Fujifilm XP80 Αδιάβροχη κριτική κάμερας

Η κατώτατη γραμμή

Ο καθορισμός του αν θέλετε να αγοράσετε το Fujifilm FinePix XP80 είναι μια αρκετά απλή επιλογή: Εάν σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε αυτή την κάμερα κυρίως για υπαίθρια αθλήματα, όπως πεζοπορία, κολύμπι, σκι ή καταδύσεις, αξίζει να εξεταστείτε. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το XP80 περιστασιακά για τέτοια υπαίθρια αθλήματα, αλλά θέλετε να το χρησιμοποιήσετε ως επί το πλείστον για καθημερινή φωτογραφία, κοιτάξτε αλλού.

Η ποιότητα της εικόνας που θα επιτύχετε με το Fujifilm XP80 δεν είναι αρκετά καλή για μένα να το προτείνω ιδιαίτερα ως κάμερα γενικού σκοπού. Είναι επίσης εξαιρετικά περιορισμένη από το φακό 5X οπτικού ζουμ. Η οθόνη LCD της μονάδας είναι κάτω από το μέσο όρο, όπως και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Δεν συγκρίνεται ευνοϊκά με άλλες εύχρηστες κάμερες που προορίζονται για καθημερινή χρήση στην περιοχή τιμών.

Ωστόσο, αυτά τα μειονεκτήματα δεν είναι τόσο έντονα όταν συγκρίνετε το XP80 με άλλα σημεία και πυροβολείτε αδιάβροχες κάμερες . Η τιμή του FinePix XP80 βρίσκεται στο κάτω άκρο των αδιάβροχων κάμερων, γεγονός που το καθιστά μοντέλο που αξίζει να εξεταστεί εάν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε σε δύσκολες συνθήκες.

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Ποιότητα εικόνας

Σε σύγκριση με άλλες κάμερες στην περιοχή τιμών, το Fujifilm FinePix XP80 δεν μετριάζει αρκετά από την άποψη της ποιότητας της εικόνας. Σε σύγκριση με άλλες βασικές αδιάβροχες φωτογραφικές μηχανές σημείου και βολής, ωστόσο, η ποιότητα εικόνας του XP80 είναι γύρω στο μέσο όρο.

Οι φωτογραφίες είναι πιο έντονες από τις αναμενόμενες για ένα μοντέλο αυτού του τύπου, που σημαίνει ότι ο μηχανισμός αυτόματης εστίασης του FinePix XP80 είναι ακριβής. Ωστόσο, η ακρίβεια χρώματος είναι ελαφρώς σβηστή με αυτό το μοντέλο και πολλές από τις υπαίθριες φωτογραφίες που προσπάθησα φαινόταν ελαφρώς υποεκμετάλλευτες. Οι φωτογραφίες χαμηλού φωτισμού δεν είναι καλής ποιότητας με το Fujifilm XP80.

Η Fujifilm παρείχε μια σειρά ειδικών λειτουργιών εφέ με αυτήν την κάμερα, θέλοντας να την κάνει ευχάριστη για τους αρχάριους. Και ενώ τα περισσότερα από τα ειδικά εφέ ήταν διασκέδαση στη χρήση, μερικές δημιουργήθηκαν εξαιρετικά περίεργες φωτογραφίες.

Θα έχετε τη δυνατότητα να μοιράζεστε ωραίες φωτογραφίες από αυτό το μοντέλο μέσω των κοινωνικών δικτύων, αλλά μην περιμένετε να κάνετε εκτυπώσεις μεγάλου μεγέθους ακόμη και μεσαίων μεγεθών.

Εκτέλεση

Αυτό το μοντέλο έχει σχεδιαστεί ως μια πλήρως αυτόματη κάμερα. Μπορείτε να ρυθμίσετε τη ρύθμιση ισορροπίας λευκού ή τη ρύθμιση EV με το χέρι με το XP80, αλλά μην περιμένετε να κάνετε πολλά περισσότερα.

Το XP80 ξεπερνάει τον άλλο βαθμό και πυροβολεί αδιάβροχες κάμερες όσον αφορά την υστέρηση του κλείστρου, αν και η ταχύτητά του επιβραδύνεται αισθητά όταν φωτογραφίζετε σε χαμηλό φωτισμό.

Σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί με κάμερες όπως το GoPro, η Fujifilm έδωσε στο XP80 μια λειτουργία κάμερας δράσης, η οποία κλειδώνει τη φωτογραφική μηχανή σε ρύθμιση ευρείας γωνίας και σας επιτρέπει να συνδέσετε την κάμερα στο σώμα σας, δημιουργώντας ένα εφέ πρώτου προσώπου για βίντεο . Η Fujifilm παρείχε αρκετές λειτουργίες λήψης βίντεο, κάτι το οποίο είναι ιδανικό για αυτόν τον τύπο κάμερας δράσης.

Η απόδοση της μπαταρίας είναι χαμηλή με το FinePix XP80. Θα είστε τυχεροί για να πετύχετε 150 φωτογραφίες ανά φόρτιση της μπαταρίας. Εάν φωτογραφίζετε σε κρύες υποβρύχιες συνθήκες, μπορείτε να περιμένετε να τραβήξετε ακόμα λιγότερες φωτογραφίες ανά φόρτιση. Και ενώ η Fujifilm έδωσε τις ασύρματες δυνατότητες συνδεσιμότητας XP80, δεν αξίζει να το αναφέρουμε γιατί η χαμηλή απόδοση της μπαταρίας σχεδόν καθιστά αυτή τη λειτουργία άχρηστη.

Σχέδιο

Προφανώς, το πρωταρχικό χαρακτηριστικό πώλησης για το XP80 είναι η ικανότητά του να εργάζεται σε βάθος μέχρι και 50 πόδια. Αυτή η φωτογραφική μηχανή μπορεί να επιβιώσει σε μια σταγόνα σχεδόν 6 ποδιών, γι 'αυτό λειτουργεί καλά για χρήση γύρω από το νερό και σε περιοχές όπου θα κάνετε πεζοπορία ή κάνοντας άλλες δραστηριότητες όπου η φωτογραφική μηχανή θα μπορούσε να υποστεί βλάβη.

Το Fujifilm έπρεπε να ελαχιστοποιήσει τις περιοχές όπου το σώμα της φωτογραφικής μηχανής θα μπορούσε να διεισδύσει από το νερό, έτσι δεν θα δείτε ένα περίβλημα φακού που εκτείνεται από την κάμερα ή ένα αναδυόμενο φλας ή άλλα παρόμοια εξαρτήματα που βρίσκονται συνήθως στις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές. Επειδή ολόκληρος ο μηχανισμός ζουμ του φακού πρέπει να βρίσκεται μέσα στο σώμα της φωτογραφικής μηχανής, το FinePix XP80 περιορίζεται σε φακό με ζουμ 5Χ, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη χρήση αυτής της φωτογραφικής μηχανής σε καθημερινή βάση.

Η θήκη της μπαταρίας και της κάρτας μνήμης περιέχει ένα μηχανισμό διπλής κλειδαριάς, ο οποίος θα αποτρέψει το άνοιγμα της μονάδας κατά λάθος ενώ είστε υποβρύχιος.