Τι είναι ένα αρχείο BDMV;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία BDMV

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου BDMV είναι ένα αρχείο πληροφοριών Blu-ray ή μερικές φορές ονομάζεται αρχείο πληροφοριών Blu-ray Disc Movie . Περιέχουν πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο ενός δίσκου Blu-ray, αλλά δεν κατέχουν τα ίδια τα αρχεία πολυμέσων.

Ορισμένα κοινά αρχεία BDMV περιλαμβάνουν τα αρχεία index.bdmv, MovieObject.bdmv και sound.bdmv .

Το BDM είναι μια παρόμοια μορφή αρχείου, αλλά συνήθως εμφανίζεται μόνο σε σκληρούς δίσκους . Αυτές αναφέρονται ως αρχεία πληροφοριών AVHCD. Τα αρχεία BDMV χρησιμοποιούνται συνήθως σε οπτικούς δίσκους.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο BDMV

Τα πιο δημοφιλή προγράμματα δημιουργίας δίσκων που υποστηρίζουν εγγραφή δίσκων Blu-ray θα ανοίξουν αρχεία BDMV, όπως το δωρεάν Media Player Classic MPC-HC, BDMV Player και VLC.

Τα CyberLink PowerDVD, το JRiver Media Center, το Nero και το Macgo Mac Blu-ray Player υποστηρίζουν επίσης αρχεία BDMV, αλλά κανένα από αυτά δεν είναι ελεύθερο για χρήση (αλλά μπορεί να έχουν διαθέσιμες δοκιμαστικές εκδόσεις).

Συμβουλή: Μπορεί επίσης να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Σημειωματάριο (Notepad) ή άλλο επεξεργαστή ελεύθερου κειμένου για να ανοίξετε το αρχείο BDMV. Πολλά αρχεία είναι μόνο αρχεία κειμένου που σημαίνουν ανεξάρτητα από την επέκταση αρχείου, ένας επεξεργαστής κειμένου μπορεί να είναι σε θέση να εμφανίσει σωστά τα περιεχόμενα του αρχείου. Δεδομένου ότι τα αρχεία BDMV περιέχουν μόνο πληροφορίες σχετικά με το δίσκο Blu-ray, είναι πιθανό ότι ένας επεξεργαστής κειμένου μπορεί να ανοίξει ένα.

Σημείωση: Αν δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας στα προγράμματα που αναφέραμε παραπάνω, ενδέχεται να έχετε εσφαλμένη ανάγνωση της επέκτασης αρχείου. Η επέκταση του BDMV μοιάζει πάρα πολύ με τις επεκτάσεις αρχείων σε μη σχετιζόμενες μορφές, όπως DMB (εκτελέσιμο παιχνίδι BYOND), αρχεία BDB (Backup βάσης δεδομένων Microsoft Words) και αρχεία BDF (δυαδικά δεδομένα).

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο BDMV, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία BDMV, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για τη δημιουργία αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο BDMV

Δεδομένου ότι τα αρχεία BDMV είναι μόνο περιγραφικά αρχεία, δεν μπορείτε να τα μετατρέψετε σε μορφή πολυμέσων όπως MP4 , MKV κ.λπ.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι διαθέσιμοι μετατροπείς που διαφημίζονται ως "μετατροπείς BDMV" που λειτουργούν μετατρέποντας τα περιεχόμενα βίντεο / ήχου (όπως τα αρχεία MTS / M2TS ) του δίσκου Blu-ray σε άλλες μορφές, αλλά ποτέ τα αρχεία .BDMV.

Το Wondershare Video Converter Ultimate και το iSkysoft iMedia Converter Deluxe είναι δύο παραδείγματα, αλλά καμία από αυτές τις εφαρμογές δεν είναι δωρεάν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν δωρεάν μετατροπέα αρχείων, όπως το Freemake Video Converter ή το EncodeHD, για να μετατρέψετε τα αρχεία πολυμέσων από τον δίσκο Blu-ray, αλλά πιθανόν να μην μπορούν να εισάγουν τα αρχεία ή τους φακέλους BDMV απευθείας - αντί να επιλέξετε ολόκληρο το δίσκο.

Για παράδειγμα, το Freemake Video Converter μπορεί να μετατρέψει έναν δίσκο βίντεο σε MKV, MP4, ISO ή ακόμα και απευθείας σε άλλο δίσκο (κάτι που είναι χρήσιμο αν έχετε ένα αντίγραφο του δίσκου Blu-ray στον υπολογιστή σας).

Περισσότερες Βοήθεια με τα αρχεία BDMV

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου BDMV και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.