Τι είναι το TeamSpeak;

Δωρεάν φωνητική επικοινωνία για ομάδες

Το TeamSpeak είναι αυτό που λένε τα ονόματα: επιτρέπει στα μέλη μιας ομάδας να μιλούν μεταξύ τους. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να το κάνεις αυτό, αλλά το TeamSpeak το καθιστά εύκολο και ενδιαφέρον ακόμα και όταν τα μέλη της ομάδας είναι διάσπαρτα σε όλο τον κόσμο. Χρησιμοποιεί το VoIP και το Διαδίκτυο για τη σύνδεση ατόμων μέσω διακομιστών. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί συχνά δωρεάν. Δεκάδες, εκατοντάδες ακόμη και χιλιάδες άνθρωποι μπορούν να επικοινωνούν σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο, είτε για να διασκεδάσουν να συνεργαστούν σε ένα πιο σοβαρό και επαγγελματικό πλαίσιο.

Το TeamSpeak προσφέρει φωνητική επικοινωνία μέσω εφαρμογών και υπηρεσίας. Οι εφαρμογές είναι δωρεάν. Υπάρχουν λογισμικό διακομιστή και πελάτες . Η υπηρεσία είναι αδειοδοτημένη στους διακομιστές έναντι αμοιβής. Αυτή η άδεια είναι δωρεάν εάν ο όμιλος ή η εταιρεία που το χρησιμοποιεί δεν αποκομίζει κανένα άμεσο ή έμμεσο κέρδος από τη χρήση του. Ως άτομο ή ομάδα, συνδέεστε στους διακομιστές, συχνά έναντι μηνιαίας αμοιβής, για επικοινωνία.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το TeamSpeak;

Ο κύριος λόγος για τον οποίο οι χρήστες χρησιμοποιούν το TeamSpeak είναι η συνεργασία και η επικοινωνία μέσω του Διαδικτύου ή ενός δικτύου. Στη συνέχεια, οι εταιρείες το χρησιμοποιούν για να μειώσουν το κόστος επικοινωνίας τους, τουλάχιστον στις κλήσεις που γίνονται εσωτερικά στα μέλη του οργανισμού, όπου βρίσκονται εξ αποστάσεως ή μέσα σε μια ίδια εγκατάσταση χρησιμοποιώντας ένα ιδιωτικό δίκτυο. Αυτό τους εξοικονομεί από την υποχρέωση να πληρώσουν το κόστος των κλήσεών τους. Στη συνέχεια, υπάρχει ολόκληρο το οπλοστάσιο των χαρακτηριστικών που κάνουν τη φωνητική επικοινωνία τόσο πλούσια.

Η ταλαιπωρία της χρήσης του TeamSpeak

Ενώ το λογισμικό είναι δωρεάν και ο διακομιστής κοστίζει αμελητέα (στην πραγματικότητα χρειάζεστε μόνο ένα ακουστικό με αυτό που έχετε ήδη στον υπολογιστή σας, συμπεριλαμβανομένης μιας καλής σύνδεσης στο Internet), η υπηρεσία πίσω μπορεί να είναι κάπως περίπλοκη. Αυτό συμβαίνει επειδή πρέπει να πληρώσετε για ένα διακομιστή.

Εάν είστε κερδοφόρος οργανισμός, προσθέτοντας το κόστος ενός διακομιστή στην επένδυσή σας είναι απλά λογικό, αλλά αν είστε μη κερδοσκοπικός οργανισμός, πρέπει να εξετάσετε μια ελεύθερη επιλογή. Το TeamSpeak προσφέρει πραγματικά μη κερδοσκοπικές οργανώσεις δωρεάν υπηρεσία, αλλά πρέπει να φιλοξενήσει τους δικούς τους διακομιστές, οι οποίοι μπορεί να είναι κάπως περίπλοκοι.

Το TeamSpeak είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο, αλλά για μεγάλες ανάγκες. Με τη ζωντανή διασύνδεση και τις επιπτώσεις, δεν θα αξίζει τον κόπο να δοκιμάσουν όλοι, ειδικά τα άτομα με μικρότερες ανάγκες (από την άποψη του κοινού) και τους ανθρώπους που αγαπούν ή αποτιμούν την τηλεοπτική επικοινωνία μαζί. Σε αυτήν την περίπτωση, εργαλεία όπως το Skype μπορεί να αποδειχθούν καλύτερα.

Ποιος χρησιμοποιεί το TeamSpeak;

Όποιος κι αν είστε, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρείτε την ανάγκη επικοινωνίας μέσω του TeamSpeak. Εδώ είναι πεδία στα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί το TeamSpeak και μπορεί να ωφεληθεί:

Παιχνίδια στο Διαδίκτυο . Η πλειοψηφία των χρηστών TeamSpeak είναι παίκτες στο διαδίκτυο και η εφαρμογή περιέχει ειδικά χαρακτηριστικά για αυτούς. Επικοινωνούν μεταξύ τους σε πραγματικό χρόνο παίζοντας παιχνίδια στο Διαδίκτυο ή σε ιδιωτικά δίκτυα. Η παραδοσιακή μέθοδος πληκτρολόγησης κειμένου δεν ταιριάζει απλά με παιχνίδια, οπότε η φωνητική συνεργασία, ειδικά σε παιχνίδια στρατηγικής και ομαδικής εργασίας, κάνει τα πράγματα πιο αληθινά και βολικά. Περισσότερο με την ενσωμάτωση των εφέ 3D στην η τελευταία έκδοση, επιτρέποντας στους παίκτες να ακούσουν ήχους από συγκεκριμένες θέσεις εντός της σφαίρας 3D γύρω τους.

Οργανισμοί . Όπως εξηγήθηκε παραπάνω, εργαλεία όπως το TeamSpeak επιτρέπουν στις ομάδες να επικοινωνούν και να συνεργάζονται χωρίς να πληρώνουν τα συνήθως ακριβά λεπτά τηλεφώνου. Το TeamSpeak λειτουργεί με Windows, Mac OS, Linux και κινητές πλατφόρμες. Οι οργανώσεις περιλαμβάνουν επιχειρήσεις, κυβερνητικές οργανώσεις, κλαμπ κλπ. Υπάρχουν εφαρμογές και για κινητές συσκευές με Android και iOS (iPhone, iTab), οι οποίες είναι εξαιρετικές για την κινητή επικοινωνία μέσα σε ένα εταιρικό πλαίσιο.

Εκπαίδευση . Πολλά πράγματα μπορούν να διδαχθούν και να μοιραστούν στη φωνή μεταξύ ανθρώπων που χρησιμοποιούν το TeamSpeak. Θα μπορούσε να διευκολύνει τη διδασκαλία στο διαδίκτυο, τις εικονικές αίθουσες διδασκαλίας, τις συνεδριάσεις συνεδρίων με συμμετοχή έως και χίλιους συμμετέχοντες (δωρεάν για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς).

Ο καθένας . Τα άτομα μπορούν να δημιουργήσουν ένα δίκτυο TeamSpeak με έναν πληρωμένο φιλοξενούμενο διακομιστή και να κάνουν το σύνδεσμο με οικογένειες και φίλους. Οι συμμετέχοντες δεν πληρώνουν τίποτα, αλλά μόνο πρέπει να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν την εφαρμογή. Όπως ανέφερα παραπάνω, θα βρείτε το TeamSpeak χρήσιμο μόνο αν έχετε ένα πολύ μεγάλο κοινό και φροντίδα για τα χαρακτηριστικά που προσφέρει.