Canon EOS 7D εναντίον Nikon D300s

Canon ή Nikon; Επανεξέταση επικεφαλής της φωτογραφικής μηχανής DSLR

Η συζήτηση της Canon έναντι της Nikon είναι ένα μακροχρόνιο επιχείρημα στον κόσμο της φωτογραφίας. Ξεκίνησε στις μέρες της ταινίας και συνέχισε τη σύγχρονη τεχνολογία των φωτογραφικών μηχανών DSLR .

Αν και υπάρχουν άλλοι κατασκευαστές φωτογραφικών μηχανών, αυτοί είναι οι ειδικοί και δεν είναι πιθανό ότι η συζήτηση θα λήξει οποτεδήποτε σύντομα. Μόλις ένας φωτογράφος συνδεθεί σε ένα σύστημα είναι δύσκολο να φύγει. Είναι τελείως πιθανό ότι θα γίνετε αρκετά φανατικοί και για αυτό!

Εάν δεν έχετε επιλέξει ακόμα ένα σύστημα, η επιλογή των φωτογραφικών μηχανών μπορεί να φαίνεται μπερδεμένη. Σε αυτήν την αναθεώρηση, θα συγκρίνω τα EOS 7D της Canon και τα D300 της Nikon. Και οι δύο αυτές κάμερες είναι οι κορυφαίοι κατασκευαστές της σειράς DSLR μορφής APS-C .

Ποια είναι η καλύτερη αγορά; Εδώ είναι τα βασικά σημεία σε κάθε κάμερα για να σας βοηθήσουμε να λάβετε τεκμηριωμένη απόφαση.

Σημείωση του συντάκτη: Και τα δύο αυτά μοντέλα φωτογραφικών μηχανών έκτοτε έχουν διακοπεί και έχουν αντικατασταθεί με νεότερα μοντέλα. Από το 2015, η Nikon D750 θα θεωρείται η αντικατάσταση των D300 και η EOS 7D Mark II είναι η αναβάθμιση για το Canon EOS 7D. Και οι δύο κάμερες συνεχίζουν να είναι διαθέσιμες σε χρησιμοποιημένες και ανακαινισμένες συνθήκες.

Ανάλυση, Σώμα και Έλεγχοι

Από την άποψη των αριθμών μόνο, η Canon κερδίζει τα χέρια κάτω με 18MP ψήφισμα σε σχέση με 12.3MP της Nikon.

Σε σύγκριση με τα περισσότερα μοντέρνα DSLR, η Nikon φαίνεται χαμηλή σε pixel count. Ωστόσο, το εμπόριο είναι ότι η κάμερα έχει ρυθμό γρήγορων καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) και είναι εξαιρετικά καλό σε υψηλά ISO. Η Canon ακολουθεί την παράδοση των νεώτερων φωτογραφικών μηχανών προσθέτοντας περισσότερα pixel για το buck σας, με αποτέλεσμα εικόνες που μπορείτε να ανατινάξετε σε τεράστιες εκτυπώσεις!

Και οι δύο κάμερες είναι κατασκευασμένες από κράμα μαγνησίου και οι δύο αισθάνονται ουσιαστικά βαρύτερες από άλλες κάμερες APS-C και στις δύο σειρές κατασκευαστών. Αυτά είναι "δουλειά" DSLRs, που έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιηθούν από τους επαγγελματίες και να σέρνονται γύρω από τους αφιλόξενους χώρους. Εάν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά ένα από αυτά, οι τραχιά εξωτερικοί χώροι τους θα σας δουν μέσα από πολλά, πολλά χρόνια γυμναστικής χωρίς προβλήματα.

Όταν πρόκειται για χειριστήρια, η Canon 7D περιστρέφεται πέρα ​​από τα Nikon D300s. Για μια φορά, η Nikon έχει συμπεριλάβει πραγματικά ISO και τα κουμπιά ισορροπίας λευκού, αλλά βρίσκονται στην αριστερή πλευρά της πάνω πλευράς της κάμερας. Οι χρήστες θα πρέπει να βγάλουν την κάμερα μακριά από τα μάτια τους για να βρουν τα χειριστήρια. Τα στοιχεία ελέγχου της ISO και της ισορροπίας λευκού της Canon βρίσκονται στην άλλη πλευρά της κάμερας και μπορούν να αλλάξουν πολύ πιο εύκολα.

Όσον αφορά τους άλλους ελέγχους, οι υπάρχοντες χρήστες της Canon θα μπορούσαν να βρουν τους ελέγχους στο 7D λίγο διαφορετικούς από αυτούς με τους οποίους είναι συνηθισμένοι αν δεν χρησιμοποιούν το εύρος 5D. Τα χειριστήρια της Nikon φαίνονται πολύ τα ίδια στο πίσω μέρος της φωτογραφικής μηχανής όπως όλα τα άλλα μοντέλα DSLR.

Αυτόματη εστίαση και σημεία AF

Και οι δύο κάμερες έχουν γρήγορη και ακριβή αυτόματη εστίαση και οι δύο είναι ιδανικές για τη λήψη αθλητικών γεγονότων με ταχύτητες ανά δευτερόλεπτο (8 fps για τη Canon και 7 fps για τη Nikon).

Εντούτοις, καθώς καθίσταται θλιβερά κοινός τόπος με τα DSLR, ούτε η κάμερα μπορεί να εστιάσει σε μεγάλη ταχύτητα ενώ βρίσκεται σε λειτουργία "Live View" ή "Movie Mode". Είναι καλύτερα να εστιάζεις χειροκίνητα. Τα συστήματα είναι ίσως ελαφρώς καλύτερα από τα φθηνότερα μοντέλα, αλλά είναι μια οριακή διαφορά.

Και οι δύο κάμερες διαθέτουν εξελιγμένα συστήματα εστίασης και πολλά σημεία AF . Η Nikon διαθέτει 51 σημεία AF (15 από τα οποία έχουν εγκάρσιο τύπο) και η Canon διαθέτει 19 σημεία AF.

Το Nikon D300s είναι αναμφισβήτητα ευκολότερο να χρησιμοποιηθεί κατευθείαν από το κιβώτιο. Σε πλήρη αυτόματο τρόπο, μπορείτε εύκολα να αλλάζετε μεταξύ σημείων AF χρησιμοποιώντας το πίσω joystick.

Με το Canon 7D, ωστόσο, θα χρειαστεί να περάσετε λίγο χρόνο για να ρυθμίσετε το σύστημα ώστε να ταιριάζει με τις απαιτήσεις σας. Μόλις το κάνετε, οι ανταμοιβές είναι προφανείς.

Όχι μόνο μπορείτε να επιλέξετε αυτόματα ή χειροκίνητα σημεία AF, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές λειτουργίες για να σας βοηθήσουμε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το σύστημα. Για παράδειγμα, υπάρχει ένα σύστημα Zone AF, το οποίο συγκεντρώνει τα σημεία σε πέντε ζώνες για να σας βοηθήσει να συγκεντρώσετε την προσοχή της φωτογραφικής μηχανής στο τμήμα της εικόνας στο οποίο θέλετε να εστιάσετε. "Spot AF" και "επέκταση AF" είναι άλλες επιλογές και μπορείτε ακόμη και να προγραμματίσετε την κάμερα για να μεταβείτε σε μια συγκεκριμένη λειτουργία ανάλογα με τον προσανατολισμό της.

Θα πρέπει να προσπαθήσετε αρκετά σκληρά για να αποκτήσετε την εικόνα εκτός από την εστίαση είτε με την κάμερα, αλλά η Canon είναι ένα καλύτερο σύστημα μόλις μάθετε πώς να το χρησιμοποιήσετε!

Λειτουργία Ταινίας HD

Και οι δύο συσκευές DSLR καταγράφουν ταινίες HD. Η Canon μπορεί να πυροβολήσει σε 1080p ενώ η Nikon διαχειρίζεται μόνο 720p. Το Canon 7D προσφέρει πλήρες χειροκίνητο έλεγχο.

Το πλεονέκτημα σε λειτουργία ταινίας είναι ένα μη-brainer: η Canon κερδίζει τα χέρια κάτω όταν πρόκειται για την παραγωγή ταινιών. Τούτου λεχθέντος, μην νομίζετε ότι η Nikon D300s δεν είναι σε θέση να παράγει καλές ταινίες επειδή είναι - δεν είναι τόσο καλό όσο η Canon!

Ποιότητα εικόνας

Κάθε κάμερα έχει τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες της σε αυτήν την περιοχή. Ούτε η κάμερα αντιμετωπίζει καλά την ισορροπία λευκού κάτω από τον τεχνητό φωτισμό και θα χρειαστεί να ρυθμίσετε χειροκίνητα την ισορροπία λευκού για να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Εάν θέλετε να πυροβολείτε απευθείας από το κουτί σε λειτουργία JPEG , η Nikon αντιμετωπίζει πολύ καλύτερα με θόρυβο. Ενώ οι ρυθμίσεις ISO της ανέρχονται μόνο στο ISO 3200 (σε σύγκριση με το ISO 6400 στη Canon), οι λεπτομέρειες διατηρούνται πολύ καλύτερα στις υψηλότερες ρυθμίσεις ISO με τη φωτογραφική μηχανή Nikon D300s.

Στη λειτουργία RAW , θα πρέπει να πιέσετε σκληρά να διακρίνετε οποιαδήποτε διαφορά μεταξύ των δύο φωτογραφικών μηχανών όσον αφορά την ποιότητα της εικόνας ... εκτός αν σκοπεύετε να φτιάξετε εκτυπώσεις μεγέθους billboard, δηλαδή!

Νιώθω προσωπικά ότι τα Nikon D300s παράγουν λίγο πιο ζωντανά χρώματα, αλλά το Canon 7D είναι εξαιρετικά εύκολο να ταιριάζει με τις ρυθμίσεις της κάμερας ή με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας.

Ουσιαστικά, και οι δύο κάμερες παράγουν εξαιρετικά υψηλής ποιότητας εικόνες και κάθε φωτογράφος θα είναι ευχαριστημένος με τα αποτελέσματα.

Συμπερασματικά

Αυτός είναι ένας πολύ στενός διαγωνισμός και ίσως καταλήγει σε προσωπικές προτιμήσεις και ποια κάμερα αισθάνεται κατάλληλη για εσάς. Ειλικρινά δεν μπορούσα να κάνω μια σαφή επιλογή μεταξύ των δύο φωτογραφικών μηχανών, καθώς είναι και τα δύο εξαιρετικά μηχανήματα!

Θα το πω αυτό ... Εάν τα γυρίσματα σε υψηλά ISO είναι ζωτικής σημασίας για εσάς, τότε το Nikon D300s είναι ίσως το πιο κατάλληλο DSLR. Ενώ, αν τα συστήματα εστίασης είναι σημαντικά, πηγαίνετε για το Canon 7D. Είτε έτσι είτε αλλιώς, δεν θα απογοητευτείτε.