Ανασκόπηση φλας Speedlight SB-900 της Nikon

Ένας ισχυρός φλας για το σοβαρό φωτογράφο

Η σειρά SB-900 βρίσκεται στην κορυφή της σειράς flashgun της Nikon και περιλαμβάνει μερικά εξαιρετικά ισχυρά φώτα ταχύτητας. Αυτή η σειρά είναι σίγουρα γεμάτη με άφθονο κουδούνι και σφυρίχτρες, αλλά αξίζει να πληρώσετε επιπλέον για να αγοράσετε αυτό το φλας πάνω από το φθηνότερο SB-700;

Ενημέρωση 2015: Το SB-900 AF Speedlight κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2008 και έκτοτε έχει διακοπεί. Είναι ακόμα διαθέσιμο στη χρηματιστηριακή αγορά και είναι μια μεγάλη μονάδα flash. Το SB-910 αντικατέστησε αυτό το μοντέλο.

Η ανασκόπηση φλας του Nikon Speedlight SB-900

Αυτό είναι το flashgun της ναυαρχίδας της Nikon και έχει πολλά χαρακτηριστικά συνδεδεμένα με αυτό. Ωστόσο, είναι απολύτως τεράστιο και θα πάρει πολύ χώρο στην τσάντα σας!

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι θα λειτουργήσει μόνο με πλήρη σύγχρονη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή (D7100, D810, D600, D7000, D90, D60 - ανατρέξτε στην ιστοσελίδα της Nikon για την πλήρη λίστα). Τα παλαιότερα μοντέλα φωτογραφικών μηχανών (όπως τα D100, D1, D1X και D1H) θα περιορίζονται στη χρήση με το χέρι.

Έλεγχοι και μπαταρίες

Το Nikon SB-900 διατηρεί τα χρήσιμα χειριστήρια για πρόσβαση στην αντιστάθμιση έκθεσης και η θήκη μπαταριών είναι καλά κατασκευασμένη και σταθερή, με σαφείς οδηγίες για την τοποθέτηση των μπαταριών. Ωστόσο, η οθόνη LCD είναι θαμπή και μερικοί αριθμοί μπορεί να είναι δύσκολο να διαβαστούν καθώς είναι τόσο μικροί.

Δεν υπάρχει μετρητής μπαταρίας, οπότε οι μπαταρίες μπορούν να πεθάνουν χωρίς προειδοποίηση. Αλλά ο χρόνος ανακύκλωσης είναι γρήγορος ... σίγουρα πολύ πιο γρήγορα από τα φθηνότερα flashguns της Nikon.

Flash Head

Το SB-900 καλύπτει μια αξιοσημείωτη γκάμα από 17-200mm, έως και 14mm με τον ευρυγώνιο διαχύτη. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στα 200 χιλ., Το SB-900 δίνει μόνο ένα πλεονέκτημα στάσης σε σχέση με τη ρύθμιση των 85 χιλ. Του παλαιού SB-600 της Nikon. Έτσι, το μεγάλο φάσμα δεν θα σας δώσει ένα τεράστιο ποσό επιπλέον φως και κάλυψη.

Όπως το αντίστοιχο της Canon, το 580EX II, το κεφάλι του SB-900 παρέχει πλήρη κάλυψη κλίσης και περιστροφής 360 μοιρών, η οποία θα πρέπει να σας αφήσει λίγο αποκαλυφθέντα.

Ποιος είναι ο αριθμός οδηγού;

Έχουμε μιλήσει για το πώς το SB-900 έχει έναν οδηγό αριθμό των 48 μέτρων (157,5 πόδια). Αλλά πώς αυτό μεταφράζεται σε πρακτικούς όρους;

Ο αριθμός οδηγός ακολουθεί αυτόν τον τύπο:

Αριθμός οδηγού / διαφράγματος στο ISO 100 = Απόσταση

Για να φωτογραφίζετε σε f / 8, θα διαιρούσαμε τον αριθμό οδηγού από το διάφραγμα για να καθορίσουμε την κατάλληλη απόσταση για το θέμα:

157,5 πόδια / f8 = 19,68 πόδια

Επομένως, εάν πυροβολούμε στο f / 8, τα άτομα μας δεν πρέπει να απέχουν περισσότερο από 19,68 μέτρα από το φλας.

Αυτή είναι μια μεγάλη απόσταση και πρέπει να καλύπτει τα περισσότερα περιστατικά! Ωστόσο, είναι 4 πόδια λιγότερο από το 580EX II της Canon που θα καλύψει.

Λειτουργίες και φίλτρα

Το SB-900 διαθέτει τη λειτουργία μέτρησης έκθεσης με φλας I-TTL της Nikon, η οποία είναι η αυτόματη λειτουργία. Είναι εξαιρετικό, εφ 'όσον χρησιμοποιείτε μια συμβατή κάμερα. Το flashgun μπορεί επίσης να ανιχνεύσει αν χρησιμοποιείτε κάμερα FX (πλήρους καρέ) ή DX ( πλαίσιο καλλιέργειας ).

Υπάρχει επίσης αυτόματο άνοιγμα, χειροκίνητο, εγχειρίδιο προτεραιότητας από απόσταση, επαναλαμβανόμενο φλας και μη αυτόματο TTL. Η χειροκίνητη λειτουργία προτεραιότητας απόστασης είναι πολύ έξυπνη, καθώς ρυθμίζετε το διάφραγμα και την απόσταση του θέματος και το flashgun θα υπολογίσει πόση δύναμη να χρησιμοποιήσετε.

Η λειτουργία χειροκίνητου φλας μπορεί να ρυθμιστεί σε βήματα 1/3 από f / 1,4 έως f / 90, αλλά είναι κρίμα που δεν μπορεί να μειωθεί στο f1.2.

Το SB-900 έρχεται επίσης με δύο χρήσιμα φίλτρα, ένα για το φωτισμό βολφραμίου και ένα για φθορισμού. Αυτά λειτουργούν πολύ καλά και βοηθούν στην παραγωγή σωστά φωτιζόμενων εικόνων (με πληροφορίες που μεταδίδονται στις ρυθμίσεις ισορροπίας λευκού της κάμερας). Το φλας μπορεί επίσης να ανιχνεύσει αυτόματα ποιο φίλτρο είναι στη θέση του.

Μοντέλα φωτισμού

Το SB-900 προσφέρει τρία διαφορετικά μοτίβα φωτισμού: στάνταρ, ομοιόμορφο και κεντρικό. Ουσιαστικά, αυτά προσπαθούν να αλλάξουν τα σημεία απόσπασης του φλας.

Το 'Even' απλώνει τις περιοχές απόσπασης οριακά ευρύτερες από το κανονικό μοτίβο, ενώ το 'center-weighted' συγκεντρώνει το φλας στο κέντρο της εικόνας. Δεν είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι κάνουν μια τεράστια διαφορά, αλλά υπάρχουν κάποιες λεπτές αλλαγές που πρέπει να γίνουν.

Ασύρματη Λειτουργία

Το Nikon SB-900 λειτουργεί ως master ή slave και λειτουργεί με ασύρματο πομπό. Η χρήση του φλας εκτός κάμερας θα σας βοηθήσει να μαλακώσετε τον σκληρό φωτισμό και να αποτρέψετε την εμφάνιση των φωτογραφιών σας επίπεδη.

Συμπερασματικά

Το SB-900 είναι ένα εντυπωσιακό flashgun, και τα εξαρτήματά του (με τη μορφή του κιτ φίλτρου και ενός διαχύτη τύπου Sto-fen) είναι πολύ καλύτερα από αυτά των αντιπάλων του. Ωστόσο, αν δεν τραβήξετε πολλούς γάμους ή εκδηλώσεις, δεν μπορώ να δω ότι είναι μια απαραίτητη αγορά σε σύγκριση με το φθηνότερο SB-700, ή ακόμα και το παλαιότερο SB-600.

Είναι ένα λαμπρό flashgun (εκτός από μερικά ελαφρά μειονεκτήματα), αλλά είναι ακριβό και βαρύ. Εάν όμως χρειάζεστε την πρόσθετη σειρά και τα χαρακτηριστικά που παρέχει, θα το συνιστούσα χωρίς δισταγμό.

Τεχνικές προδιαγραφές Nikon SB-900 AF Speedlight

Αρχικά δημοσιεύθηκε: 13 Ιανουαρίου 2011
Ενημερώθηκε: 27 Νοεμβρίου 2015