Samsung NX500 κριτική

Η κατώτατη γραμμή

Εκείνοι που επιδιώκουν να μεταναστεύσουν από ένα σημείο και να τραβήξουν κάμερα προς μια πιο προηγμένη φωτογραφική μηχανή τυπικά θα εξετάσουν τις καλύτερες κάμερες DSLR επιπέδου εισόδου . Αλλά αν θέλετε να διατηρήσετε το λεπτό σώμα της φωτογραφικής μηχανής που απολαμβάνετε με μια βασική κάμερα, σκεφτείτε μια κάμερα αντικατάστατου φακού χωρίς κάτοπτρο (ILC). Αυτό το Samsung NX500 αναθεώρηση δείχνει μια μεγάλη επιλογή για όσους αναζητούν ένα mirrorless ILC ως πρώτο προηγμένο μοντέλο.

Το NX500 είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση και παρέχει υψηλή ποιότητα εικόνας τόσο σε κατάσταση προγραμματισμού όσο και σε λειτουργία πλήρους αυτόματης λειτουργίας. Περιλαμβάνει οθόνη LCD αφής που μετράει διαγώνια 3,0 ιντσών. Η οθόνη κλίνει επίσης 180 μοίρες για να επιτρέψει την selfies, και είναι μια οθόνη υψηλής ανάλυσης με περισσότερα από 1 εκατομμύριο pixels. Έχοντας μια μεγάλη οθόνη προβολής είναι σημαντική για το NX500 επειδή δεν έχει καμία επιλογή σκόπευτρο.

Με τιμή εκκίνησης ελαφρώς μικρότερη από 800 δολάρια , το Samsung NX500 έχει υψηλότερο σημείο τιμής απ 'ό, τι το επίπεδο εισόδου DSLR και κάμερες χωρίς καθρέφτες. Αλλά στα 28,2 megapixels της ανάλυσης, μπορεί επίσης να ξεπεράσει πολλές από αυτές τις κάμερες εισόδου στο επίπεδο της επίλυσης. Εάν δεν σας πειράζει να πληρώσετε λίγο περισσότερο για αυτή τη φωτογραφική μηχανή σε σχέση με άλλα βασικά μοντέλα, το NX500 θα σας προσφέρει εξαιρετική ποιότητα εικόνας, παραμένοντας διασκεδαστική και εύκολη στη χρήση.

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Ποιότητα εικόνας

Ο αισθητήρας εικόνας μεγέθους APS-C του Samsung NX500 είναι συγκρίσιμος σε μέγεθος με τον αισθητήρα που βρίσκεται σε φωτογραφικές μηχανές DSLR, όπως το Canon Rebel T5i ή το Nikon D3300 . (Όλοι οι κατασκευαστές φωτογραφικών μηχανών που παρέχουν κάμερες με αισθητήρες εικόνας μεγέθους APS-C προσφέρουν ελαφρώς διαφορετικά φυσικά μεγέθη.)

Με ανάλυση 28,2 megapixels στον αισθητήρα εικόνας, το Samsung NX500 πρόκειται να προσφέρει εικόνες υψηλότερης ανάλυσης από τις περισσότερες κάμερες με αισθητήρες εικόνας μεγέθους APS-C. Ο υψηλότερος αριθμός εικονοστοιχείων δεν εγγυάται απαραίτητα μεγαλύτερη ποιότητα εικόνας σε κάθε φωτογραφική μηχανή, αλλά το NX500 είναι σε θέση να αξιοποιήσει στο έπακρο τον αριθμό των pixel του όσον αφορά την ποιότητα εικόνας υψηλής ποιότητας.

Η Samsung δεν συμπεριέλαβε ενσωματωμένο φλας με αυτή τη μονάδα, αλλά το NX500 συνοδεύεται από μια μικροσκοπική εξωτερική μονάδα φλας που θα συνδέσετε στο καυτό παπούτσι. Παρόλο που η εξωτερική μονάδα flash έχει καλή απόδοση, θα ήταν χρήσιμο να έχετε μια επιλογή αναδυόμενου φλας με το NX500.

Όταν φωτογραφίζετε σε συνθήκες χαμηλής φωτεινότητας χωρίς το φλας, θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να αυξήσετε τη ρύθμιση ISO σε 1600 ή 3200 πριν αρχίσετε να παρατηρείτε θόρυβο στις εικόνες σας. Το Samsung NX500 είναι μια ιδιαίτερα ισχυρή κάμερα όταν πρόκειται για λήψη πορτρέτων σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Η εγγραφή ταινιών με το Samsung NX500 είναι εύκολη, χάρη σε ένα ειδικό κουμπί ταινίας. Και θα έχετε την επιλογή να φωτογραφίζετε είτε με ανάλυση βίντεο 4K είτε με ανάλυση βίντεο Full HD. Και σε αντίθεση με κάποιες άλλες κάμερες που προσφέρουν ανάλυση βίντεο 4K, μπορείτε να τραβήξετε βίντεο με ταχύτητα καρέ έως 30 fps με το NX500 αντί των 15 fps του βίντεο 4K που κάποιες κάμερες χωρίς κάτοπτρο είναι περιορισμένες, όπως το Nikon 1 J5 .

Εκτέλεση

Από την άποψη των επιδόσεων ταχύτητας, το Samsung NX500 είναι περίπου κατά μέσο όρο έναντι άλλων στο εύρος τιμών του. Απαιτεί σχεδόν 2 δευτερόλεπτα για να καταγράψει την πρώτη του εικόνα αφού πατήσει το κουμπί τροφοδοσίας. Και θα παρατηρήσετε μια μικρή υστέρηση στο κλείστρο με αυτή τη φωτογραφική μηχανή. Έχει λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο από την υστέρηση του κλείστρου, αλλά θα μπορούσε να σας προκαλέσει να χάσετε την περιστασιακή αυθόρμητη φωτογραφία.

Θα έχετε κάποια ευελιξία στις επιλογές λειτουργίας έκρηξης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με το Samsung NX500, όπου μπορείτε να φωτογραφίζετε σε 10, 15 ή 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Σχέδιο

Μία από τις καλύτερες πτυχές της κατοχής ενός mirrorless ILC είναι η λεπτή και ελαφριά σχεδίαση κάμερας. Ακόμη και με το συνδεδεμένο φακό και την μπαταρία που έχει τοποθετηθεί, το Samsung NX500 ζυγίζει μόνο 1 λίβρα, το οποίο είναι ελαφρύτερο από τις φωτογραφικές μηχανές στυλ DSLR. Το σώμα της φωτογραφικής μηχανής είναι λεπτό πριν συνδέσετε έναν φακό NX, αλλά προσφέρει δεξί χέρι που διευκολύνει τη συγκράτηση της φωτογραφικής μηχανής με άνεση.

Το NX500 είναι πολύ εύκολο στη χρήση, σε μεγάλο βαθμό λόγω της υψηλής ποιότητας οθόνης LCD 3,0 ιντσών που καθιστά αυτό το μοντέλο μία από τις καλύτερες φωτογραφικές μηχανές αφής στην αγορά. Ένα πλεονέκτημα μιας φωτογραφικής μηχανής οθόνης αφής είναι ότι είναι πιο εύκολο να μάθετε να χρησιμοποιείτε, γεγονός που καθιστά το NX500 μια μεγάλη επιλογή για όσους αναζητούν μια προηγμένη κάμερα για πρώτη φορά. Η Samsung κάνει επίσης μια σπουδαία δουλειά στην ανάπτυξη των σχεδίων μενού για κάμερες οθόνης αφής, διευκολύνοντας περαιτέρω τη χρήση του NX500.

Επιπλέον, η οθόνη LCD μπορεί να κλίσει έως και 180 μοίρες, επιτρέποντάς σας να κάνετε την οθόνη LCD μπροστά, ώστε να μπορείτε να τραβάτε πιο εύκολα εαυτούς.

Δυστυχώς, η Samsung επέλεξε να μην δώσει στο NX500 ένα σκόπευτρο, ένα χαρακτηριστικό που πολλοί φωτογράφοι θα ήθελαν να δουν στις κάμερές τους σε αυτό το σημείο τιμών.

Η Samsung έδωσε στο NX500 συμβατότητα NFC και Wi-Fi, κάτι που θα ήταν πιο επωφελές για χρήση αν η διάρκεια ζωής της μπαταρίας της κάμερας ήταν καλύτερη.