Πώς να διορθώσετε προβλήματα αναπαραγωγής ήχου στις παρουσιάσεις του PowerPoint

Έχετε πρόβλημα με ήχο ή μουσική με μια παρουσίαση; Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές

Η μουσική ή οι ήχοι παίζουν ωραία στον υπολογιστή σας, αλλά όταν στείλετε ηλεκτρονικά την παρουσίαση του PowerPoint σε έναν φίλο, δεν ακούγονται καθόλου ήχοι. Γιατί; Η σύντομη απάντηση είναι ότι η μουσική ή το αρχείο ήχου πιθανόν να συνδέεται με την παρουσίαση και όχι ενσωματωμένο σε αυτήν. Το PowerPoint δεν μπορεί να βρει τη μουσική ή το αρχείο ήχου με το οποίο συνδεθήκατε στην παρουσίασή σας και επομένως δεν θα παίξει μουσική. Μην ανησυχείς; μπορείτε να το διορθώσετε εύκολα.

Τι προκαλεί προβλήματα ήχου και μουσικής στο PowerPoint;

Πρώτον, η μουσική ή οι ήχοι μπορούν να ενσωματωθούν σε παρουσιάσεις του PowerPoint μόνο εάν χρησιμοποιείτε μια μορφή αρχείου WAV (για παράδειγμα, το musicmusic.wav και όχι το musicmusic.MP3). Τα αρχεία MP3 δεν θα ενσωματωθούν σε μια παρουσίαση του PowerPoint. Έτσι, η εύκολη απάντηση είναι να χρησιμοποιήσετε μόνο τα αρχεία WAV στις παρουσιάσεις σας. Το μειονέκτημα αυτής της λύσης είναι ότι τα αρχεία WAV είναι τεράστια και θα καθιστούσαν την παρουσίαση πολύ δυσκίνητη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Δεύτερον, εάν πολλοί ήχοι WAV ή αρχεία μουσικής χρησιμοποιούνται στην παρουσίαση, ίσως έχετε δυσκολία να ανοίξετε ή να παίξετε την παρουσίαση καθόλου, ειδικά αν ο υπολογιστής σας δεν είναι ένα από τα πιο πρόσφατα και σπουδαία μοντέλα στην αγορά σήμερα.

Υπάρχει μια εύκολη λύση για αυτό το πρόβλημα. Πρόκειται για μια απλή διαδικασία τεσσάρων βημάτων.

Βήμα πρώτο: Ξεκινώντας για να διορθώσετε προβλήματα ήχου ή μουσικής στο PowerPoint

Βήμα δεύτερο: Ορίστε την τιμή σύνδεσης

Βήμα τρίτο

Θα πρέπει να εξαπατήσετε το PowerPoint να σκεφτεί ότι το μουσικό ή αρχείο ήχου MP3 που θα εισάγετε στην παρουσίασή σας είναι στην πραγματικότητα ένα αρχείο WAV. Μπορείτε να κατεβάσετε ένα δωρεάν πρόγραμμα για να το κάνετε αυτό για εσάς.

  1. Κατεβάστε και εγκαταστήστε το δωρεάν πρόγραμμα CDex.
  2. Ξεκινήστε το πρόγραμμα CDex και, στη συνέχεια, επιλέξτε Μετατροπή> Προσθήκη κεφαλίδας RIFF-WAV σε αρχεία MP2 ή MP3 .
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί elipses ( ...) στο τέλος του πλαισίου κειμένου Directory για να μεταβείτε στο φάκελο που περιέχει το μουσικό σας αρχείο. Αυτός είναι ο φάκελος που δημιουργήσατε στο Βήμα Ένα.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί OK .
  5. Επιλέξτε yourmusicfile.MP3 στη λίστα των αρχείων που εμφανίζονται στο πρόγραμμα CDex.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί Μετατροπή .
  7. Αυτό θα "μετατρέψει" και θα αποθηκεύσει το μουσικό σας αρχείο ως yourmusicfile.WAV και θα το κωδικοποιήσει με μια νέα κεφαλίδα (οι πληροφορίες προγραμματισμού πίσω από τα σκηνικά) για να δείξει στο PowerPoint ότι πρόκειται για αρχείο WAV αντί για αρχείο MP3. Το αρχείο είναι στην πραγματικότητα ένα MP3 (αλλά μεταμφιεσμένο ως αρχείο WAV) και το μέγεθος του αρχείου θα διατηρηθεί σε πολύ μικρότερο μέγεθος ενός αρχείου MP3.
  8. Κλείστε το πρόγραμμα CDex.

Βήμα τέσσερα

- Προσθήκη ήχου στο PowerPoint