Δημιουργία βιβλιοθήκης πολυμέσων στον VLC Player

Προσθήκη βιβλιοθήκης τραγουδιών στο VLC Media Player (έκδοση των Windows)

Το VLC είναι ένα ισχυρό πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων λογισμικού που μπορεί να αναπαράγει σχεδόν οποιαδήποτε μορφή ήχου ή βίντεο που σας ενδιαφέρει να δοκιμάσετε. Είναι επίσης μια αστρική εναλλακτική λύση για το Windows Media Player ή το iTunes για τη διαχείριση αρχείων ψηφιακών πολυμέσων.

Ωστόσο, αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τη μοναδική διεπαφή του, τότε μπορεί να χρειαστούν μερικοί για να συνηθίσετε. Δεν είναι δύσκολο να μάθεις με οποιονδήποτε τρόπο, αλλά ο τρόπος με τον οποίο κάνεις πράγματα στο VLC Media Player μπορεί να είναι αρκετά διαφορετικός από αυτό που μπορείς να συνηθίσεις.

Εάν θέλετε να μετακινηθείτε στο VLC Media Player, τότε μία από τις πρώτες εργασίες που θέλετε να κάνετε είναι να ρυθμίσετε τη βιβλιοθήκη πολυμέσων σας. Με την πρώτη ματιά, δεν φαίνεται να υπάρχουν πολλές επιλογές. Από το κουτί, η διεπαφή είναι πολύ ελάχιστη, αλλά κάτω από την κουκούλα, υπάρχουν πολλά να παίξει.

Έτσι, πού ξεκινάτε;

Αποκτήστε την τελευταία έκδοση

Πριν ακολουθήσετε τον υπόλοιπο οδηγό, βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας την τελευταία έκδοση του VLC Media Player. Εάν το έχετε στο σύστημά σας τότε πιθανότατα έχετε ήδη την πιο πρόσφατη έκδοση - το πρόγραμμα αυτόματα ελέγχει αυτό κάθε δύο εβδομάδες. Ωστόσο, μπορείτε να εκτελέσετε τον έλεγχο της ενημέρωσης οποιαδήποτε στιγμή κάνοντας κλικ στην επιλογή Βοήθεια > Έλεγχος για ενημερώσεις .

Ρύθμιση του VLC Media Player για αναπαραγωγή της συλλογής μουσικής σας

  1. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αλλάξετε τη λειτουργία προβολής. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στην καρτέλα μενού Προβολή στο επάνω μέρος της οθόνης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Λίστα αναπαραγωγής . Εναλλακτικά, μπορείτε να κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο CTRL στο πληκτρολόγιό σας και να πατήσετε το πλήκτρο L για να επιτύχετε το ίδιο πράγμα.
  2. Πριν προσθέσετε οποιαδήποτε μουσική, καλό είναι να διαμορφώσετε το VLC Media Player για αυτόματη αποθήκευση και επαναφόρτωση της βιβλιοθήκης πολυμέσων σας κάθε φορά που ξεκινάει το πρόγραμμα. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στην καρτέλα μενού Εργαλεία και επιλέξτε Προτιμήσεις .
  3. Μεταβείτε στο μενού Προχωρημένους μέσω της ενότητας Εμφάνιση ρυθμίσεων (κοντά στην κάτω αριστερή πλευρά της οθόνης). Απλά κάντε κλικ στο κουμπί επιλογής δίπλα στην επιλογή Όλες για να πάρετε πολλές περισσότερες επιλογές.
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Playlist στο αριστερό παράθυρο.
  5. Ενεργοποιήστε την επιλογή " Χρήση βιβλιοθήκης πολυμέσων " κάνοντας κλικ στο πλαίσιο ελέγχου δίπλα της.
  6. Κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση .

Δημιουργία βιβλιοθήκης πολυμέσων

Τώρα που έχετε ρυθμίσει το VLC Media Player, ήρθε η ώρα να προσθέσετε κάποια μουσική.

  1. Κάντε κλικ στην επιλογή Βιβλιοθήκη πολυμέσων στο παράθυρο αριστερού παραθύρου.
  2. Είναι πιθανό να έχετε όλη τη μουσική σας σε έναν κεντρικό φάκελο στον υπολογιστή σας ή στον εξωτερικό σκληρό σας δίσκο . Αν συμβαίνει αυτό και θέλετε να προσθέσετε τα πάντα με ένα πάτημα, κάντε δεξί κλικ στο κουμπί του ποντικιού σας οπουδήποτε στο κύριο μέρος της οθόνης (το κενό κομμάτι).
  3. Επιλέξτε την επιλογή Προσθήκη φακέλου .
  4. Πλοηγηθείτε στο σημείο όπου βρίσκεται ο φάκελος μουσικής, επισημάνετε το με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογή φακέλου .
  5. Θα πρέπει τώρα να δείτε ότι ο φάκελος που περιέχει τη μουσική σας έχει πλέον προστεθεί στη βιβλιοθήκη πολυμέσων VLC.
  6. Αν έχετε πολλούς φακέλους που θέλετε να προσθέσετε, απλά επαναλάβετε τα βήματα 2 - 5.
  7. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε και μεμονωμένα αρχεία χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο. Αντί να επιλέξετε να προσθέσετε ένα φάκελο (όπως στο βήμα 3), επιλέξτε την επιλογή προσθήκης ενός αρχείου όταν κάνετε δεξί κλικ στην κύρια οθόνη.

Συμβουλές