Τρόπος χρήσης του ισοσταθμιστή στο VLC Media Player

Βελτιώστε τον ήχο της Βιβλιοθήκης ψηφιακής μουσικής

Οι χρήστες συχνά υποθέτουν πότε μεταδίδουν ροή τραγουδιών, αναπαράγουν μουσικά βίντεο ή παρακολουθούν ταινίες που έχει ήδη ρυθμίσει η αγαπημένη συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων για την παραγωγή ήχου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ωστόσο, οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις ήχου που συνοδεύουν αυτές τις συσκευές δεν είναι πάντοτε βέλτιστες, παρόλο που οι λειτουργίες βελτίωσης ήχου ενσωματώνονται σε ορισμένους παίκτες που στοχεύουν ειδικά στην αλλαγή του ήχου για οποιοδήποτε περιβάλλον ακρόασης.

Το πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων VLC είναι δωρεάν λογισμικό πολυμέσων με πλατφόρμα αναπαραγωγής πολυμέσων . Διατίθεται για επιτραπέζιες και κινητές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Windows 10 Mobile, των συσκευών iOS, των Windows Phone, των συσκευών Android και άλλων. Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του VLC Media Player για την ενίσχυση του ήχου είναι ο ισοσταθμιστής . Αυτό είναι ένα εργαλείο που σας επιτρέπει να ελέγχετε το επίπεδο εξόδου των καθορισμένων ζωνών συχνότητας, οι οποίες κυμαίνονται από 60 hertz έως 16 kilohertz. Ο γραφικός ισοσταθμιστής 10 ζωνών του προγράμματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πάρει ακριβώς τον ήχο που θέλετε.

Ο ισοσταθμιστής είναι απενεργοποιημένος από προεπιλογή στο λογισμικό αναπαραγωγής πολυμέσων VLC. Αν δεν έχετε ήδη βυθιστεί με τη διασύνδεση του VLC Media Player, μπορεί να μην το έχετε παρατηρήσει καθόλου. Αυτός ο οδηγός καλύπτει τον τρόπο χρήσης των προεπιλογών EQ και τον τρόπο μη αυτόματης διαμόρφωσης του ισοσταθμιστή με τις δικές σας ρυθμίσεις.

Ενεργοποίηση του ισοσταθμιστή και χρήση προκαθορισμένων ρυθμίσεων

Για να ενεργοποιήσετε τον ισοσταθμιστή και να χρησιμοποιήσετε τις ενσωματωμένες προεπιλογές, κάντε τα εξής:

  1. Κάντε κλικ στην καρτέλα μενού Εργαλεία στην κορυφή της κύριας οθόνης του VLC Media Player και επιλέξτε την επιλογή Εφέ και φίλτρα . Αν προτιμάτε, μπορείτε να κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο CTRL και να πατήσετε το πλήκτρο E για να μεταβείτε στο ίδιο μενού.
  2. Στην καρτέλα Ισοσταθμιστής στο μενού Ήχοι Εφέ , κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου δίπλα στην επιλογή Ενεργοποίηση .
  3. Για να χρησιμοποιήσετε μια προκαθορισμένη ρύθμιση, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της οθόνης του ισοσταθμιστή. Το VLC Media Player διαθέτει μια καλή επιλογή από προεπιλογές που καλύπτουν ως επί το πλείστον δημοφιλή είδη. Υπάρχουν επίσης ορισμένες ειδικές ρυθμίσεις, όπως "πλήρες μπάσο", "ακουστικά" και "μεγάλη αίθουσα". Κάντε κλικ σε μια ρύθμιση που νομίζετε ότι μπορεί να λειτουργήσει με τη μουσική σας.
  4. Τώρα που έχετε επιλέξει μια προκαθορισμένη ρύθμιση, ξεκινήστε να παίζετε ένα τραγούδι ώστε να ακούτε τι ακούγεται. Απλώς αναπαράγετε ένα τραγούδι από μία από τις λίστες αναπαραγωγής ή κάντε κλικ στο Media > Open File για να επιλέξετε ένα.
  5. Καθώς το τραγούδι παίζει, μπορείτε να αλλάξετε τις προεπιλογές σε λειτουργία για να αξιολογήσετε το αποτέλεσμα που έχει κάθε προεπιλογή στη μουσική σας.
  6. Αν θέλετε να τροποποιήσετε μια προκαθορισμένη ρύθμιση, μπορείτε να το κάνετε αυτό με τις γραμμές ολίσθησης σε κάθε ζώνη συχνοτήτων. Εάν, για παράδειγμα, θέλετε να αυξήσετε τα μπάσα, ρυθμίστε τις ζώνες χαμηλής συχνότητας στην αριστερή πλευρά της οθόνης διεπαφής. Για να αλλάξετε τον ήχο υψηλής συχνότητας, ρυθμίστε τα ρυθμιστικά στην δεξιά πλευρά του εργαλείου EQ.
  1. Όταν είστε ικανοποιημένοι με μια προκαθορισμένη ρύθμιση, κάντε κλικ στο κουμπί Κλείσιμο .