Πώς να διορθώσετε τα σφάλματα STOP 0x0000007B

Ένας οδηγός αντιμετώπισης προβλημάτων για την μπλε οθόνη του θανάτου 0x7B

Τα σφάλματα STOP 0x0000007B προκαλούνται από ζητήματα προγραμμάτων οδήγησης συσκευών (ειδικά αυτά που σχετίζονται με σκληρούς δίσκους και άλλους ελεγκτές αποθήκευσης), ιούς, καταστροφή δεδομένων και μερικές φορές ακόμη αποτυχίες υλικού .

Το σφάλμα STOP 0x0000007B θα εμφανίζεται πάντα σε ένα μήνυμα STOP , το οποίο συνήθως ονομάζεται μπλε οθόνη θανάτου (BSOD) .

Ένα από τα παρακάτω σφάλματα ή ένας συνδυασμός και των δύο σφαλμάτων μπορεί να εμφανιστεί στο μήνυμα STOP:

STOP: 0x0000007B INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE

Το σφάλμα STOP 0x0000007B μπορεί επίσης να συντομευτεί ως STOP 0x7B, αλλά ο πλήρης κωδικός STOP θα είναι πάντα αυτό που εμφανίζεται στο μήνυμα STOP μπλε οθόνης.

Εάν τα Windows είναι σε θέση να ξεκινήσουν μετά το σφάλμα STOP 0x7B, ενδέχεται να σας ζητηθεί η ανάκτηση των Windows από ένα μη αναμενόμενο μήνυμα τερματισμού λειτουργίας που εμφανίζει:

Πρόβλημα Όνομα συμβάντος: BlueScreen BCCode: 7b

Οποιοδήποτε από τα λειτουργικά συστήματα που βασίζονται στα Windows NT της Microsoft μπορεί να αντιμετωπίσει το σφάλμα STOP 0x0000007B. Αυτό περιλαμβάνει τα Windows 10 , τα Windows 8 , τα Windows 7 , τα Windows Vista , τα Windows XP , τα Windows 2000 και τα Windows NT.

Σημείωση: Εάν το STOP 0x0000007B δεν είναι ο ακριβής κωδικός STOP που βλέπετε ή το INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE δεν είναι το ακριβές μήνυμα, ανατρέξτε στην πλήρη λίστα κωδικών σφαλμάτων STOP και ανατρέξτε στις πληροφορίες αντιμετώπισης προβλημάτων για το μήνυμα STOP που βλέπετε.

Πώς να διορθώσετε τα σφάλματα STOP 0x0000007B

Σημείωση: Ορισμένα από αυτά τα βήματα ενδέχεται να απαιτούν την πρόσβαση στα Windows μέσω ασφαλούς λειτουργίας . Απλά παραλείψτε αυτά τα βήματα αν αυτό δεν είναι δυνατό.

  1. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας εάν δεν το έχετε κάνει ήδη. Το σφάλμα μπλε οθόνης STOP 0x0000007B ενδέχεται να είναι σφάλμα.
  2. Μόλις εγκαταστήσατε ή πραγματοποιήσατε αλλαγή σε ελεγκτή σκληρού δίσκου; Αν ναι, υπάρχει μια καλή πιθανότητα η αλλαγή που κάνατε να προκάλεσε το σφάλμα STOP 0x0000007B.
    1. Αναίρεση της αλλαγής και δοκιμή για το σφάλμα 0x7B μπλε οθόνης.
    2. Ανάλογα με τις αλλαγές που κάνατε, ορισμένες λύσεις ενδέχεται να περιλαμβάνουν:
      • Αφαίρεση ή επαναρύθμιση του νέου ελεγκτή σκληρού δίσκου
  3. Εκκίνηση με την τελευταία γνωστή καλή διαμόρφωση για να ακυρώσετε τις σχετικές αλλαγές μητρώου και προγραμμάτων οδήγησης
  4. Χρησιμοποιώντας την Επαναφορά Συστήματος για να αναιρέσετε τις πρόσφατες αλλαγές
  5. Επαναφέρετε το πρόγραμμα οδήγησης συσκευής ελεγκτή σκληρού δίσκου στην έκδοση πριν από την ενημέρωση του προγράμματος οδήγησης
  6. Βεβαιωθείτε ότι η αλυσίδα SCSI τερματίστηκε σωστά, υποθέτοντας ότι χρησιμοποιείτε σκληρούς δίσκους SCSI στον υπολογιστή σας. Εσφαλμένος τερματισμός SCSI είναι γνωστό ότι προκαλεί σφάλματα STOP 0x0000007B.
    1. Σημείωση: Οι περισσότεροι οικιακοί υπολογιστές δεν χρησιμοποιούν σκληρούς δίσκους SCSI αλλά PATA ή SATA .
  7. Βεβαιωθείτε ότι ο σκληρός δίσκος έχει εγκατασταθεί σωστά. Ένας σωστά εγκατεστημένος σκληρός δίσκος μπορεί να προκαλέσει σφάλματα STOP 0x0000007B και άλλα ζητήματα.
  1. Βεβαιωθείτε ότι ο σκληρός δίσκος έχει διαμορφωθεί σωστά στο BIOS. Το σφάλμα STOP 0x0000007B ενδέχεται να παρουσιαστεί αν οι ρυθμίσεις σκληρού δίσκου στο BIOS είναι εσφαλμένες.
  2. Σαρώστε τον υπολογιστή σας για ιούς . Ορισμένα κακόβουλα προγράμματα που μολύνουν την κύρια εγγραφή εκκίνησης (MBR) ή τον τομέα εκκίνησης ενδέχεται να προκαλέσουν σφάλματα STOP 0x0000007B.
    1. Σημαντικό: Βεβαιωθείτε ότι το λογισμικό σάρωσης ιών σας ενημερώνεται και διαμορφώνεται για να σαρώσετε τον τομέα MBR και εκκίνησης. Ανατρέξτε στη λίστα του Best Free Antivirus Software, αν δεν έχετε ήδη ένα.
  3. Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης για τον ελεγκτή σκληρού δίσκου . Εάν τα προγράμματα οδήγησης στον ελεγκτή σκληρού δίσκου σας είναι παρωχημένα, εσφαλμένα ή έχουν καταστραφεί τότε πιθανότατα θα παρουσιαστεί το σφάλμα STOP 0x0000007B.
    1. Σημείωση: Εάν παρουσιαστεί σφάλμα STOP 0x0000007B κατά τη διαδικασία εγκατάστασης των Windows και υποψιάζεστε ότι ο λόγος σχετίζεται με τον οδηγό, βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει το πιο πρόσφατο πρόγραμμα οδήγησης ελεγκτή σκληρού δίσκου από τον κατασκευαστή για χρήση κατά την εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος .
    2. Σημείωση: Αυτή είναι μια πιθανή λύση εάν ο δεύτερος δεκαεξαδικός αριθμός μετά τον κωδικό STOP είναι 0xC0000034.
  1. Αλλάξτε τη λειτουργία SATA στο BIOS σε λειτουργία IDE . Η απενεργοποίηση ορισμένων από τις προηγμένες λειτουργίες μονάδων δίσκου SATA στο BIOS θα μπορούσε να σταματήσει να εμφανίζεται το σφάλμα STOP 0x0000007B, ειδικά αν το βλέπετε στα Windows XP ή κατά την εγκατάσταση των Windows XP.
    1. Σημείωση: Ανάλογα με το make and version του BIOS, η λειτουργία SATA μπορεί να αναφέρεται ως λειτουργία AHCI και η λειτουργία IDE μπορεί να αναφέρεται ως λειτουργία Legacy , ATA ή συμβατότητας .
    2. Συμβουλή: Παρόλο που δεν είναι μια κοινή λύση, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε το αντίστροφο - δείτε εάν έχει επιλεγεί η λειτουργία IDE στο BIOS και, αν ναι, αλλάξτε το σε AHCI, ειδικά αν δείτε το σφάλμα STOP 0x0000007B στα Windows 10, Windows 8, Windows 7 ή Windows Vista.
    3. Εάν δείτε αυτό το σφάλμα STOP μετά την αλλαγή του BIOS σε έναν υπολογιστή με Windows 7 ή Windows Vista, ίσως χρειαστεί να ενεργοποιήσετε το πρόγραμμα οδήγησης του δίσκου AHCI. Ανατρέξτε στις οδηγίες της Microsoft για την πραγματοποίηση αυτής της αλλαγής στο μητρώο των Windows.
  2. Εκτελέστε το chkdsk στον σκληρό σας δίσκο . Εάν ο τόμος εκκίνησης είναι κατεστραμμένος, η εντολή chkdsk ενδέχεται να επιδιορθώσει τη διαφθορά.
    1. Σημαντικό: Ίσως χρειαστεί να εκτελέσετε το chkdsk από την Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console) .
    2. Σημείωση: Αυτό πιθανόν να είναι η λύση εάν ο δεύτερος δεκαεξαδικός αριθμός μετά τον κωδικό STOP είναι 0xC0000032.
  1. Εκτελέστε μια εκτεταμένη δοκιμή του σκληρού σας δίσκου . Εάν ο σκληρός σας δίσκος έχει ένα φυσικό πρόβλημα, μια πολύ πιθανή κατάσταση είναι το σφάλμα STOP 0x0000007B που βλέπετε.
    1. Αντικαταστήστε το σκληρό δίσκο εάν τα διαγνωστικά που ολοκληρώσατε υποδηλώνουν ότι υπάρχει πρόβλημα με το μηχάνημα.
  2. Εκτελέστε την εντολή fixmbr για να δημιουργήσετε μια νέα κύρια εγγραφή εκκίνησης. Ένα κατεστραμμένο κύριο αρχείο εκκίνησης ενδέχεται να προκαλέσει σφάλμα STOP 0x0000007B.
    1. Σημείωση: Αυτό πιθανόν να είναι η λύση αν ο δεύτερος δεκαεξαδικός αριθμός μετά τον κωδικό STOP είναι 0xC000000E.
  3. Καθαρίστε το CMOS . Μερικές φορές το σφάλμα STOP 0x0000007B προκαλείται από ένα ζήτημα μνήμης BIOS. Η εκκαθάριση του CMOS θα μπορούσε να λύσει αυτό το πρόβλημα.
  4. Ενημερώστε το BIOS σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα παλιό BIOS μπορεί να προκαλέσει σφάλμα STOP 0x0000007B λόγω ασυμβατότητας με έναν ελεγκτή σκληρού δίσκου.
  5. Ενημερώστε το υλικολογισμικό του ελεγκτή σκληρού δίσκου αν είναι δυνατόν. Όπως και με το BIOS στο προηγούμενο βήμα, μια ασυμβατότητα θα μπορούσε να προκαλέσει το σφάλμα 0x7B και μια ενημέρωση υλικολογισμικού από τον κατασκευαστή μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα.
  1. Επισκευάστε την εγκατάσταση των Windows . Αν μόλις αντικαταστήσατε τη μητρική πλακέτα σε έναν υπολογιστή χωρίς να εγκαταστήσετε ξανά τα Windows, αυτό πιθανόν να διορθώσει το πρόβλημά σας.
    1. Σημείωση: Μερικές φορές μια επισκευή των Windows δεν θα διορθώσει ένα σφάλμα STOP 0x0000007B. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μια καθαρή εγκατάσταση των Windows πρέπει να κάνει το τέχνασμα.
    2. Εάν δεν έχετε αντικαταστήσει μόνο τη μητρική πλακέτα σας, η επανεγκατάσταση των Windows πιθανότατα δεν θα διορθώσει το πρόβλημα STOP 0x7B.
  2. Εκτελέστε τη βασική αντιμετώπιση προβλημάτων σφαλμάτων STOP . Εάν κανένα από τα συγκεκριμένα παραπάνω βήματα δεν βοηθά στη διόρθωση του σφάλματος STOP 0x0000007B που βλέπετε, ρίξτε μια ματιά σε αυτόν τον γενικό οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων σφαλμάτων STOP. Εφόσον τα περισσότερα σφάλματα STOP προκαλούνται με παρόμοιο τρόπο, ορισμένες από τις προτάσεις ενδέχεται να σας βοηθήσουν.

Ενημερώστε μας αν έχετε καθορίσει μια μπλε οθόνη θανάτου με τον STOP 0x0000007B STOP κώδικα χρησιμοποιώντας μια μέθοδο που δεν έχω παραπάνω. Θα ήθελα να διατηρήσω αυτή τη σελίδα ενημερωμένη με τις πιο ακριβείς πληροφορίες αντιμετώπισης σφαλμάτων STOP 0x0000007B όσο το δυνατόν.

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια;

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Να είστε βέβαιος να μου πείτε ότι βλέπετε τον κωδικό STOP 0x0000007B και επίσης ποια είναι τα βήματα που έχετε ήδη λάβει για την επίλυσή του.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε δει τον γενικό οδηγό STOP Error Troubleshooting Guide πριν ζητήσετε περισσότερη βοήθεια.

Εάν δεν ενδιαφέρεστε να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα μόνοι σας, ακόμα και με βοήθεια, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς μπορώ να βρω τον υπολογιστή μου σταθερό; για μια πλήρη λίστα των επιλογών υποστήριξης σας, καθώς και για βοήθεια με τα πάντα, όπως το να υπολογίσετε τα έξοδα επισκευής, να αφαιρέσετε τα αρχεία σας, να επιλέξετε μια υπηρεσία επισκευής και πολλά άλλα.