Κόψτε το καλώδιο, όχι τα χαρακτηριστικά

Όλοι δεν έχουν καλωδιακή ή δορυφορική υπηρεσία. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν απλά μια κεραία για να λαμβάνουν τον προγραμματισμό over-the-air (OTA) από τοπικές θυγατρικές. Είτε πρόκειται για κόπτη καλωδίου είτε δεν ζείτε σε μια θέση όπου υπάρχει καλώδιο, εξακολουθείτε να έχετε επιλογές όταν πρόκειται για DVR. Μπορείτε πάντα να μεταβείτε στη διαδρομή HTPC και να χρησιμοποιήσετε δέκτη ATSC για λήψη ψηφιακών σημάτων OTA. Πολλοί άνθρωποι που γνωρίζω που ζουν μακριά από την απόσταση του καλωδίου χρησιμοποιούν διπλούς ή και πολλαπλούς διπλούς δέκτες ATSC για να εξασφαλίσουν ότι μπορούν να παρακολουθήσουν τις τοπικές θυγατρικές τους σε υψηλής ευκρίνειας.

Εάν δεν αισθάνεστε ότι το HTPC είναι κατάλληλο για εσάς ή δεν θέλετε να τοποθετήσετε το έργο στην κατασκευή ενός, έχετε άλλη επιλογή DVR με σήματα OTA. Πολλές συσκευές TiVo περιέχουν δέκτες ATSC, οι οποίοι θα σας επιτρέψουν να παρακολουθήσετε και να καταγράψετε τους τοπικούς συνεργάτες σας στο OTA, όπως κάνουν και οι συνδρομητές καλωδίων. Ας δούμε μερικά από τα χαρακτηριστικά που θα έχετε όταν χρησιμοποιείτε ένα τηλεοπτικό κανάλι TiVo για την παρακολούθηση της τηλεόρασης OTA. (Σημείωση: Η συσκευή TiVo Premiere Elite δεν διαθέτει δέκτη ATSC και συνεπώς δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λήψη ή εγγραφή σημάτων OTA. Για να δείτε αυτά τα κανάλια, θα χρειαστεί να έχετε μια συσκευή TiVo Premiere ή παλαιότερη συσκευή.)

Ρύθμιση για το TiVo με μια κεραία

Η λήψη του TiVo για εργασία με σήματα ΟΤΑ δεν είναι δύσκολη. Αν έχετε Premiere ή HD TiVo, είστε έτοιμοι. Η συσκευή είναι συμβατή με ψηφιακές μεταδόσεις και δεν χρειάζεται πρόσθετος εξοπλισμός. Αν έχετε παλαιότερη σειρά 2 TiVo, απαιτείται ψηφιακός μετατροπέας για τη μετατροπή των ψηφιακών σημάτων σε αναλογικά σήματα που μπορεί να χρησιμοποιήσει η σειρά 2. Ανεξάρτητα από το τι TiVo έχετε, ωστόσο, η συσκευή μπορεί να σας οδηγήσει σε όλα τα απαραίτητα βήματα για να καταστήσετε τα πράγματα να λειτουργούν για σας. Επίσης, το TiVo παρέχει σελίδες υποστήριξης που σχετίζονται με κάθε συσκευή και μπορούν να απαντήσουν σε τυχόν ερωτήσεις που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης.

Χαρακτηριστικά του TiVo με μια κεραία

Παρόλο που δεν κερδίζετε κανένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, χρησιμοποιώντας το TiVo με σήματα OTA, μια μεγάλη τάση στην τρέχουσα στιγμή είναι η κοπή του καλωδίου. Αυτή είναι η πράξη των καλωδιακών ή δορυφορικών πελατών που αποφασίζουν ότι δεν επιθυμούν να πληρώσουν 100 δισεκατομμύρια κανάλια και αντί να τραβήξουν την τηλεόρασή τους από πηγές συνεχούς ροής, όπως ιστοσελίδες δικτύου, Netflix, Hulu ή άλλες πηγές. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να πάρουν το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου τους με αυτόν τον τρόπο, οι υπηρεσίες streaming τείνουν να κρατούν μόνο ένα περιορισμένο αριθμό επεισοδίων μιας επίδειξης και το νέο περιεχόμενο έχει ένα περιορισμένο παράθυρο ροής. Τι θα συμβεί αν μείνετε αρκετές εβδομάδες πίσω και το δίκτυο καταργεί την επιλογή συνεχούς ροής;

Αυτό είναι όπου το DVR είναι χρήσιμο. Η δυνατότητα εγγραφής στον προγραμματισμό του δικτύου για το πότε θέλετε να το δείτε είναι ακόμα μια επιλογή, ακόμη και με όλες τις υπηρεσίες streaming που είναι διαθέσιμες σήμερα. Όπως και με το καλώδιο, το TiVo σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε και να εγγράφετε μέχρι δύο κανάλια ταυτόχρονα, ώστε να μπορείτε να διατηρείτε τον αγαπημένο σας προγραμματισμό δικτύου για όσο θέλετε. (Ή αρκεί να έχετε αρκετό χώρο στο σκληρό δίσκο για να το αποθηκεύσετε.)

Η χρήση του TiVo με σήματα ΟΤΑ σημαίνει ότι έχετε το καλύτερο και από τα δύο, όσο έχετε μια ευρυζωνική σύνδεση. Μπορείτε να παρακολουθήσετε και να καταγράψετε τις τοπικές θυγατρικές σας (το TiVo δηλώνει ότι το 88% των πιο εγγεγραμμένων εκπομπών είναι διαθέσιμες μέσω του αέρα ) αλλά με μια συσκευή TiVo Premiere, μπορείτε επίσης να κάνετε stream από διάφορους παροχείς όπως Netflix, Amazon VoD και Hulu Plus. Όλα αυτά χωρίς να πληρώσετε λογαριασμό καλωδίου. (Εκτός φυσικά για την ευρυζωνική σας σύνδεση.)

Δεν Elite

Λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά που η TiVo σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση μόνο με μια ευρυζωνική σύνδεση και τοπικά κανάλια μέσω του αέρα, είναι κρίμα που η εταιρεία δεν συμπεριέλαβε τον δέκτη ATSC στην τελευταία συσκευή τους. Τα 2TBs αποθήκευσης και οι τέσσερις δέκτες θα ήταν εξαιρετικό για την παροχή λειτουργιών τύπου Dish Network Hopper και για την καταγραφή των τεσσάρων προγραμμάτων εκπομπής των τηλεοπτικών εκπομπών ταυτόχρονα.

Τούτου λεχθέντος, αν θέλετε να μειώσετε το καλωδιακό ή δορυφορικό λογαριασμό σας και θέλετε ακόμα DVR για αυτά τα τοπικά δίκτυα, δεν μπορείτε πραγματικά να νικήσετε το TiVo. Δεν υπάρχουν άλλες βιώσιμες επιλογές στην αγορά για τους OTA DVRs αυτή τη στιγμή εκτός αν θέλετε να μεταβείτε στη διαδρομή HTPC ή DVD Recorder.