Sony Alpha 6300 κριτική

Στην αγορά για κάμερα ILC; Ελέγξτε αυτό το στερεό (εάν είναι ακριβό) προσφορά της Sony

Αν και οι κάμερες αντικατάστασης χωρίς κάτοπτρο (ILCs) έχουν κάνει συνεχώς βήματα για να βελτιώσουν τα επίπεδα χρηστικότητας και επιδόσεων τους, θέλοντας να δώσουν σε όσους προτιμούν τις DSLRs έναν λόγο να εξετάσουν τα μοντέλα χωρίς καθρέφτες. Μερικοί ήταν επιτυχείς. Κάποιοι δεν το έχουν. Η αναθεώρηση του Sony Alpha 6300 δείχνει ότι αυτό το μοντέλο φωτογραφικής μηχανής κάνει ένα μεγάλο βήμα προς την ανταγωνισμό με τα DSLR, χάρη σε μεγάλο βαθμό στα εντυπωσιακά επίπεδα απόδοσης.

Ωστόσο, θα παρατηρήσετε ότι το Sony a6300 έχει μια μεγάλη τιμή των τεσσάρων ψηφίων μόνο για το σώμα της φωτογραφικής μηχανής. Αυτό θα τοποθετήσει το Alpha 6300 κοντά στην κορυφή σε όρους τιμής σε σχέση με τις άλλες καλύτερες κάμερες χωρίς κάτοπτρα , ενδεχομένως οδηγώντας αυτό το μοντέλο από το εύρος τιμών ορισμένων φωτογράφων. Λάβετε υπόψη ότι θα πρέπει να ξοδέψετε επιπλέον για τη συσσώρευση φακών για αυτό το μοντέλο της Sony, οπότε θα χρειαστείτε προϋπολογισμό πολύ μεγαλύτερο από 1.000 δολάρια για να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά αυτήν την κάμερα.

Αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά αυτή την κάμερα, θα είστε πολύ ευχαριστημένοι με την ικανότητά της να προσφέρει εξαιρετικές εικόνες και γρήγορη αυτόματη εστίαση, περιοχές όπου το Sony Alpha 6300 συγκρίνεται πολύ ευνοϊκά με κάμερες DSLR εισόδου . Θα διαπιστώσετε ότι παρόμοιες διαμορφωμένες κάμερες DSLR κοστίζουν μερικές εκατοντάδες δολάρια λιγότερο από το a6300, αλλά το μικρό μέγεθος αυτού του πολύ ωραίου ILC καθρέφτη του δίνει ένα πόδι επάνω σε ογκώδη DSLRs.

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Ποιότητα εικόνας

Το Sony Alpha 6300 δημιουργεί εντυπωσιακές αναζητήσεις σε όλες τις συνθήκες λήψης. Με έναν αισθητήρα εικόνας μεγέθους APS-C και έναν ισχυρό αριθμό ανάλυσης 24,2 megapixel, οι εικόνες του a6300 είναι απότομες και φωτεινές τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό χώρο. Η ποιότητα της εικόνας είναι κοντά στην κορυφή του τι θα βρείτε συνήθως με mirrorless ILCs, η οποία βοηθά να δικαιολογήσει αυτό το Sony υψηλότερη από τη μέση τιμή της φωτογραφικής μηχανής.

Μπορείτε να φωτογραφίζετε σε μορφές εικόνας JPEG ή RAW, το οποίο αποτελεί σημαντικό χαρακτηριστικό μιας εξελιγμένης φωτογραφικής μηχανής με εναλλάξιμους φακούς, παρέχοντας στους ενδιάμεσους και προηγμένους φωτογράφους τη δυνατότητα να φωτογραφίζουν εικόνες με ποιότητα που ταιριάζει με τις ανάγκες τους για μια συγκεκριμένη φωτογραφική συνεδρία.

Όταν φωτογραφίζετε σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε μερικά προβλήματα με θόρυβο αν επιλέξετε να αυξήσετε τη ρύθμιση ISO πάνω από 3200. Μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε το αναδυόμενο φλας της μονάδας όταν κάνετε λήψη σε συνθήκες ιδιαίτερα χαμηλού φωτισμού αντί να αυξήσετε τη ρύθμιση ISO. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα εξωτερικό φλας στο καυτό παπούτσι του a6300 αν ψάχνετε για πιο ισχυρό φλας από αυτό που μπορεί να προσφέρει το μικρό pop-up φλας. Σκεφτείτε το αναδυόμενο φλας ως περισσότερο από μια επιλογή ευκολίας, ενώ η τοποθέτηση ενός εξωτερικού φλας στο καυτό παπούτσι θα σας δώσει καλύτερη απόδοση.

Εκτέλεση

Σε αντίθεση με άλλες κάμερες χωρίς καθρέφτες σε επίπεδο καταναλωτών, το Sony a6300 είναι ένα εξαιρετικά γρήγορο performer, προσφέροντας σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με παλαιότερα μοντέλα χωρίς καθρέφτες της Sony. Η Sony ισχυρίζεται ότι ο μηχανισμός αυτόματης εστίασης της μηχανής μπορεί να λειτουργήσει τόσο γρήγορα όσο λιγότερο από το ένα δέκατο του δευτερολέπτου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα αντιμετωπίσετε καθυστέρηση στο κλείστρο. Οι δοκιμές μας έδειξαν ότι η έκθεση της Sony είναι σχετικά ακριβής, καθώς η καθυστέρηση του κλείστρου δεν παρατηρείται στις περισσότερες περιπτώσεις λήψης.

Η λειτουργία συνεχούς λήψης είναι πολύ δυνατή και με το Alpha 6300. Μπορείτε να εγγράψετε εικόνες σε ταχύτητες περίπου επτά καρέ ανά δευτερόλεπτο και σε δύο μορφές εικόνας JPEG και RAW και το buffer είναι μεγάλο, επιτρέποντας την αποθήκευση αρκετών δεκάδων εικόνων JPEG ταυτόχρονα.

Θα βρείτε ενσωματωμένη ασύρματη συνδεσιμότητα Wi-Fi και NFC με αυτό το μοντέλο, οι οποίες είναι απαραίτητες για κάμερες χωρίς καθρέφτες. Οι δοκιμές μας έδειξαν ότι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας για το a6300 δεν εξαντλείται τόσο γρήγορα όταν χρησιμοποιείτε το Wi-Fi όπως φαίνεται για άλλες κάμερες. Αλλά εξακολουθούμε να προτείνουμε να έχετε μια δεύτερη μπαταρία στο χέρι, αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε πολύ το Wi-Fi.

Σχέδιο

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Alpha 6300 είναι η συμπερίληψη ενός ηλεκτρονικού εικονοσκοπίου (EVF) στην κάμερα. Δεν υπάρχουν πολλοί ILCs χωρίς ενσωματωμένο είδωλο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την οθόνη LCD με κλίση για να πλαισιώσετε τις φωτογραφίες σας, δίνοντάς σας έναν καλό συνδυασμό επιλογών.

Το Sony a6300 είναι μια μικρή, ελαφριά κάμερα, ακόμη και σε σύγκριση με τις περισσότερες κάμερες χωρίς κάτοπτρα. Ωστόσο, ο κατασκευαστής παρείχε ένα μεγάλο δεξί χέρι στο σώμα της φωτογραφικής μηχανής που κάνει πολύ πιο εύκολο το κράτημα και τη χρήση. Πολλές κάμερες χωρίς κάτοπτρα είναι εξαιρετικά λεπτές με μικρές περιοχές χειρολαβής που τις καθιστούν λιγότερο χρήσιμες.

Η Sony συμπεριέλαβε έναν επιλογέα τρόπου λειτουργίας με το Alpha 6300, το οποίο απλοποιεί τη μετάβαση μεταξύ χειροκίνητων και αυτόματων τρόπων ελέγχου. Δεν είναι όλα τα mirrorless ILCs με dial dial, οπότε είναι ωραίο να βρείτε ένα εδώ.

Τα κουμπιά στο πίσω μέρος της φωτογραφικής μηχανής είναι λίγο μικρότερα από όσο θέλαμε και είναι σχεδόν σφιχτά τοποθετημένα στο σώμα της φωτογραφικής μηχανής, γεγονός που μπορεί να κάνει την αλλαγή των ρυθμίσεων λίγο άβολα. Αλλά αυτό είναι πραγματικά το μόνο μειονέκτημα του σχεδιασμού αυτής της πολύ ισχυρής φωτογραφικής μηχανής Sony.

Αγοράστε από την Amazon