πριν να συρραφήσετε τη γραβάτα στο μέσον. Τώρα τοποθετήστε το καλώδιο ακριβώς πάνω από το συρραπτικό και στη συνέχεια στερεώστε τη γραβάτα. Δεδομένου ότι δεν συρραμίζετε το πραγματικό καλώδιο ομιλητών, δεν υπάρχει κίνδυνος ζημιάς. Κάνετε αυτό κάθε λίγα πόδια. μπορείτε να κόψετε τα πλεονάζοντα μήκη με ένα ψαλίδι. Αφού γίνει, χρησιμοποιήστε το αντίστοιχο χρώμα για να καμουφλάρετε τα καλώδια και τους δεσμούς με τους τοίχους. Και το καλύτερο μέρος για αυτή την ημι-μόνιμη μέθοδο είναι ότι εάν τα σύρματα πρέπει να μετακινηθούν ή να αφαιρεθούν, τα μόνα σημάδια που θα μείνουν πίσω θα είναι τρυπημένες κεντρικές τρύπες.

Απόκρυψη δίπλα στις λωρίδες φωτός

Οι φωτεινές λωρίδες LED προσφέρουν ένα διακοσμητικό στοιχείο που μπορεί επίσης να κρύψει τα λεπτά καλώδια των ηχείων. Martin Konopka / EyeEm / Getty Images

Εάν τα όμορφα φώτα είναι κάτι περισσότερο από τη ζωγραφική, μπορείτε να βοηθήσετε να κρύψετε το γεγονός ότι υπάρχουν καλώδια ηχείων διακοσμώντας με εύκαμπτες λωρίδες LED. Οι φωτεινές λωρίδες LED προσφέρονται με ποικίλα μήκη, φωτεινότητα , θερμοκρασίες (ζεστό / δροσερό), χρώματα εξόδου, υλικά και χαρακτηριστικά. Ορισμένοι χρησιμοποιούν τροφοδοτικά AC, ενώ άλλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν πηγή τροφοδοσίας USB. Πολλοί έρχονται με τηλεχειριστήρια, ενώ ορισμένοι μπορούν επίσης να ελέγχονται μέσω μιας εφαρμογής για κινητά. Με αυτά τα φώτα που τοποθετούνται στους τοίχους, μπορείτε να τρέξετε καλώδια ηχείων παράλληλα κάτω, και λίγοι θα ήταν όλοι οι σοφοί.

Λάβετε υπόψη ότι πολλές λωρίδες φωτός είναι ακριβώς αυτές-LED με μια αποφλοιωμένη υποστήριξη που τους επιτρέπει να κολλήσουν στις επιφάνειες. Μερικοί, όπως το Power Practical Luminoodle, μοιάζουν περισσότερο με σχοινιά LED που συνοδεύονται από εξαρτήματα τοποθέτησης. Αλλά αν θέλετε να μπορείτε να ρυθμίσετε / να μεταφέρετε πιο εύκολα τις λωρίδες φωτός στο μέλλον, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε γάντζους καλωδίων εντολών ή διακοσμητικά κλιπ. Αυτά τα προϊόντα προσκολλώνται σε πολλές επιφάνειες και στις περισσότερες περιπτώσεις μπορούν να αφαιρεθούν με ασφάλεια χωρίς να αφήσουν υπολείμματα ή επιζήμιες επιφάνειες. Απλά στερεώστε τα άγκιστρα όπου θέλετε στους τοίχους, κρεμάστε το καλώδιο των ηχείων πίσω / κάτω από τις λωρίδες των λυχνιών LED, συνδέστε τα πάντα και στη συνέχεια απολαύστε την ατμόσφαιρα!

Εγκαταστήστε τους διαδρόμους / καλύμματα καλωδίων

Οι σχάρες καλωδίων ή τα καλύμματα καλωδίων μπορούν να κρύψουν προστατευτικά σύρματα ενώ αναμειγνύονται με τοίχους και δάπεδα. Αμαζόνα

Για μια πιο μόνιμη λύση καλυμμάτων καλωδίων, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο εγκατάστασης καλωδίων (καλώδια καλωδίων) ή καλωδίων καλωδίων. Αυτό μπορεί να είναι μια χρήσιμη επιλογή για όσους χρειάζονται για να τρέξουν αρκετά κομμάτια καλωδίων, ειδικά σε σπίτια που έχουν baseboards και χωρίς χαλί. Οι σχάρες των καλωδίων (πιστεύετε ότι ο σωλήνας από PVC, αλλά λίγο πιο ωραίος) μπορεί συχνά να βρεθεί ως κιτ, πλήρες με συνδετικά τεμάχια, καλύμματα, αρθρώσεις, βίδες / άγκυρες και / ή κολλητική ταινία διπλής όψεως. Προσφέρουν είτε ένα ανοιχτό είτε ένα κλειστό / κλειδωμένο κανάλι που κρατά τα καλώδια και τα καλώδια ασφαλώς μέσα στο εσωτερικό. Πολλές διαδρομές καλωδίων έχουν σχεδιαστεί για να είναι λεπτή και διακριτική, επιτρέποντάς τους να εγκαθίστανται πάνω από baseboards και ζωγραφισμένα για να ταιριάζουν.

Ενώ οι διαδρομές καλωδίων είναι αποτελεσματικές για την απόκρυψη καλωδίων ηχείων, δεν είναι πάντα εύκολα αφαιρεθεί. Μια εναλλακτική λύση που είναι λιγότερο πιθανό να αφήσει οποιοδήποτε ίχνος είναι ένα κάλυμμα καλωδίων. Τα καλύμματα των καλωδίων είναι επίπεδη στο κάτω μέρος και στρογγυλεμένα στην κορυφή, γεγονός που τους δίνει την εμφάνιση μιας ταχύτητας. Συνήθως κατασκευασμένα από καουτσούκ ή PVC, τα καλύμματα καλωδίων προσφέρουν προστασία για τα καλώδια και κάνουν τα καλύτερα σε δάπεδα χωρίς δάπεδο με μοκέτα, πιεσμένα ακριβώς επάνω σε τοίχους. Είναι επίσης ωραία να χρησιμοποιηθούν όταν τα καλώδια πρέπει να διασχίζουν ανοικτά κατώφλια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν απαιτείται κόλλα για να κρατηθούν τα καλύμματα των καλωδίων στη θέση τους. Τα καλύμματα καλωδίων προσφέρονται σε διάφορα πλάτη και χρώματα / μοτίβα.

Χρησιμοποιήστε καλώδιο επίπεδης ομιλίας

Το Sewell Ghost Wire είναι επίπεδο, εφαρμόζει με συγκολλητική επένδυση και μπορεί να βαφτεί για να ταιριάζει στους τοίχους. Amazon / Sewell

Εάν θέλετε πραγματικά αόρατη αλλά μόνιμη τοποθέτηση καλωδίων - ντροπαλός από τις τρύπες κοπής και την τοποθέτηση καλωδίων μέσω τοίχων - τότε ίσως το καλώδιο επίπεδων ηχείων μπορεί να είναι το δρόμο. Αυτός ο τύπος καλωδίου, όπως το καλώδιο Speaker Speaker της Sewell, φαίνεται και αναπτύσσεται σαν ένα ρολό κορδέλας ή ταινίας συσκευασίας. Μια αποφλοιωμένη υποστήριξη αποκαλύπτει την συγκολλητική πλευρά βιομηχανικής αντοχής, η οποία ισχύει για την περισσότερη επίπεδη επιφάνεια. Δεδομένου ότι αυτό το καλώδιο είναι εύκαμπτο και εξαιρετικά λεπτό, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να περνάτε γύρω από τις γωνίες. Η πλευρά που βλέπει έξω είναι τέλεια βαφή για να ταιριάζει με το χρώμα του τοίχου ή του τσιπ.

Το επίπεδο καλώδιο των ηχείων βρίσκεται συχνότερα σε 16 μετρητές με δύο ή τέσσερις αγωγούς. το τελευταίο ιδανικό για όσους αναζητούν αμφίδρομα ή αμφίδρομα ηχεία . Όταν χρησιμοποιείτε αυτό το είδος καλωδίου, θα χρειαστεί επίσης να πάρετε μερικά τετράγωνα τερματικά καλωδίων (ένα ζεύγος για κάθε ηχείο). Η μία πλευρά των συνδετήρων ακροδεκτών συγκρατεί την επίπεδη χάλκινη καλωδίωση, ενώ η άλλη πλευρά συνδέεται με το συνηθισμένο καλώδιο των ηχείων (το οποίο συνδέεται κανονικά στο πίσω μέρος των ηχείων και των δεκτών). Μετρήστε προσεκτικά και εγκαταστήστε το καλώδιο των επίπεδων ηχείων σύμφωνα με τις οδηγίες του προϊόντος, στη συνέχεια χρωματίστε.

Φίδι μέσω τοίχων / οροφής

Τα καλώδια μπορούν να τρυπηθούν μέσα από τους τοίχους για να φτάσουν τα ηχεία σε άλλα δωμάτια. ΤράπεζεςΦωτογραφίες / Getty Images

Εκείνοι που σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν ηχεία στο τοίχο ή / και στην οροφή μπορούν σίγουρα να προσβλέπουν σε μια μικρή δουλειά. Πριν ξεκινήσετε, είναι καλύτερο να σταθμίσετε πρώτα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των ηχείων στο τοίχο και στην οροφή . Αν και αυτό το είδος έργου μπορεί να γίνει χωρίς κάποια εξωτερική βοήθεια, όσοι δεν είναι απολύτως βέβαιοι για τις δεξιότητές τους στον τομέα του DIY, ίσως είναι καλύτερα να προσλάβουν έναν επαγγελματία εργολάβο. Απαιτείται κάποιος σκόπιμος προγραμματισμός για την εγκατάσταση ηχείων στο τοίχο και στην οροφή , καθώς υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη. Αλλά το αποτέλεσμα; Όχι μόνο όλα τα καλώδια των ηχείων θα είναι εντελώς αόρατα, αλλά θα μπορούσατε επίσης να έχετε ομιλητές τελείως ξεχασμένους και κρυμμένους στους τοίχους!

Εάν δεν διαθέτετε ή σχεδιάζετε να χρησιμοποιείτε ηχεία στοίβαξης / τοίχου, μπορείτε ακόμα να φίδι καλώδια ομιλητών μέσω τοίχους, οροφές, σοφίτες ή υπόγεια. Μερικές φορές είναι απλούστερο να κόβετε μικρές τρύπες σε τοίχους, ειδικά εάν ο στερεοφωνικός σας δέκτης θα ελέγχει πολλαπλά ηχεία σε πολλαπλά δωμάτια . Και αν θέλετε να διατηρήσετε την καλωδίωση καθαρή και αριστοκρατική, χρησιμοποιήστε πλάκες τοίχου ηχείων. Αυτές οι πλάκες μοιάζουν με τους διακόπτες φωτός ή τα καλύμματα εξόδου ισχύος, αλλά παρέχουν συνδετικές θέσεις ή τερματικά κλιπ ελατηρίων για πολλαπλά σετ ηχείων. Ορισμένες διαθέτουν ακόμη θύρες HDMI , ιδανικές για συστήματα οικιακού κινηματογράφου.

Εξετάστε το χύτευση σιδηροτροχιών πρόεδρος

Η χύτευση σιδηροτροχιάς έδρας μπορεί να τονίσει ένα δωμάτιο ενώ παρέχει χώρο για να κρύψει τα καλώδια των ηχείων πίσω. tmarvin / Getty Images

Οι περισσότεροι από εμάς είναι εξοικειωμένοι με τη χύτευση στέμματος - τα εσωτερικά κομμάτια που ομαδοποιούν απλά οροφές και / ή τοίχους καπακιού. Αλλά μπορείτε επίσης να βρείτε χύτευση σιδηροτροχιάς καρέκλα, το είδος της χύτευσης που οριζόντια διχοτομεί / χωρίζει τους τοίχους. Οι άνθρωποι συχνά επιλέγουν να ζωγραφίζουν τους τοίχους έτσι ώστε το χρώμα πάνω από την σιδηροδρομική καρέκλα να είναι διαφορετικό αλλά συμπληρωματικό προς το χρώμα που ακολουθεί. Όχι μόνο η καρέκλα καλουπώματος σιδηροτροχιάς μετασχηματίζει την εμφάνιση των χώρων διαβίωσης, αλλά πολλοί τύποι διαθέτουν ένα σχέδιο που επιτρέπει στα καλώδια των ηχείων να κρυφτούν κάτω.

Η εγκατάσταση καλουπώματος σιδηροτροχιάς καρέκλας απαιτεί σημαντικό σχεδιασμό. Οι τοίχοι θα πρέπει να μετρηθούν για να προσδιοριστεί η ποσότητα χύτευσης που θα αγοραστεί. Οι βίδες θα πρέπει να τοποθετηθούν μπροστά από το χρόνο, έτσι ώστε οι σιδηροτροχιές καρέκλας να μπορούν να καρφωθούν καλά στους τοίχους. Τα τεμάχια θα πρέπει να κοπούν με ακρίβεια έτσι ώστε όλα τα άκρα να δημιουργούν συνδέσεις μεταξύ τους. Υπάρχει επίσης το τρίψιμο, το φινίρισμα και η ζωγραφική που πρέπει να γίνει. μην ξεχάσετε να εκτελέσετε τα καλώδια των ηχείων με ασφάλεια.