Πώς να εγκαταστήσετε ένα gadget των Windows

Εγκαταστήστε τα Gadgets Desktop στα Windows 7 & Vista

Τα gadget των Windows είναι μικρά προγράμματα που εκτελούνται στην επιφάνεια εργασίας ή στην πλευρική εργαλειοθήκη των Windows. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα Windows 7 και στα Windows Vista .

Ένα gadget των Windows μπορεί να σας ενημερώσει με τη ροή σας στο Facebook, ενώ κάποιος άλλος μπορεί να σας δείξει τον τρέχοντα καιρό και ένας άλλος μπορεί να σας αφήσει να τιτίβισμα από την επιφάνεια εργασίας.

Άλλα gadgets, όπως αυτά τα gadget των Windows 7 , μπορούν στην πραγματικότητα να εκτελούν χρήσιμες υπηρεσίες παρακολούθησης όπως παρακολούθηση της χρήσης CPU και RAM .

Μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα gadget των Windows εκτελώντας ένα ληφθέν αρχείο GADGET, αλλά ορισμένες λεπτομέρειες εγκατάστασης των μικροεφαρμογών των Windows διαφέρουν ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα στο οποίο εγκαθιστάτε το gadget.

Επιλέξτε το σωστό σύνολο βημάτων παρακάτω για συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με την εγκατάσταση μικροεφαρμογών στην έκδοση των Windows. Δείτε την έκδοση των Windows που έχω; αν δεν είστε σίγουροι ποια από αυτές τις εκδόσεις των Windows είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας.

Σημείωση: Τα παλαιότερα λειτουργικά συστήματα των Windows, όπως τα Windows XP , δεν υποστηρίζουν εγγενώς τα gadgets της επιφάνειας εργασίας ή της πλαϊνής γραμμής. Οι νεώτερες εκδόσεις, όπως τα Windows 10 και τα Windows 8 , δεν υποστηρίζουν ούτε gadgets. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά άλλα είδη gadget που είναι συγκεκριμένα για συγκεκριμένες εφαρμογές, τόσο στο διαδίκτυο όσο και εκτός σύνδεσης.

Πώς να εγκαταστήσετε ένα Gadget των Windows 7 ή Windows Vista

  1. Κάντε λήψη του αρχείου gadget των Windows.
    1. Η Microsoft συνηθίζει να καταγράφει και να φιλοξενεί gadget των Windows, αλλά δεν τα κάνει πλέον. Σήμερα, θα βρείτε τα περισσότερα gadget για τα Windows σε ιστότοπους λήψης λογισμικού και στους ιστότοπους των προγραμματιστών gadget.
    2. Συμβουλή: Το Win7Gadgets είναι ένα μόνο παράδειγμα μιας ιστοσελίδας που προσφέρει δωρεάν gadget των Windows, όπως ρολόγια, ημερολόγια, gadgets ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, βοηθητικά προγράμματα και παιχνίδια.
  2. Εκτελέστε το ληφθέν αρχείο GADGET. Τα αρχεία μικροεφαρμογών των Windows τελειώνουν στην επέκταση αρχείου .GADGET και θα ανοίξουν με την εφαρμογή Desktop Gadgets. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε διπλό κλικ ή να αγγίξετε δύο φορές το αρχείο για να ξεκινήσετε τη διαδικασία εγκατάστασης.
  3. Κάντε κλικ ή πατήστε το κουμπί Εγκατάσταση εάν σας ζητηθεί μια προειδοποίηση ασφαλείας που λέει ότι "Ο εκδότης δεν ήταν δυνατό να επαληθευτεί". Τα περισσότερα gadget των Windows δημιουργούνται από προγραμματιστές τρίτων που δεν πληρούν τις απαιτήσεις επαλήθευσης της ταυτότητας της Microsoft, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχει κάποια ανησυχία ασφάλειας.
    1. Σημαντικό: Πρέπει πάντα να έχετε εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς. Έχοντας ένα καλό πρόγραμμα AV που εκτελείται συνεχώς, μπορεί να σταματήσει την πρόκληση κακόβουλων προγραμμάτων και ιχνηλατημένων λειτουργικών συστημάτων των Windows.
  1. Διαμορφώστε τις απαραίτητες ρυθμίσεις gadget. Ανάλογα με το gadget των Windows που έχετε εγκαταστήσει στην επιφάνεια εργασίας, ενδέχεται να υπάρχουν ορισμένες επιλογές που χρειάζονται ρύθμιση παραμέτρων. Εάν εγκαταστήσετε ένα gadget στο Facebook, για παράδειγμα, το gadget θα χρειαστεί τα διαπιστευτήριά σας στο Facebook. Αν έχετε εγκαταστήσει μια οθόνη στάθμης μπαταρίας, μπορεί να θέλετε να προσαρμόσετε το μέγεθος ή την αδιαφάνεια του παραθύρου του gadget.

Περισσότερες Βοήθεια με τα Gadgets των Windows

Αν καταργήσετε ένα gadget από την επιφάνεια εργασίας, το gadget εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο στα Windows, απλά δεν είναι εγκατεστημένο στην επιφάνεια εργασίας. Με άλλα λόγια, το gadget παραμένει στον υπολογιστή σας όπως και οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα, αλλά απλά δεν υπάρχει συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας για να ανοίξει το gadget.

Για να προσθέσετε ένα προηγουμένως εγκατεστημένο gadget πίσω στην επιφάνεια εργασίας των Windows, απλά κάντε δεξί κλικ ή πατήστε και κρατήστε οπουδήποτε στην επιφάνεια εργασίας και κάντε κλικ / επιλέξτε Gadgets (Windows 7) ή Add Gadgets ... (Windows Vista). Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο που θα εμφανίζει όλα τα διαθέσιμα gadget των Windows. Απλά κάντε διπλό κλικ / πατήστε το gadget που θέλετε να προσθέσετε στην επιφάνεια εργασίας ή μεταφέρετέ το εκεί.