Πώς να χρησιμοποιήσετε τη ροή του Internet Radio στο Internet

Αναπαραγωγή μουσικής στην επιφάνεια εργασίας σας με συντονισμό σε σταθμούς ραδιοφώνου FM χρησιμοποιώντας WMP 12

Οι περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν κυρίως το Windows Media Player 12 για να αναπαράγουν τα αρχεία πολυμέσων (audio και video), CD και DVD. Ωστόσο, το δημοφιλές πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων της Microsoft έχει επίσης τη δυνατότητα να συνδεθεί με ραδιοφωνικές ροές του Διαδικτύου - πράγμα που σας δίνει μια μεγάλη δωρεάν επιλογή (μαζί με το Pandora Radio , Spotify κ.λπ.) που θέλετε να χρησιμοποιήσετε όταν θέλετε να ανακαλύψετε νέα μουσική.

Το πρόβλημα είναι, πού είναι αυτό το φανταστικό χαρακτηριστικό; Αν δεν ξέρετε τι ψάχνετε, μπορεί εύκολα να χαθεί. Η επιλογή δεν είναι τόσο προφανής στο GUI του WMP 12 (γραφική διεπαφή χρήστη), έτσι πού θα μπορούσε να είναι;

Για να μάθετε, αυτό το σύντομο σεμινάριο θα σας δείξει πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στον οδηγό πολυμέσων στο WMP 12, ώστε να μπορείτε να αρχίσετε να ακούτε δωρεάν ραδιοφωνικές ροές. Θα σας δείξουμε επίσης πώς μπορείτε να προσθέσετε σελιδοδείκτες για τα αγαπημένα σας, ώστε να μπορείτε να τα ακούσετε αμέσως χωρίς να χρειάζεται να τα βρείτε ξανά.

Μετάβαση στην προβολή οδηγού πολυμέσων

Προτού μπορέσετε να ξεκινήσετε τη ροή μουσικής από ραδιοφωνικούς σταθμούς Internet, θα χρειαστεί να μεταβείτε στον Οδηγό πολυμέσων . Περιέχει μια λίστα με είδη και κορυφαίους σταθμούς που έχουν επιλεγεί ειδικά ως «επιλογές του συντάκτη». Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε συγκεκριμένους σταθμούς στον οδηγό μέσων μαζικής ενημέρωσης αν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

  1. Για να μεταβείτε στον Οδηγό πολυμέσων θα πρέπει πρώτα να είστε σε κατάσταση προβολής βιβλιοθήκης. Αν δεν είστε τότε ο πιο γρήγορος τρόπος να φτάσετε εκεί είναι να κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο [CTRL] και πατήστε 1 στο πληκτρολόγιό σας.
  2. Στην οθόνη προβολής βιβλιοθήκης, κάντε κλικ στο κάτω βέλος δίπλα στο κουμπί Οδηγός πολυμέσων (που βρίσκεται στο αριστερό παράθυρο κοντά στο κάτω μέρος της οθόνης). Εναλλακτικά, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το κλασικό μενού, απλώς κάντε κλικ στην καρτέλα μενού Προβολή , τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το υπομενού Online Stores και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Media Guide .

Πλοήγηση στον οδηγό μέσων

Στην οθόνη Media Guide, θα δείτε διαφορετικά τμήματα που θα χρησιμοποιηθούν για να επιλέξετε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Αν θέλετε να επιλέξετε έναν κορυφαίο σταθμό που παίζει για παράδειγμα 40 κορυφαία τραγούδια, τότε απλά κάντε κλικ σε αυτό το είδος για να δείτε τις επιλογές του συντάκτη. Για να δείτε περισσότερα είδη, μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο σύνδεσμο προβολής υπερζυγίου που θα επεκτείνει τη λίστα.

Εάν αναζητάτε ένα συγκεκριμένο είδος ή σταθμό που δεν περιλαμβάνεται στη λίστα, κάντε κλικ στην επιλογή Αναζήτηση ραδιοφωνικών σταθμών . Αυτό θα σας παρουσιάσει μερικές επιλογές για να περιορίσετε την αναζήτησή σας.

Αναπαραγωγή ραδιοφωνικού σταθμού

  1. Για να ξεκινήσετε τη ροή ενός ραδιοφωνικού σταθμού, κάντε κλικ στον υπερσυνδέτη Ακούστε κάτω από το λογότυπο του σταθμού. Θα υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση, ενώ το Windows Media Player θα αποθηκεύσει τον ήχο.
  2. Για να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του ραδιοφωνικού σταθμού για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ στην επίσκεψη υπερσύνδεσης. Αυτό θα ανοίξει μια ιστοσελίδα στο πρόγραμμα περιήγησης Internet.

Bookmarking Ραδιοφωνικοί Σταθμοί

Για να εξοικονομήσετε χρόνο στο μέλλον προσπαθώντας να βρείτε τους αγαπημένους σας ραδιοφωνικούς σταθμούς, καλό θα ήταν να τις αποθηκεύσετε σε σελιδοδείκτη. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση μιας λίστας αναπαραγωγής . Είναι στην πραγματικότητα ακριβώς το ίδιο με τη δημιουργία ενός για να παίξετε μια επιλογή από τραγούδια από τη μουσική βιβλιοθήκη σας. Η μόνη πραγματική διαφορά, φυσικά, είναι ότι δημιουργείτε μια λίστα αναπαραγωγής για τη ροή περιεχομένου από τον Ιστό, αντί να παίζετε τοπικά αποθηκευμένα αρχεία.

  1. Δημιουργήστε μια κενή λίστα αναπαραγωγής για να αποθηκεύσετε τους αγαπημένους σας ραδιοφωνικούς σταθμούς κάνοντας πρώτα κλικ στην επιλογή Δημιουργία λίστας αναπαραγωγής κοντά στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Πληκτρολογήστε ένα όνομα για αυτό και πατήστε το πλήκτρο [Enter Key] .
  2. Τώρα ξεκινήστε να αναπαράγετε έναν ραδιοφωνικό σταθμό με τον οποίο θέλετε να κάνετε σελιδοδείκτη, κάνοντας κλικ στην υπερ-σύνδεση Listen .
  3. Μεταβείτε στη λειτουργία προβολής Αναπαραγωγή τώρα. Ο πιο γρήγορος τρόπος για να φτάσετε σε αυτό είναι να κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο [CTRL] και πατώντας 3 στο πληκτρολόγιο.
  4. Στο δεξιό παράθυρο κάντε δεξί κλικ στο όνομα του ραδιοφωνικού σταθμού. Εάν δεν βλέπετε μια λίστα τότε θα χρειαστεί να ενεργοποιήσετε αυτήν την προβολή κάνοντας δεξί κλικ στην οθόνη Now Playing και στη συνέχεια επιλέγοντας την επιλογή Show List .
  5. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το στοιχείο Προσθήκη και στη συνέχεια επιλέξτε το όνομα της λίστας αναπαραγωγής που δημιουργήσατε στο βήμα 1.
  6. Επιστρέψτε στη λειτουργία προβολής βιβλιοθήκης κρατώντας πατημένο το πλήκτρο [CTRL] και πιέζοντας το 1 στο πληκτρολόγιό σας.
  7. Ελέγξτε ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός έχει προστεθεί με επιτυχία κάνοντας κλικ στη λίστα αναπαραγωγής στο αριστερό παράθυρο. Χρησιμοποιήστε το μπλε βέλος (στην επάνω αριστερή γωνία του WMP) για να επιστρέψετε ξανά στην προβολή του Media Guide.

Για να προσθέσετε σελιδοδείκτη περισσότερους ραδιοφωνικούς σταθμούς, επαναλάβετε τα βήματα 2 έως 6.