Αποθήκευση των περιεχομένων μιας λίστας αναπαραγωγής Spotify σε ένα αρχείο κειμένου

Δημιουργία λίστας τραγουδιών χωρίς σύνδεση με τη δωρεάν εφαρμογή Exportify Web App

Αν έχετε περάσει πολύ καιρό με τη χρήση του Spotify για να δημιουργήσετε προσεκτικά λίστες αναπαραγωγής για κάθε περίσταση, τότε ίσως θελήσετε να διατηρήσετε μια εγγραφή με βάση τα κείμενα τους χωρίς σύνδεση. Ωστόσο, δεν υπάρχει επιλογή μέσω οποιασδήποτε από τις εφαρμογές του Spotify ή του Web Player για την εξαγωγή των περιεχομένων των λιστών αναπαραγωγής σε μορφή κειμένου. Η χειροκίνητη επισήμανση των τραγουδιών σε μια λίστα αναπαραγωγής και η αντιγραφή τους σε ένα έγγραφο λέξεων οδηγεί συνήθως σε απλές κρυφές διευθύνσεις URI (Uniform Resource Identifier), τις οποίες κατανοεί μόνο το Spotify.

Λοιπόν, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για την εξαγωγή των playlist σας σε μορφή κειμένου;

Ένα από τα καλύτερα εργαλεία που χρησιμοποιείτε είναι το Exportify . Πρόκειται για μια αστρική εφαρμογή βασισμένη στο Web που μπορεί να δημιουργήσει γρήγορα αρχεία με δυνατότητα αποθήκευσης σε μορφή CSV. Αυτό είναι ιδανικό εάν θέλετε να εισαγάγετε τις πληροφορίες σε ένα υπολογιστικό φύλλο για παράδειγμα, ή απλά θέλετε μια πινακοποιημένη καταγραφή του περιεχομένου κάθε playlist. Υπάρχουν αρκετές στήλες που δημιουργούνται από το Exportify για να παραθέσετε σημαντικές λεπτομέρειες, όπως: όνομα καλλιτέχνη, τίτλο τραγουδιού, άλμπουμ, μήκος κομματιού και πολλά άλλα.

Χρησιμοποιώντας την επιλογή Εξαγωγή για να δημιουργήσετε εκτυπώσιμες λίστες τραγουδιών

Για να ξεκινήσετε την εξαγωγή των playlist Spotify σε αρχεία CSV, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

  1. Χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησης στο Internet, μεταβείτε στον κύριο ιστότοπο Exportify.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην κεντρική σελίδα και κάντε κλικ στον σύνδεσμο API Web ( https://rawgit.com/watsonbox/exportify/master/exportify.html ).
  3. Στην ιστοσελίδα που εμφανίζεται τώρα, κάντε κλικ στο κουμπί Get Started .
  4. Θα πρέπει τώρα να συνδέσετε την εφαρμογή Exportify Web στο λογαριασμό Spotify . Αυτό είναι ασφαλές να το κάνετε, μην ανησυχείτε για τυχόν ζητήματα ασφάλειας. Υποθέτοντας ότι έχετε ήδη λογαριασμό, κάντε κλικ στο κουμπί Σύνδεση στο Spotify .
  5. Αν θέλετε να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας το λογαριασμό σας στο Facebook, κάντε κλικ στο κουμπί Facebook . Εάν προτιμάτε την τυπική μέθοδο, πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας στα αντίστοιχα πλαίσια κειμένου και κάντε κλικ στην επιλογή Σύνδεση .
  6. Η επόμενη οθόνη θα εμφανίσει τι θα κάνει η Exportify κατά τη σύνδεσή σας στο λογαριασμό σας - μην ανησυχείτε ότι αυτό δεν είναι μόνιμο. Θα είναι σε θέση να διαβάσει τις πληροφορίες που μοιράζονται δημοσίως και θα έχει επίσης πρόσβαση σε κανονικές λίστες αναπαραγωγής και σε αυτές που έχετε συνεργαστεί με άλλους. Όταν είστε έτοιμοι να συνεχίσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Εντάξει .
  1. Αφού η Exportify έχει πρόσβαση στις λίστες αναπαραγωγής σας, θα δείτε μια λίστα με αυτές που εμφανίζονται στην οθόνη. Για να αποθηκεύσετε μια από τις λίστες αναπαραγωγής σας σε ένα αρχείο CSV, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί Εξαγωγή δίπλα του.
  2. Αν θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για όλες τις λίστες αναπαραγωγής σας, κάντε κλικ στο κουμπί Εξαγωγή όλων . Αυτό θα σώσει ένα αρχείο zip που ονομάζεται spotify_playlists.zip και περιέχει όλες τις λίστες αναπαραγωγής σας.
  3. Όταν τελειώσετε με την αποθήκευση όλων όσων χρειάζεστε, απλώς κλείστε το παράθυρο στο πρόγραμμα περιήγησής σας.